Maminky koňařky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
394
6.2.12 13:19

Ahojky…Moc pěkná kobyla,tomu já říkám kůň…A hříbátko taky,to je jasný.A budeš ho prodávat?Jinak jak to děláš s koníkama v tomhle pitomým mraze?Já mám venkovní box,pěkně zateplenej…ale ona je stejně chlupatá jako koule.Od rána do večera je venku a je spokojená,nedekuju…Jen tam musím lítat několikrát denně s vodou,tu jsme tam ještě nezavedli.Ale zděný chlív je o něčem jiným,to je pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
9.7.12 22:51

Ahoj koňařky, chtěla bych obnovit diskusi. Už dlouho tu hledám téma koně a konečně jsem objevila :)!Vlastním 6 let 9letou klisnu ČT furiosku a bohužel na ni nemám vůbec čas, takže loni zapuštěna na Slovensku hřebcem Eurograf(furioso)a máme z toho pěkného hřebečka. Bohužel skoro vůbec nejezdím, mám problémy s hlídáním malého, babičky mají moc práce, už jsem uvažovala o prodeji, ale nemůžu se donutit, je to jako zbavovat se kamarádky…musím nějak donutit muže(mám kobylu ustájenou jinde, takže zabere hodně času tam dojet, vyčistit, nasedlat, však to znáte).Jak to řešíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
10.7.12 08:09

Ahoj holky, přidávám se k tématu ;) jak dlouho jste jako těhotné jezdily? mě Mudr řekl, že mám jezdit jak dlouho chci, že to ničemu nevadí, že měl i paní co jezdila do 27tt a dokonce ve 22tt spadla (bez následků). Vím že k tomu jsou dost rozporuplné názory, jediné adekvátní bych možná připustila otřesy - ale jaké otřesy že? jako klus je otřes cca jak když jdete do schodů (myslím tím samozřejmě lehký klus) a cval je jen taková houpačka. Jsem v 15tt, odstavila jsem teda terény pro potencionální nebezpečí pádu, a jezdím jen jízdárnu.. jak jste na tom vy? a jak dlouho jste zvládli jezdit? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
10.7.12 10:06

Ahoj holky, já jsem teprve v očekávání a už jsem na nervy z toho co bude s koníkama. Jsem ráda, že vidím, že to není až tak úplně hrozné a sem tam jezdíte. Hlavně že se s pomocí rodiny dá zvládnout péče o ně. Mám 4 koně a momentálně je jedna kobyla u hřebce, takže příští rok budou snad porody dva. Největší hrůzu mám z toho jak to budeme zvládat v zimě, kdy je kolem nich nejvíc práce… Starám se o ně sama, manžel koním moc nefandí a nerozumí, sem tam pomůže, ale neumím si představit, že by měl dělat většinu sám. Uvidíme. Každopádně díky za téma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
14.7.12 13:42

Ahoj holky, také přidám svoji zkušenost :-) Mám 7mi týdenní dcerku, jezdit jsem přestala ve 4m (občas jsem teda krokovala po tréninku až skoro do porodu, s kobylou kámoška skákala), začala jsem jezdit znovu ihned po porodu, zvládám díky babičkám cca 3-4× týdně. KObylu připravuju do vytrvalosti, takže musíme trénovat pravidelně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
14.7.12 22:01

Ahoj holky, celkem vám(v dobrém)závidím, že koně zvládáte. Jak už jsem psala, já bohužel ne a to mě před porodem vůbec nenapadlo. Babičky se na malého hrozně těšily, tak jsem si říkala, že to bude v pohodě, že se alespoň 1 až 2 krát týdně za kobylou dostanu, bohužel realita je úplně jiná. Ze začátku kvůli kojení a přestavbě domu a nakonec stěhování jsem nic nestíhala já, teď když malý začal chodit se ho babička bojí hlídat a druhá je pracovně vytížená, takže když příjde, tak večer. Můj muž to samé, práce, práce, práce…ach jo. A to se před porodem babky hádaly, které dny budou vozit a nebylo z toho nic. Uvažuji teď ještě o jednom dítěti, tak jestli se nám zadaří, kobylku opravdu prodám, už by vůbec nemělo smysl čekat…Jinak věřím, že pokud má někdo oporu v rodině, zvládnout se to dá dobře, a mamina se alespoň kvalitně odreguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
14.7.12 22:13

Přesně jak píšeš - je to hlavně o podpoře v rodině…U mne bez babiček, taťky a trenérky, která když mne driluje na kolbišti, tak zároveň hlídá v kočárku malou by se to zvládat nedalo ani omylem…A ty máš kobču doma nebo ustájenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
16.7.12 14:26

Mám ji ustájenou cca 10km od bydliště. Bydlím v domku ve městě, takže jsem si ji dala ke kamarádce, která má asi 8 vlastních koní. Jezdím asi 20 let, ale jen rekreačně, závodění mě nikdy nelákalo, nějak nesnáším, když na mě kouká víc lidí :).Kdysi jsem uvažovala, že by mě bavilo právě distanční ježdění, ale zůstalo jen u úvah, nikde v okolí se jím nikdo nezabýval a jak mě nikdo nemotivuje, k ničemu se nedokopu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
16.7.12 14:33

Sussan a máš vlastní kobylu, nebo ji jezdíš někomu jinému? A co je to za plemeno, arabka, či jiné? Teď když občas někde vidím vytrvalostní závody, jsou tam většinou arábci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
16.7.12 18:00

Mám kříženku - v typu ČT, ale určo je šmrncnutá shagyou…přiložím fotku, povede-li se mi to :-) Je to moje vlastní kobylka..co Ty máš za koníka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
16.7.12 18:31

„@Susan“-krásná kobča, přesně můj typ, lehký milý koník ;) Přesto že my máme něco jiného (a přidávám se ke chlubení s fotem :-) ještě zimní fotka), koníka máme taky jen na rekre. Je to takový náš ňouma :D
Holky ještě jezdíte? mě ted doktorka řekla že by byla raději abych jezdila jen v kroku, abych nezapojovala do ježdění břicho :? u koní na mě koukají jak na exota, že na koně ještě lezu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
16.7.12 18:36

Merlinka - taky krasavice kobylka :-) Já jezdila do cca 3,5 měsíce aktivně, pak jen vyjímečně když mi selhala jezdkyně a kobyla potřebovala pod sedlo a poté už jen krokování po skokových trénincích - a to až do 35 tt, ale to už jsem na kobylu sama nevylezla :-) přidávám fotku z 33tt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
16.7.12 18:40

Koně miluju, ale svyho nemam a ted uz par mesicu ani nechodim nikam, po dvou potratech jsem se rozhodla ze nebudu pokouset dabla.. a ze ten konik dabel opravdu je a to nejen na jezdeni. Od pritele mam slibenou podporu pri navratu ke konim, ale budu halt hledat v klidnejsich vodach

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
16.7.12 18:47

Pridavam fotku, Mirecek 22let, v hlave tak tri roky…ach jo je mi smutno

• Citovat
  • Upravit
272
16.7.12 19:30

Plňásek?

• načítám...
  • Citovat