Maminky koňařky

5614
25.1.12 20:04

maminky koňařky

Ahoj holky co jste na mateřské nebo prostě jen máte děti.. :) a ještě doma máte koně. Jednoho, dva, tři.. Jak to zvládáte. Myslím péči a ježdění na koni a o koně.. A jak děti. Kdo hlídá,… A prostě tak nějak pokec v tomto směru.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8
25.1.12 20:10

Ahoj, tak já mám doma jednoho koníka. no a popravdě sem si to představovala jednodušší, hlavně to ježdění. Ale jakž takž to stíhám. A jak ty?? kolik máš koníků??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
25.1.12 20:11

Mám malého prcka, manžel jezdí po služebních cestách takže bez pomoci prarodičů (bydlí u nás) bych to nezvládla, to se přiznám…A taky mi odpadlo ježdění (kůň po zchvácení kopyt a natrhlé šlaše) máme jej jen na dožití…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
25.1.12 20:19

Mám roční holčičku a dva koníky. Oba bez ježdění (jeden je ještě mladý, druhý už starý a nemocný). Bez manžela bych to nezvládla, hlavně loni v zimě je obstarával. Teď to máme rozdělený, já krmím a kydám dopoledne (malá spí), on krmí odpoledne. Máme je na pastvině nad barákem (v režimu 24/7). Hlídání nemám. Trošku problematický to bylo na jaře, když jsme kastrovali a já musela chodit mlaďase pravidelně vodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
25.1.12 21:20

mám kobylu ustájenou v nájemní stáji a jezdím tam cca 2× do týdne, manžel dělá na směny 12h, takže to jde v poho…hlídá a já jezdím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.1.12 21:49

Koně nemáme,prostřední dcera jezdí soukromě u jedné paní,já to tedˇs nejmaldší nedávám,nemá kdo hlídat. Dříve jsem jezdila 3 x týdně po práci,tedˇjsem ráda,když se dostanu jednou za čas s dcerou na vyjíždku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
25.1.12 22:52

Jééé holky to mám radost že se někdo ozval, už sem se lekla, že tu na emimču není žádná koňařka…

MY máme Noričku 12 let, ještě sem na ní od porodu neseděla.. :( buď nemám hlídání a jak sem byla po císaři, tak to bylo takový komplikovanější to hojení…
a ještě máme loňské hříbě.. právě sem dneska je rozdělila, a naše velká holka má nalitý vemínko.. mám strach aby se jí tam neudělal zánět.. je chudinka celá spocená… :( no uvidíme.. teď sem nechala „malou“ přes hráď napít.. protože mi nešlo oddojit.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
26.1.12 07:19

Zkoušeli jste chladný obklad? Já jsem taky neseděla (můj sice nemůže ale kamarádka mi nabídla svého), už je to sice 6 měsíců ale po tak komplikovaném šití stále něco cítím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
26.1.12 08:02

včera sem ji vyvedla a nechala hříbě trochu upít.. :( dneska dáme obklad a asi nějakou mast..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
26.1.12 14:28

Taky se hlásím…mám jednu kobču,druhou jsem musela z nedostatku času prodat…byla to mlaďaska a neměla jsem na výchovu čas,tak tady jen stála a vlčela..Jezdím jak kdy,manžel hlídá a krmí,takže mi dost pomáhá..Jinak se snažím aspoň 1krát týdně a teď hlavně kvůli počasí nejezdim…bahno a kopce.Tak si aspoň hrajeme v ohradě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
27.1.12 17:37

Zrovna jsem chtěla založit takové téma. V létě bych si zase chtěla koupit koníka,ale mám malá dvojčata a nejsem si jistá,že budu mít čas a sílu jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
28.1.12 17:43
frybynka píše:
Zrovna jsem chtěla založit takové téma. V létě bych si zase chtěla koupit koníka,ale mám malá dvojčata a nejsem si jistá,že budu mít čas a sílu jezdit.

A jak staré jsou děti? A copak za konika si chceš pořídit? My prodáváme ročku.. :) ale to jen tak okrajově.. Já doufala že se tu rozpovídáme.. A nějak nic. :( jinak já hlásím že vemínko už je skoro prázdný.. Takže odstav probíhá dobře :) akorát sem teda hříbě nachytala jak mi pije z vedlejšího boxu od krávy.. :( no to sem ještě neviděla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
28.1.12 17:55

Od krávy to jako fakt? To je šikovné, rychle si našlo nový zdroj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
28.1.12 18:18

ted je jim 9 měs. Koníka plánuju koupit v červenci,srpnu. Chci s ním trochu skákat tak do metru. Tchýně by mi prcky pohlídala,ale,ale.
To je hříboš šikovnej,že našel jinde. Chci si pořídit trakena,nebo ukrajinského jezdeckého nejraději valacha nebo hodného hřebce,ale raději valacha. Hlavně to musí být vysoký hnědák s velkou lysinou. :mrgreen: Jen si nejsem jistá jestli ještě vylezu tak vysoko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
28.1.12 18:49

no jako fakt. Já když je viděla, já myslela že mě omejou.. No doufám že jí ta kráva už dávat nebude.. Chci ji odstavit opravdu a né že skoro roční hříbě bude ubírat mlíčko měsíčnímu telátku. Ona už opravdu mlíko nepotřebuje.. Mrcha jedna..
To je super že má tchýně zájem a čas pohlídat.. Hele s dvojčaty to je asi fuška vid? A to by si měla konika doma? A nebo někde u někoho ustájeného? Já bych se na vysokého koně nevyškrábala :( já sem ráda že vylezu na tu naší.. Je to menší Norička.. :) černá.. A v dubnu čekáme další hříbátko.. A mám takovej pocit že to tentokrát bude černá holčička.. :) ona Fešanda ještě nikdy černé hříbě nedala. My co jí máme tak měla bělohřívého ryzáka nádherného hřebečka.. A teď zase ryzka kobylka tvrdohlavá jako mezek.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný