Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky…Moc pěkná kobyla,tomu já říkám kůň…A hříbátko taky,to je jasný.A budeš ho prodávat?Jinak jak to děláš s koníkama v tomhle pitomým mraze?Já mám venkovní box,pěkně zateplenej…ale ona je stejně chlupatá jako koule.Od rána do večera je venku a je spokojená,nedekuju…Jen tam musím lítat několikrát denně s vodou,tu jsme tam ještě nezavedli.Ale zděný chlív je o něčem jiným,to je pohoda…
Ahoj koňařky, chtěla bych obnovit diskusi. Už dlouho tu hledám téma koně a konečně jsem objevila
!Vlastním 6 let 9letou klisnu ČT furiosku a bohužel na ni nemám vůbec čas, takže loni zapuštěna na Slovensku hřebcem Eurograf(furioso)a máme z toho pěkného hřebečka. Bohužel skoro vůbec nejezdím, mám problémy s hlídáním malého, babičky mají moc práce, už jsem uvažovala o prodeji, ale nemůžu se donutit, je to jako zbavovat se kamarádky…musím nějak donutit muže(mám kobylu ustájenou jinde, takže zabere hodně času tam dojet, vyčistit, nasedlat, však to znáte).Jak to řešíte vy?
Ahoj holky, přidávám se k tématu
jak dlouho jste jako těhotné jezdily? mě Mudr řekl, že mám jezdit jak dlouho chci, že to ničemu nevadí, že měl i paní co jezdila do 27tt a dokonce ve 22tt spadla (bez následků). Vím že k tomu jsou dost rozporuplné názory, jediné adekvátní bych možná připustila otřesy - ale jaké otřesy že? jako klus je otřes cca jak když jdete do schodů (myslím tím samozřejmě lehký klus) a cval je jen taková houpačka. Jsem v 15tt, odstavila jsem teda terény pro potencionální nebezpečí pádu, a jezdím jen jízdárnu.. jak jste na tom vy? a jak dlouho jste zvládli jezdit? ![]()
Ahoj holky, já jsem teprve v očekávání a už jsem na nervy z toho co bude s koníkama. Jsem ráda, že vidím, že to není až tak úplně hrozné a sem tam jezdíte. Hlavně že se s pomocí rodiny dá zvládnout péče o ně. Mám 4 koně a momentálně je jedna kobyla u hřebce, takže příští rok budou snad porody dva. Největší hrůzu mám z toho jak to budeme zvládat v zimě, kdy je kolem nich nejvíc práce… Starám se o ně sama, manžel koním moc nefandí a nerozumí, sem tam pomůže, ale neumím si představit, že by měl dělat většinu sám. Uvidíme. Každopádně díky za téma ![]()
Ahoj holky, také přidám svoji zkušenost
Mám 7mi týdenní dcerku, jezdit jsem přestala ve 4m (občas jsem teda krokovala po tréninku až skoro do porodu, s kobylou kámoška skákala), začala jsem jezdit znovu ihned po porodu, zvládám díky babičkám cca 3-4× týdně. KObylu připravuju do vytrvalosti, takže musíme trénovat pravidelně…
Ahoj holky, celkem vám(v dobrém)závidím, že koně zvládáte. Jak už jsem psala, já bohužel ne a to mě před porodem vůbec nenapadlo. Babičky se na malého hrozně těšily, tak jsem si říkala, že to bude v pohodě, že se alespoň 1 až 2 krát týdně za kobylou dostanu, bohužel realita je úplně jiná. Ze začátku kvůli kojení a přestavbě domu a nakonec stěhování jsem nic nestíhala já, teď když malý začal chodit se ho babička bojí hlídat a druhá je pracovně vytížená, takže když příjde, tak večer. Můj muž to samé, práce, práce, práce…ach jo. A to se před porodem babky hádaly, které dny budou vozit a nebylo z toho nic. Uvažuji teď ještě o jednom dítěti, tak jestli se nám zadaří, kobylku opravdu prodám, už by vůbec nemělo smysl čekat…Jinak věřím, že pokud má někdo oporu v rodině, zvládnout se to dá dobře, a mamina se alespoň kvalitně odreguje…
Přesně jak píšeš - je to hlavně o podpoře v rodině…U mne bez babiček, taťky a trenérky, která když mne driluje na kolbišti, tak zároveň hlídá v kočárku malou by se to zvládat nedalo ani omylem…A ty máš kobču doma nebo ustájenou?
Mám ji ustájenou cca 10km od bydliště. Bydlím v domku ve městě, takže jsem si ji dala ke kamarádce, která má asi 8 vlastních koní. Jezdím asi 20 let, ale jen rekreačně, závodění mě nikdy nelákalo, nějak nesnáším, když na mě kouká víc lidí
.Kdysi jsem uvažovala, že by mě bavilo právě distanční ježdění, ale zůstalo jen u úvah, nikde v okolí se jím nikdo nezabýval a jak mě nikdo nemotivuje, k ničemu se nedokopu ![]()
Sussan a máš vlastní kobylu, nebo ji jezdíš někomu jinému? A co je to za plemeno, arabka, či jiné? Teď když občas někde vidím vytrvalostní závody, jsou tam většinou arábci…
Mám kříženku - v typu ČT, ale určo je šmrncnutá shagyou…přiložím fotku, povede-li se mi to
Je to moje vlastní kobylka..co Ty máš za koníka?
„@Susan“-krásná kobča, přesně můj typ, lehký milý koník
Přesto že my máme něco jiného (a přidávám se ke chlubení s fotem
ještě zimní fotka), koníka máme taky jen na rekre. Je to takový náš ňouma ![]()
Holky ještě jezdíte? mě ted doktorka řekla že by byla raději abych jezdila jen v kroku, abych nezapojovala do ježdění břicho
u koní na mě koukají jak na exota, že na koně ještě lezu ![]()
Merlinka - taky krasavice kobylka
Já jezdila do cca 3,5 měsíce aktivně, pak jen vyjímečně když mi selhala jezdkyně a kobyla potřebovala pod sedlo a poté už jen krokování po skokových trénincích - a to až do 35 tt, ale to už jsem na kobylu sama nevylezla
přidávám fotku z 33tt…
Koně miluju, ale svyho nemam a ted uz par mesicu ani nechodim nikam, po dvou potratech jsem se rozhodla ze nebudu pokouset dabla.. a ze ten konik dabel opravdu je a to nejen na jezdeni. Od pritele mam slibenou podporu pri navratu ke konim, ale budu halt hledat v klidnejsich vodach
Pridavam fotku, Mirecek 22let, v hlave tak tri roky…ach jo je mi smutno