Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ve dvou letech nevím, u nás se žádná dvouletá prohlídka nedělá,pouze v 18měs a pak až ve třech letech.Jinak koukněte na percentil graf a budete vědět jak na tom asi jste.
Tak nase miry byly 13kg a delka cca 92cm. ale vsichni nam zas rikali, ze je velkej, tak nevim… ![]()
tak Daniel 18 měsíců 10860 g/ 82 cm ve 3 letech 13600/97 (do poradny se chodí v 18ti měsících a pak ve třech takže přesněji ti neřeknu) Šimon v 18ti m 10190/84 a ve 3 13500/101
Anička 18 m 9210/77 a ve 3 11200/87
Sophinka 18 m 8900/76ve 3 11 kg/88
Timinka - nemocná štítná žláza-zastavený růst od 9 měsíce do roku a půl 18m 7910/75 a ve 3 letech (bereme léky) 13 kg a 80 cm
a Stellinka je ještě malá ![]()
Mladší dcera měla ve dvou letech asi 10,8kg a 85cm, měřila a vážila jsem si ji sama.
U starší nevím, neměřila jsem ani nevážila
naše lékařka psala vždy závěr ,, drobná/ý ,, ale timinka se opravdu dlouhodobě zasekla v růstů i přibírání…půl roku jsme vyčkávali a pak jsme absolvovali vyšetření-zpravilo to půl malinkatého prášku 4× týdně…
Ahoj, já jsem vážila doma (a měřila shodou okolností u dr., jelikož u nás též prohlídky v 18měs. a ve 3 letech)…
13,0 kg a 90 cm ![]()
takže nám bude za měsíc dva roky a při porodu jsme vážili a měřili normálně - 51 cm, 3,4 kg. Vážíme a měříme teď 10 kilo a měříme 82 cm… holky upřímně, jak to vidíte.. CHci upřímnost, protože nejde o můj dojem, ale o to, jestli máme něco řešit a nebo prostě odejít od lékařky, protože to je každý týden kázání, co dělám špatně, proč nepřibírá a tak, chce mu předepsat hormony.. proto chci vědět váš názor, jestli opravdu je pod normou, tak přistoupím na nějou léčbu a nebo prostě odejít k jiné
ale přibíráte a rostete ? nebo se zasekl a nějakou dobu je to stejné? jinak mi to tak zlé nepřijde ![]()
štítná žláza - neni to eutrilox nebo tak nějak??? My to máme taky, prý deformace růstu, taky berem léky, ale zatím je vše ok
například v roce jsme měli jenom 7,7 kg.. někdy rostem někdy se zaseknem, jak kdy
jj to bude ono, ale ona pak za dva měsíce vyrostla a přibrala, že manžel nadával, že budeme mít doma slonici
(tak už jí je nedávám…a dobrý)
Ahojte holky, jsem u sestřenice aproto využiju těchto stránek, ale nebudu psát pod jejím jménem, když se to týká mě, tk proto anonymně…
Potřebovala bych váš názor… už dělší dobu mě doktorka buzeruje - musím to tak napsat, za malého, že je hodně malý, a hubený, vím, že tady je víc diskuzí na míry, ale už to začíná být takové drama, že mě posíla vuše možně - imunologie, kardiologie, výživa a kde co.. pořádže je nemocný, ale nikde mu nic nezjistili… proto prosím o vaše příspěvky, kolik vážilo vaše dítě přesně ve 2 letech - máme jít za týden.. Už si říkám, že od ní odejdu, protože jenom objíždíme doktory a prý je zdravý… nebudu psát kolik měříme a vážíme, chci spíš vaše poznatky.. děkuji holky.. pokud zjistím, že je tam nějaká odchylka, tak s doktorku budu spolupracovat, uvažuji, že od ní odejdu, protože je to už k nevydržení.Opravdu chci jenom míry na té dvouleté prohlídce, ne ve víc letech nebo míň…děkuji holky