Nachlazení u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47759
3.3.13 07:57

Nachlazení u batolete

Ahoj maminky mám prosbu, dnes ráno když můj 17ti měsíční syn vstal, tak spustil salvu vlhkého kašle a teče mu rýma z nosu, kapky do nosu mám quixxx, ale co s tím kašlem? Můžu mu dat hedelix? Teď je slyšet jak to v něm chrci. V noci byl klid, žádný kašel ani rýma ho nerusily při spaní. Na pohotovost s ním nepoletim, horečky nemá, je celkem v pohodě, aktivní a usměvavý…
Uvažuji nad zítřejší návštěvou dr. ale mám strach aby jsme si domů nakonec nepritahli ještě něco horšího :think:
Je to poprvé co je „nemocny“
Budu ráda za každou radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1695
3.3.13 08:07

Ahoj, zkus pohledat v diskuzích kašel, je jich tu dost. My dáváme Stodal sirup, jsou to homeopatika, Hedelix myslím můžeš taky, v lékarně mi ho taky nabízeli. A cibulovou šťávu - 2 lžíce cukru nebo medu, do toho nadrobno nakrájenou cibuli, nech pustit šťávu, přeceď, já to ještě vyždímu v ruce. Dej lžičku klidně každou hodinu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.3.13 08:08

Fakt se nikam nezen, stejne moc jineho neporadi. Ja kasel nechavam tak tri dny a pak jdu na kontrolu, ten treti den je vetsinou zlomovej - horsi se to, tak nechavam zkontrolovat, jestli to nema na pruduskach.

pri prvnich nemocech jsem davala myslim prospan, ale nevsimla jsem si ze by to tenkrat melo efekt :nevim:. Ja co se tyce kasle tezko poznam, co je vlhky a co suchy, dcera ma ze zacatku vzdycky spis suchej.

ono takhle pri ryme byva ten kasel spise v krku, jak tam tece ta ryma a drazdi to, pak se pripadne usadi na pruduskach. Aspon to je moje zkusenost, dcera je na stridacku nachlazena od zari, co chodi do skolky. Na to se mi docela osvedcil prieznicuv obklad a v noci hodne vlhcit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.3.13 08:35

@suik taky horko těžko poznám kdy je kašel vlhký a kdy suchý, ale ráno bylo slyšet, jak vykaslava hleny, takže vlhký kašel, možná mu ta rýma stekla do krku :nevim: Pár dní teda počkám, já se právě bojím aby mu to nevlezlo na průdušky, uvidíme co z toho bude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
3.3.13 08:36

Já dávám oběma dětem když začnou kašlat cibuli s cukrem. Kluk přestane kašlat hned, ještě kašel jako takovej neměl a holce to ve většině případů kašle taky pomůže rychle a efektivně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759

@aleba vidíš dobrý nápad, ten cibulovy sirup mu rozhodně neublíží :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219

Tussin dobře zabírá na kašel jestli máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
3.3.13 08:37
@ivana-domca píše:
@suik taky horko těžko poznám kdy je kašel vlhký a kdy suchý, ale ráno bylo slyšet, jak vykaslava hleny, takže vlhký kašel, možná mu ta rýma stekla do krku :nevim: Pár dní teda počkám, já se právě bojím aby mu to nevlezlo na průdušky, uvidíme co z toho bude :think:

Udělej tu cibuli, ta se může dávat i jako prevence, malej ji miluje, fuj, je celej tatínek, ten ji dostává při kašli taky :mrgreen: a taky ji miluje. Je na odhleňování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.3.13 08:37

@monika32 jak dlouho se to vůbec nechává naložený? A mám to nechat v lednici, nebo v teple?:think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
3.3.13 08:39
@ivana-domca píše:
@monika32 jak dlouho se to vůbec nechává naložený? A mám to nechat v lednici, nebo v teple?:think: :nevim:

Prvních 12h to nechávám na lince, pak vyždímu a dám do lednice. Dělám denně čerstvou když je třeba, ale prý vydrží 3 dny jsem četla, ale z jedné nebo dvou cibulí to je na těch 24h akorát. Takže dělám čerstvou, druhej den už prostě smrdí, no je to cibule :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.3.13 08:39

@IvkaH právě že tu mám jen ten hedelix :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.3.13 08:40

Jo a ten cibulový sirup je taky dobrý, pomáhá, jsem si sama nedávno dávala, ale opatrně mi to normálně spouštělo migrény :zed: sice mi to zabralo na kašel, bolení v krku a protáhlo mi to nos, ale úplně mě to paralizovalo, strašné křeče v hlavě :zed: to jsem ještě nezažila a udělalo mi to pokaždé, když jsem si dala ten sirup (cc 2h. lžičku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
3.3.13 08:53

Holky a může se ta cibule dát 4 měsíční? :think: Máme to od včerejška taky - rýma a kašlík :( Nasadila jsem Nasivin + Libenar a Prospan + oscillo, ale s tou cibulou bych to takay zkusila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21482
3.3.13 08:54

Ten hedelix můžeš. koukni do letáku, ale myslím, že je od 1 roku. Na vlhký kašel je OK. a asi bych to zítra podpořila tou cibulí. k doktorce se určitě nežeň, ještě si přinesete něco horšího…
mladšímu teď doktorka doporučila Nasivin sinus - je to na uvolnění dutin, takže se rychleji odstraní ta příčina - rýma. ale v letáku je, že je až od 3 let. Ale obdoba je Sinupret kapky. ty jsem dávala už od roku. taky na tu rýmu… ale brala bych to doplňkově k léčbě kašle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.3.13 08:56

@akinorevna
já bych to tak malému dítěti nedala, pro 4 měs. mi to příjde strašně brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...