Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky! Malej má 6,5 měsíce, v sobotu a neděli měl 39 horečky, dávala jsem čípky Paralen po kterých teplota na chvíli klesla. Dnes je bez teplot, měl dvakrát průjem, tak jsem myslela, že se nám klubou zoubky. Ale teď večer při koupání jsem zjistila, že je celý osypaný (malé červené tečky) - hlavně záda, bříško, hlava; v obličeji to má hlavně kolem očí. Může to být šestá nemoc??? Četla jsem, že při té vyskáčou pupínky v obličeji… Tak nevím… ![]()
U nás byly pupínky hlavně na zádech a bříšku a byla to šestá nemoc podle doktorky. ale horečku měla dva nebo tři dny.
@renczane při šesté nemoci skáčou po těle ale malá je měla taky i na hlavičce Pokud už nemá horečky ale jen ty pupínky bude to asi ono.. Já teda běžela k doktorce už s těma horečkama
Malou jen prohlídla a pravila že buď se jí vyklubou zuby nebo se osype a pak to bude šestá nemoc.. Je pečlivá, tak jí chtěla ještě vidět i s těma pupínkama - aby si to potvrdila.. Ale ona ordinuje v rodinném domě kousek od nás, takže se tam dá jít tak že člověk nikoho jiného nepotká, takže já se tam nebojí chodit i zbytečně
Teď už teda tak neplaším, ale zrovna šestou nemoc jsme si odbyly už před půl rokem věku malý..
Ahoj, malá měla horečky 5 dní pak klesly a teprve za den se osypala. Měla pupínky jen na těle a ručičkách. A do dvou dnů zmizely. Jestli se nedrbe mohlo by to být ono.
Podle popisu to na 6 nemoc vypada.My jsme meli horecky 4 dny a v den kdy klesla teplota se mi pred ocima celej osypal
. A zaclo to na hlave.Za dva dny to zmizelo.
U nás to bylo podobný. Teplota jen chvilku v noci na pátek a v noci na sobotu, a v pondělí večer se osypala. A prý to bylo ono.
Podle mě je to šestá… malej, když ji měl, tak měl 4 dny horečky a jak klesly, hned se osypal..vyrážka nesvědí ani nijak nekouše a je cca tři dny. Dr nám na to ani nic nedala, jen říkala, že už ji znova mít nebudeme ![]()
Tak sesta nemoc to muze byt, taky ji malej mel 3 dny mel 39,2 a ctvrty den uz klesala a pak vecer se zacal osypavat a mel to na brisku a zadickach a na hlavicce
Granda, šestá nemoc se projevuje právě vysokými horečkami - i 40°, které trvají několik dní a jakmile teploty poleví, tak se dítě osype. Pupínky nesvědí, za pár dní zmizí.
Děkuji všem za Vaše příspěvky, podle Vašich zkušeností jsme ji opravdu prodělali. Pro jistotu ráno s malým zajdu k doktorovi
@renczane Být Tebou, jen tam zavolám. Mně říkali, kdyby to bylo ono, ať tam nelezu, že jen ulovím něco dalšího, je sezóna viróz a dítě je oslabený…
@karolina_a_betuska píše:
@renczane Být Tebou, jen tam zavolám. Mně říkali, kdyby to bylo ono, ať tam nelezu, že jen ulovím něco dalšího, je sezóna viróz a dítě je oslabený…
jj presne tak taky sem tam jen volala
,ze mame 6.nemoc
U nás to probíhalo podobně. K mudře jsme ale ani nešly. Když byly ty teploty, šly nám srážet a stejně by nám nic jiníého než na to něco dávat neporadila. No a když se osypala, tak už jí nic nebylo a bylo to v pohodě
Pak jsem to jen nahlásila, když jsme tam byly na prohlídce jak to probíhalo a mudra si to zapsala do karty.
Já tam teda moc nechodím, vždycky se bojím, že by tam chytla ještě něco víc ![]()