Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@akinorevna to bych nedala, na to je moc mala…
syna ctyrmesicniho na noc davam spat s hlavou vejs, plinu mokrou pres zbrdleni a mam takovy mazani s et. oleji na kasel, je to delane spec. po male deti. A kapky do nosu otriven na spani.
jj, cibule je dobra, ale to dcery nedostanu
skoda…ja pouzivam i driv, co pusti trochu stavy.
@monika32 tak už ji mám připravenou, uvidím jak mu bude chutnat ![]()
Cibule mi taky smrdí, do toho jsem těhotná, takže všechno cítím 2× tak silněji, tak snad z toho nakonec nebude blbě mě ![]()
http://www.devaterokviti.com/…ou-50ml.html tohle na prsicka a tohle pod nos: http://www.devaterokviti.com/…ou-15ml.html
@suik
a kdyby si tu lžičku lektvaru zamaskovala do juice? Taky by to nevzala na milost?
Tak jsem si to maskovala sobě
nesnáším totiž čerstvou cibuli, tak jsem si vzala štamprli do ní dala lžičku lektvaru
a dolila juicem a zamíchala jinak by mi to přes krk neprošlo
jsem co se týká léků horší jak ty děcka ![]()
@akinorevna cibule nadýmá, takže takhle malému dítěti bych to nedala, ale asi bych jela zítra k dr. s tím že bych tam byla nastartovana hned ráno, jako první, nebo bych ráno zavolala k dr. a domluvila se s ní tak, abych přijela a hned nás vzala ![]()
@suik píše:
@akinorevna to bych nedala, na to je moc mala…syna ctyrmesicniho na noc davam spat s hlavou vejs, plinu mokrou pres zbrdleni a mam takovy mazani s et. oleji na kasel, je to delane spec. po male deti. A kapky do nosu otriven na spani.
jj, cibule je dobra, ale to dcery nedostanuskoda…ja pouzivam i driv, co pusti trochu stavy.
Já taky, ona za chvilku pustí šťávu, tak postupně odebírám, večer přecedím, vymačkám přes plenu a dám do ledničky na ráno a pak dělám čerstvou.
@ivana-domca teď jsem taky měla doma, nechala jsem 5 dní, pak jsem slyšela, že jí vevnitř začalo chrčet, tak jsme šli k doktorce a dostala sirup na rozpouštění hlenu na průduškách… ale s nachlazením jinak nemá smysl chodit… až pokud nezabere normální léčba, na začátku ti dá stejně sirup na kašel a řekne, ať stříkáte do nosu ![]()
Ahoj holky, taky jsme nachlazeny… v utery jsme teda byli u doktorky, ale dala nam jen sirup a strikani do nosu, ve ctvrtek pridala Spiropent… dneska je venku nadherne a by zajimalo jestli by jste sli s kaslem a rymou ven? Teploty nema a v noci nekasle, kasle uz jen pri namaze… Dekuji za odpoved…
Zakladatelko napis pak jak vam zabrala cibue kdyztak to taky zkusim…
Já nemám dítě, ale vsezravce, už jsem mu dala jednu lžičku toho sirupu a on se začal vztekat, že nedostane další
![]()
@Lucie46 no, malá měla taky ten spiropent a doktorka říkala, že ven ano, pokud není teplota… jen že nemá moc řádit ![]()
Ahoj maminky, jdu si pro radu…nas maly 14mes je nachlazeny. Zacalo to rymou pred 14 dny -davala jsem. morskou vodu, MM a zkousela odsavat…pak 3 dny teploty, sli jsme k dr, kde mu vzali crp a to bylo ok. Jenze pak mi zacal tak i pokaslavat (spis v noci) ale jen minimalne. Ale pres den mi prijde, ze ma zahlenenej krcek, dycha hodne pusinkou, funi…davam ambrobene sirup…k dr se mi nechce, pac hned jak ji maly vidi, tak zacne hystercit a brecet…takze by pri poslechu aso nic moc neslysela…ale bojim se aby mu to neslezlo niz…nemate zkusenosti?
Doporučuju mazat tymiánovou mastí nebo psím sádlem, krásně to uvolňuje hleny. Na hrudi a zádech pomáhá vykašlávat, na spáncích, čele a tvářích spouští rýmu.
Na jaře si dělám sirup ze smrkových výhonků proti kašli. Při nachlazení kapu dceři (2 roky) do čaje tinkturu z lichořeřišnice, zvýším přísun rybího tuku, na noc nakrájím do ponožky cibuli a pověsím co možná nejblíže hlavičce. Sirup z cibule je taky skvělý. Na průdušky a odhlenění je dobré udělat zábal na hrudníček jezevčím sádlem (pokud máte možnost sehnat od myslivce).
@ProfZav psi sadlo mam…a to je nejaky zabal nebo jen se namaze? Hlavne nas jeste neumi vyplivnout jako…:-( tak nevim…
@cofete lichoresnici davam taky do cajiku, rybi olej od mollers kazdy den, po cibulovym sirupku mel koliku ![]()
Moc diky za rady