Maminky, jak trávíte volno s puberťáky?

Anonymní
6.10.24 17:00

Maminky, jak trávíte volno s puberťáky?

Kluci 8., 9.třída a maminky. Co kromě sportů společně podnikáte o víkendu? Kolik času spolu trávíte? Nemyslím pasivní koukání na tv apod.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3201
6.10.24 17:31

Většinou už tráví čas se svými kamarády. Občas se mnou vaří, jednou za půl roku kino. Jinak se zavírá v pokoji a tráví čas po svém. Je vytížený, škola + sport, takže o volnu chce mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
6.10.24 17:45
@Anonymní píše: Více

dceru mám ještě malou, ale v pubertě jsem si přála cokoli, jen ne trávit čas s maminkou, maximálně dovolená a když jsme jely do Prahy na muzikál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
6.10.24 17:57

Nejčastěji tak, že spolu někam jedeme, ráno máme kousek společné cesty nebo ho někam/odněkud občas vezu. Jinak doma hraje na počítači, ale máme malý byt, takže jsme „pořád“ v kontaktu, občas mi ukazuje, co hraje na něco se koukáme atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
6.10.24 17:58

Tak jsem zvedava na prispevky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.24 18:05

Máte přehled, které hry hrají, na kt. sociálních sítích jsou aktivní? Bavily jsme se o tom nedávno s kamarádkou… Došly jsme k tomu, že FB nebo Discord může být diskutabilní, pokud nemáme přehled, s kým cizím si dopisují atd.

• Citovat
  • Upravit
24851
6.10.24 18:11

tě uklidním
i když se - snad teda - milujeme
tak jsou nejradši bez rodičů
ze společných aktivit fakt leda nějaký film podle nich (za mne trest), nebo den v obchodním centru i s kinem třeba - ale to nejde furt, tolik mi zas v práci neplatí :mrgreen:
snažím se dohlídnout ať aspon rozumně spí, na školu, znám jejich kámošky a nejbližší lidi, jezdí k nám na chalupu
ale že by se předřely jako neee :mrgreen: donesou dřevo s protočenýma očima a radši někam zdrhnou, ať dospělí neprudí :mrgreen:
na jídlo přijdou, v tom mám světlý bod :mrgreen:
sany by si, královny hladu, tak max. namazaly chleba-ohřály párek, vajíčka, majstrštyk jsou těstoviny :mrgreen:
když je to chci i nenásilně učit, tak je to pruda a trapas :mrgreen: tak se těším za pár let, až budou s mužem doma v pasti, že zavolají :mrgreen: ale dnes je navede i youtube, tož to máš těžký… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
6.10.24 18:25

Ano, mam přehled. Nicméně syn o takových rizicích ví a s nikým cizím si nikde nepíše, FB nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
6.10.24 18:25

Syn,15, vaříme, běháme, v létě jsme jezdili na kánoi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
6.10.24 18:26

Plus poslední rok chodíme často do sportu a knihkupectví. To leze do peněz :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
6.10.24 18:54

Jezdíme na různé výlety do přírody, na zámky, hrady, na vlakové akce. Minulý víkend jsme byli třeba byli v sobotu na dni otevřených dveří na ministerstvu kultury a v neděli na akci pražského dopravního podniku, tenhle víkend na exkurzi na petřínské lanovce. Hodně chodíme na návštěvy příbuzných. Když bylo tepleji tak jsme dost jezdili na kolech.

• Citovat
  • Upravit
1392
6.10.24 19:02
@reny14 píše: Více

Mám to úplně stejně - vytížený je hodně, dělá závodně sport a k tomu si navymejšlel různé další kroužky, takže přes týden ho vidím tak někdy večer, o víkendu má počítač, mobil a kámoše.
A taky spolu někdy vaříme, hlavně recepty, které on najde na netu. A někdy spolu jedeme k babičce a dědovi, někdy k nim jede sám. Ale před nedávnem jsme spolu strávili úžasných pár hodin na úrazové chirurgii, počítá se to taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65393
6.10.24 19:33

Zrovna jsme si koupili lístky na koncert :lol:
Takze v listopadu 2 koncerty.
Hraje v kapele, tak ho vozím na jeho koncerty, n3kdy spolu jdeme na večeři,
Dost si povídáme.
Na pc moc není, pořád hraje na kytaru a baskytaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
6.10.24 19:57

Včera jsme měli být se synem skoro celý den na závodech hasičů. Jelikož pršelo hodně v pátek. Tak byl závod odložen. Místo toho se různě uklízelo, odpočívalo, někdo dlouho spal, cvičili jsme, se psem se bylo na dlouhou procházku. Vařilo se, peklo. Potom většina mých pubertálních dětí zmizla za kamarády někam nebo měli návštěvu doma. Večer jsme se na seriál dívali.
V neděli se většinou dopoledne učí, chystají si, co je třeba do školy. Po obědě chtějí polední odpočinek. To jim zůstalo od mala a odpoledne chtějí prostor pro kamarády/kamarádky. Starší dcera jedla výjimečně dneska pryč. Ne zítra ráno. Takže na vlak jsme ji šli doprovodit. Teď se budeme dívat na film. A manžel bude volat, jak teď dojde po práci. Takže to je tak na hodinu minimálně videohovor.

Příspěvek upraven 06.10.24 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
6.10.24 19:58

My se o vikendu radi valime, vsichni. Ale kdyby si syn mohl vybrat spolecnou cinnost, pravděpodobně by to bylo kino, kfc nebo bufetovy obed v mistni čínské restauraci, a kdybych si s nim zahrala na PlayStationu.
Rad se mnou vaří, ac nerad, tak se mnou uklízí :lol:
I rodinnou dovolenou uz stravi radši s klukama, co tam potka, nebo u her 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.