Máma mě nechce už vidět

31
12.3.22 12:26

Máma mě nechce, už vidět

Začnu tím, že co se mi narodila dcera, tak muj vztah s mamou je takovy vyhrocený. Drive jsme byly kamaradky, byla pro me nej mama, travili jsme spolu dovoleny, jezdili na vylety.

Mama me v detsvi vzdycky podporovala. Narozdil od taty.

Vztah mych rodičů je od jakziva belmi toxicky. Otec je manipulator, matka je v podrizene roli obeti. Ja jsem si vzdy přála, aby se rozvedli. Bohužel, mama to nikdy neudela. Vzdy si jen na otce stezuje, co vse ji dela, ale nic s tim neudela. Ja jsem v 19 letech odesla, za par let budu uz vic let z domu nez s nimi…

Mame jsem navrhovala jiz drive ze ji pomuzu najit bydleni a nekde blizko me… ovsem ona si to vzdy rozmysli…

Po narozeni dcery jsme se dostali parkrat do sporu, kvuli tomu, jak s ni neobratne manipuluje a ted co dcera vnima, tak ji necim strasila.

Naposledy jsem to matce slusne, vytkla, ze si to s manzelem neprejeme. Matka mi napsala, at ji jiz nekontaktuji, ze bych ji byla schopna rict, ze dceru nakazi pres telefon leprou. Ze se mi to za par let vrati a vzpomenu si na ni. Ze se me mit hezky. Ze ona je od ted svobodna a je rada. Ze me jiz nechce videt a pripojila sbohem.

Ja jsem se omluvila, ze jsem to nemyslela zle, ze mi bylo lito, ze dcera cely den plakala, protoze ji babi strasila, ze skoncim v nemocnici…

Uz se neozvala, ja taky ne. Vůbec nevim, jestli se chci nechat dal psychicky vidirat. Mam pocit, ze matka na me zecadli svuj tragicky vztah s otcem, ktery si z ni dela akorat sluzku a kdyz byla nemocna neprinesl ji do pokoje ani piti ani jidlo a byl na ni nastvany, ze mu nic neuvarila… ja uz o jejich toxickem vztahu nechci ani slyset.

Snazili by jste se vztahs matkou obnovit nebo to nechat? Chybi mi, ale nechybi mi jeji negativni mineni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
12.3.22 12:32

Měla jsem takovou kamarádku, i když to není to samé. Byla jsem ráda, že jsem se jí zbavila a můžu volně dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33701
12.3.22 12:36

@Kličkovka Nenech se vydírat, však ona se ozve. A když ne, tak ne, co naděláš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21898
12.3.22 12:38

Nemohla se u matky rozjet nějaká psychická nemoc? Kolik je jí let, neléčí se s něčím. Vím o připadu, kdy onemocnění štitné žlázy spustilo psychické problémy a nastala úplná změna osobnosti.
Něco se matky mohlo dotknout, vyložila si to špatně. Takže je možnost kontakty utnout a zmizet si ze života nebo zkusit si to vysvětlit.
Nikdo z nás u toho nebyl, tak těžko říct, o čem to celé je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
12.3.22 12:51

Kolik je dceři?

• Citovat
  • Upravit
31
12.3.22 13:00

@mado taky mi prijde, jak kdyby ji uz z toho hrablo. Je jj 66 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.3.22 13:00

@Uslava 21 mesicu, je velmi empaticka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
12.3.22 13:03

Nenechte se Vaše máma ani nemusela dojít k nějakým změnám, jen jste si to neuvědomovala. Občas se v toxických vztazích stává, že se sejdou 2 toxíci. Zatímco jeden je jasný nepřítel (táta), u druhýho - páč obeť - je to skrytý. Ona není oběť jako oběť - některé tyto oběti velmi dobře umí manipulovat tím okolím, aniž by si toho dlouhou dobu nějak všimlo. A přijít o pozici oběti - přišli by o svoje páky, jak ovládat ostatní. Ona si zrcadlila svůj tragický vztah i předtím, jen vám to nedoteklo, protože jste v tom prostě žila. Dokud vás měla pro sebe, vše zdánlivě fungovalo, naplňovala jste její potřeby. Pak jste se osamostatnila, pozornost přesunula na dítě, na svůj život a stíny v ráji, že? Manipuluje vámi opravdu hnusně. Nikdy se jí neomlouvejte za to, co ona rozjela. Pokud s takovými lidmi nechcete úplně zastřelit kontakt (i když by to bylo nejlepší, ale aby někdo odřízl mámu, na to každý pochopitelně nemá), bude to jako chůze v minovým poli. Bacha na pocity viny - to tihle umějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
12.3.22 13:14

Njn, " strašně jsi jí ublížila". Nejdřív si zařídíš život jinde a pak ještě odmítneš její „výchovu“. Zařadila ses asi ke skupině těch zlých…

• Citovat
  • Upravit
13955
12.3.22 13:21

Nezlob se, ale tvoje mama ma vymyty mozek. Zije s agresorem a vlastni dceru odstrci kvuli kravine. Nezbyva nez cekat az ji to dojde. Neudelas nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.22 13:21

No to víš, doteď byla ona, kdo si stěžoval a poukazoval na chyby a najednou jsi jí její roli vzala a měla by se vyrovnat s tím, že není oběť. To profesionální trpitelky nerady. Nechala bych jí být, buď se odfoukne nebo má smůlu. Víš, proč se s tvým otcem nikdy nerozvedla? Protože jsou oba stejní, jenom každý používá k manipulaci jinou techniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.3.22 13:22

Tak jestli do ní věčně klavíruješ, co všechno dělá v životě a s tvou dcerou špatně, tak se nedivím, že to utla. Doma to asi nemá jednoduchý, nicméně je to její život a její rozhodnutí a nepotřebuje pořád dokola od své dcery slyšet, že má se sebou něco dělat a nechat se tlačit do něčeho, co nechce. Chybí ti tolerance, nemáš právo rozhodovat za ni. Měla by jsi ji podpořit, být tu pro ni a ne jí řídit život. Představ si, že ona by ti věčně mluvila do života, nutila tě k rozvodu a hledala ti bydlení, i když o to nemáš zájem…. Bylo by to cajk? Asi ne, co? Proč by to měla snášet ona od tebe?

• Citovat
  • Upravit
1844
12.3.22 13:22

@Tofifea
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
Já jsem nechtěla reagovat první, (mám matku skrytou narcistku, otec bez psych. poruchy, ale na konci života ho tak zmagořila…), tak jsem diskusi sledovala emailem. Chtěla jsem zadavatelce poradit, aby s pomocí psychologa a článků na netu zjistila, jaká je její máma. Zdali nemá hraniční poruchu osobnosti (ti často vytvoří pár s narcistem). Ale co tvrdí Tofifea mi přijde jako 95% pravděpodobnost. Ještě jednou Ti zato :potlesk:

Dovolím si predikovat: zakladatelčin otec overt narcista (grandiózní, otevřený), matka covert narcista (skrytý, plachý). To je psychologická terminologie.

Zakladatelko, na Tvém místě bych si matku otestovala na skrytý narcismus a pak se na oba vy-sra-la! (no contact) Nic jiného Ti totiž nezbývá! Jinak Tě budou pravidelně podrážet a psych. ničit!

Příspěvek upraven 12.03.22 v 16:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
12.3.22 13:25

@Janli
Jsi úplně mimo. :roll:
Její matce vyhovoval život s despotem, kdyby ne, tak jako dospělá ho jednoduše opustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.22 13:28
@Janli píše:
Tak jestli do ní věčně klavíruješ, co všechno dělá v životě a s tvou dcerou špatně, tak se nedivím, že to utla. Doma to asi nemá jednoduchý, nicméně je to její život a její rozhodnutí a nepotřebuje pořád dokola od své dcery slyšet, že má se sebou něco dělat a nechat se tlačit do něčeho, co nechce. Chybí ti tolerance, nemáš právo rozhodovat za ni. Měla by jsi ji podpořit, být tu pro ni a ne jí řídit život. Představ si, že ona by ti věčně mluvila do života, nutila tě k rozvodu a hledala ti bydlení, i když o to nemáš zájem…. Bylo by to cajk? Asi ne, co? Proč by to měla snášet ona od tebe?

To sice ano, ale pokud nechce nic měnit, tak nemá plakat dceři na rameni, jaký je chudák. Když si ti bude blízký člověk, kterého máš ráda stěžovat, jak trpí, tak co uděláš? Budeš mu chtít pomoct. Když po letech zjistíš, že vlastně o žádnou pomoc nestojí, asi to nebudeš chtít poslouchat pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová