Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tohlé téma chci založit pro všechny kdo mají doma nebo plánují štěňátko. Abychom si napsali ohledně výbavičky pro štěně, jak zvládat první dny, poradili si ohledně výchovy, učení čůrat, a všeho co ke štěněti patří.
V neděli si domů přivezeme 8 týdenní štěně havanského psíka,fenku.Moc se těším, ale zároveň jsem i trochu nervozní z toho neznámého. Sice to bude můj 3 pes v životě, ale mé první štěně, které musím já vše učit.
Snad se ke mě někdo přidá ![]()
Ahooj, my uz mame doma stenatko 10tydnu a prave to curani nam jeste moc venku nejde, chodime ven cca 6× denne ale stejne se stane ze si. nekde cvrkne ![]()
tak uvidime kdy se to. nauci, snad brzo
ale pro jistotu mame doma i plynku kam. obcas zajde.
Ahoj holky, my máme teda už asi 13 týdeního raubíře, křížence výmarskýho ohaře a labradora, a asi nás potkalo neskutečný štěstí, ale čůrá venku snad od začátku. První měsíc jsme bydleli v paneláku. A první tři dny co jsme ho měli, tak jsme šli ven asi 3× za noc, no a další noci už bez problémů - spí celou noc v pelíšku a čůrat jdeme až ráno. Asi jednou nebo dvakrát nám udělal i bobek. Po novým roce jsme se přestěhovali do domku, a to je úplně v klidu. Pustíme ho ven na zahrádku každý 3-4 hodinky a klid. Bejvá se mnou celý den v práci, a to ho venčím jen o obědový pauze, je to prostě slaďouš:)
@Messi92 A co ty máš za pejska?
@LucijeS Yorksira
Nez jsme si pejska vzali tak byl prave nauceny.na plynku doma tak mozna i proto to bude trvat dil
@Messi92 Tak to jo, my jsme ani plenu nebo noviny nezkoušeli, jsem se dočetla o tom, že se to dělá až potom, co jsme ho naučili ven. Já byla čerstvě po laparce, a ty sprinty z šestýho patra dolů mi dávaly celkem zabrat:-D
To me se zas obcas nechce ven do te zimy a zas na velky prochazky je jeste mala tak ji obcas soupnu na terasu a je to. ![]()
Vítám štěňátkářky ![]()
toho učení čůrat se bojím nejvíce. Bydlíme v domku, ale v 2 patře, takže než obleču sebe, malou, vemu psa a seběhnem ven tak může být užb po… Plínky mám nakoupené na ty začátky, fenka je naučená chodit na plínu, tak uvidíme. Ale chtěla bych co nejvíce aby chodila ven.
LucijeS ty si bereš pejska do práce? A jak to tam zvládá, leží nebo řádí? Já chodím 2× týdně do práce, ale nevím zda to bude vhodné dokud bude štěně aby tam něco nezdevastovala a pokud si bude chtít hrát, tam na ní nebudu mít čas, max. jít ji vyvenčit a dát jídlo.
@Tracy No on je fakt asi nějakej zázrak, leží pod topením, spinká, nebo kouše plyšáky bo papír (karton-miluje ho
), když někdo přijde, tak jde hned vítat a pak zase zalehne…máme asi štěstí na psa ![]()
Messi92 a jak to máte v noci? Spí celou noc nebo ne? Chovatelka mi psala, že ji dělá 1× za noc žrádlo, hraje si s ní a pak jde zase spát. Což pro mě je docela mazec abych vstávala k dceři, která ještě 1× v noci se budí na mlíko a ještě pak zvlášť k psovi tomu chystat žrádlo, dát vyvenčit, pohrát si a dát ho spát. Bych chtěla, že max. ji dám vyčůrat v noci a půjde zase spát, ale dělat ji v noci jídlo :// nevím nevím
LucijeS závidím
kéž by to bylo i u nás takhle.Se mi ji nechce nechávat samotnou doma když budu v práci a zase zůstávat s ní nějak dýl doma taky nepůjde, v práci mě teď potřebují, řekla jsem, že budu 14 dní doma a šéf (manžel
) se moc netvářil. On se teda netvářil ani na to, že bych si ji vzala sebou, ale kdyby třeba ležela pod mým stolem nebo někde v rožku a neotravovala klienty a spolupracovníky tak by to mohl překousnout, snad.
@Tracy Kup určitě štěňátku mikinu - venku je zima, nebude ještě dobře osrstěné tak ať nenastydne. Na čůrání chodit každé dvě hodiny, učit na podložky ale prostě venčit dvě hodiny po loužičce. Za loužičku doma na podložku pochválit, mimo podložku ignorovat a venku velké ovace a pamlsek - stačí nějaký drobný. Venku říct čůrej a opakovat to a když se vyčůrá tak pochválit - tak si to nejlépe spojí. Každý dvě hodiny jít se psem ven i v noci - prostě celý den. Za měsíc to prodloužit na interval jednou za tři hodiny. Krmila jsem 3× denně, vždy granule pro štěňata navrhčit vodou a ohřát, aby to bylo voňavé a příjemně teplé.
Hezký den. Štěně jsme si dovezli koncem sprna, ale podělím se ráda o zkušenosti. Je to tedy už druhé štěně co jsme učili. Přez den opravdu každé 2 hodiny ven, ale v noci jsme tak často nechodili. Řekněme v 10 večer pak tak kolem 2 a kolem 6 až 7. V noci nám tady nikdy nic neudělal. Naučený na plínku nebyl, takže loužičky přes den dělal, asi tak třikrát bobek. A jak tu již bylo řečeno-když se vyčurá venku-strašně moc chválit, chválit a ještě chválit. Zhruba od 4 měsíců nedělal už vůbec loužičky. Předtím třeba jednou za týden či delší interval.
Eh…jak to tak čtu, tak ten náš je fakt frajer…ve třech měsícíh čůrá jen venku, nehody nedělá, zlatej je, a lítá po záda ve sněhu bez svetru:-D Zdravej je moc, a hodnej ještě víc…jen je blbý, že už se mi skoro nevejde na klín
, a my se tak rádi muckáme u televize ![]()
Jo a krmíme taky už jen třikrát denně, už ksoro měsíc, granulky, s mlíkem nebo vývarem…jo a miluje slupky ze zeleniny - brokolice, okurka, mrkev, mandarinky a jablka miluje…no aspoň že už přestal žrát kameny, to nás postihl kvůli tomu hned v 9. týdnu zánět střev, naštěstí podchycenej okamžitě, že nebylo třeba žádný větší léčby:)
@Tracy. Tak.v noci ty zacatky byli strasny,pejsek.se nam. budil jak mimco, dat najist, vycurat a spat
cca 2× za noc jsme krmili pak uz vedela kde ma misku tak chodila sama
ale zase se ji nechtelo spat v pelisku tak porad skrabala na postel, ted spi nekdy snama pac uz i na postel vyleze, od te doby vzdycky seskoci a jde na plynku curat