Máme navštívit psychologa? - holčička říká, že je kluk

3
23.4.24 07:56

Máme navštívit psychologa???

Dobrý den, mám dceru v září ji bude 6 let, již asi půl roku pozorujeme že pořád říká, že by chtěla být kluk, má ráda klukovské věci - tmavé barvy, spíš si hraje s klukama autíčka, fotbal… měla delší vlasy, už dlouho je chtěla ostříhat na krátko, pokaždé když se česala tak brečela že jí to strašně tahá atd, tak jsme ji dali ostříhat. Ted jsem ji přistihla, že když čůrá, tak si sedne na záchod obráceně a říká že čůrá jak kluk… opatrně jsem ji to vysvětlila, aby se nebála nebo nestyděla mi to říct. Kdyz je doma hraje si se ségrou s panenkami, kočárkem…často mluví v mužském rodě… přitom říká, že ve školce miluje Matýska, že už má ženicha🫣 🫣 🫣 😁 Myslíte, že bych měla vyhledat psychologa???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14957
23.4.24 08:08

Ne, psychologa vyhledávat nemusíte. Je ještě malá, nech to být. Nech tomu volný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22562
23.4.24 08:10

Neresila bych to. Naopak bych si, co nejmene vsimala techto zvlastnosti. At uz vedome ci ne, tak muze citit, ze timto chovanim ziskava tvou pozornost a tak ho opakuje. Nektere male deti treba tvrdi, ze jsou pejsek, takze kluk je alespon stejny zivocisny druh :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.24 08:12

Viděla jsem nějakej dokument o trans dětech. Bylo tam jedno skolkove, chlapeček, který měl starší sestřičku a chtěl být taky holčička. Maminka ho začla oblékat do šatiček, všude na Facebooku o něm psát jako o holčičce, přidávat fotky v šatech, byli i na nějakém divnem obřadu kde ho všichni „přijímali“ jako holčičku. A chlapeček došel do školy a zjistil že je chlapeček. Tak maminka poctivě mazala všechno na tom Facebooku, aby se mu děti do budoucna nesmaly a on neměl nějaké trauma.
Nechala bych ji dělat co chce a nehrotila bych to. Každopádně na nějaké rozhodování a objevování, jak se opravdu cítí má čas do puberty určitě.
Já byla taky taková klukoholka, měla jsem bráchu a nejlepšího kamaráda, chodili jsme lovit obludy a měla jsem vlasy nakrátko, ale to byla jiná doba…

• Citovat
  • Upravit
33736
23.4.24 08:26
@SylBar píše: Více

Ne, nevidím důvod tahat dítě k psychologovi. Nechala bych jí být, vždytˇje malá. Za rok může být třeba jednorožec. Některé děti to tak prostě mají. To že se narodila jako holka přece neznamená, že musí nosit dlouhé vlasy a růžový sukýnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
23.4.24 08:33

@SylBar žádného psychologa nenavštěvujte, já jsem se celé dětství hrála s klukama, odmítala jsem sukně a šaty, květinový vzor a kanýrky jsem na sebe nevzala zatím nikdy, v první třídě jsem se nechala ostříhat na kluka, a jsem docela plnohodnotná žena a matka,
akorát místo vaření mě baví montovat nábytek :D,

moje dcera má také období, kdy si chytne legíny a dělá, že čurá jako chlapeček, nebo ze srandy křičí „au, moje kuličky“, chce chodit v černém, akorát vlasy teda chce mít dlouhé, ale říká, že by chtěla být kluk - na rozdíl ode mě miluje květinové vzory a šatičky, ty děti se hledají, objevují rozmanitosti světa a že existují dvě pohlaví a jaké jsou rozdíly,

obchobí, kdy dcera byla docela dlouho „kočka“ už máme za sebou, to bylo tak od 4 do 6 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.4.24 08:37

Měla jsem taky takové období a trvalo hooodně dlouho. Můžu tě ujistit, že nejpozději v pubertě jsem si začala být fakt jistá, že jsem ženská a chci být ženská :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
23.4.24 08:41

Dcera taky jeden čas říkala ze by chtěla být kluk, nakonec z ni vypadlo, ze ji štvou dlouhy vlasy, který tahají a kluci ze to mají jednodušší, psycholog mě fakt nenapadl. Možná na to reagujes a ona ví, ze tím získává tvou pozornost více než jindy. Nechala bych tomu volný průběh, nereagovala bych na tyto podněty a vidělo by se. A i kdyb náhodou moje děti se tak cítili, vím, ze bych jim jakékoliv zásahy stejně do dospělosti nedovolila, ne proto ze bych si myslela ze to tak nemůžou mít, ale prave proto ze člověk se formuje a mění a zkouší v pubertě vše možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.4.24 08:47

A mimochodem moje dcera od roku do cca 3 let taky odmítala cokoli holčičího, hrála si s autíčky, chtěla oblečení po bráchovi, venku v létě čůrala ve stoje. Psycholog by mě ani nenapadl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
23.4.24 09:51

A nevnímá někde v okolí nějaké rozdíly v přístupu k holkam/klukum? Já taky porad slyšela něco v tomto duchu - nechovej se jako nějaký kluk, tohle nedělej, copak jseš kluk?, proč tady behas jako ti kluci?, mas hezky saticky, tak se tu nevalej jako kluk, nesed na zemi, nejses kluk a nastydne ti pipina :lol: tak jsem chtěla bejt radši kluk! Těm se jen říkalo, ať nebulej jako holky, ale jinak se jim tolerovalo více :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.4.24 12:38

Transsexualitu je dobré podchytit před pubertou, než se rozvinou sekundární pohlavní znaky. čas ještě asi je, ale ne zas tak moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
23.4.24 12:43

V šesti letech náš kluk chtěl být dinosaurus. :nevim: Přešlo ho to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18231
23.4.24 13:01
@Pudloslava píše: Více

Jenže to zas není dozraly osobnostní vývoj, takže může dojít k dost nežádoucímu omylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.4.24 13:36
@bertoldina píše: Více

to rozhodně, já doufám, že naši psychologové a psychiatři zabývající se touto problematikou záludnosti osobnostního vývoje znají a nedělají neuvážené závěry, kdo už taky jiný. Napsat kdyžtak kontrolu za rok není nic složitého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18231
23.4.24 14:06
@Pudloslava píše: Více

Bohužel dělají. Od jedné zdi se to posunulo k druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí