Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, chtěla jsme se zeptat, která z vás rodila CS a je podruhé těhotná,co je pravdy na tom, že u druhého těho je bříško podstatně větší už na úplném začátku? A druhá otázka, je pravda ,že v případě čekání dvokčátek vyjde pozitvní těk.test podstatně dřív?(kvůli HCG),nebo to tak být nemusí? Bavily jsme se o tom s kamarádkama a máme různé názory, tak mě zajímá ten váš:-)moc a mc děkuji.
Ahojky, čekám druhé mimčo, první bylo cs- k bodu jedna…nechápu, kde to kdo vzal. Proč by mělo být bříško větší??? ![]()
K bodu B, bohužel nevím, neslyšela jsem o tom, ale sama si myslím, že se to dřív neukáže.
no ono mozna nedje jen o CS, ale slysela jsem,ze celkove u druheho tehu roste brisko rychleji, jako ze je viditelnejsi hned.Ja jsme nejspis tehotna(asi 5 tyden) a pripada mi, ze mam bricho jako pri prvnim tehu v 5 mesici:-)
je ja to popltela ,nechtela jme napsat vesti brisko(to je samozrejme individualni), ale ze je drive viditelnejsi:-)
Bříško není větší kvuli SC. Spíš možná proto, že je to druhé těhu, ale zase jak u koho.
Já ho větší měla. Od pátého měsíce, kdo nevěděl termín, si myslel, že jsem před porodem.
K bodu jedna - při druhém těhu jsem měla bříško stejné, ne-li menší než při prvním. Dítko přitom bylo o půl kila větší, než první. Obě děti byly císařem.
K bodu dva - nevím
Ještě dodám, viditelnější u mě určitě není, je to asi nastejno jako u prvního ![]()
Ahoj, já rodila CS, při prvním těhotenství jsem potřebovala těhu kalhoty asi od 20tt, při druhém jsem je nosila od 11tt. Ale jestli to nějak souvisí
. Spíš si myslím, že u druhého těhotenství roste bříško dřív. S tím testem nevím
.
Ahojky
asi na tom něco bude,protože při prvnim těhu sem přibívala až skoro ke konci a u druhýho sem už ze začátku přibívala a bylo to už brzy na mě vidět.Asi to bude tím,že ta děloha je už vytáhlá po tom prvnim těhu.
No já nevím, ale prý se po porodu děloha postupně dostane do původního stavu
. Spíš jestli to není tím, že bříško už není tak pevné? ![]()
Ahoj tak já u prvního neměla bříško vidět skoro do 6 měsíce a teď už jsem si v 12 tt kupovala těhu kalhoty..od 8 tt už mě v normálních kalhotách tlačil pupík
možná na tom něco bude- ale je to nejspíš taky individuální ![]()
Mě přijde že to mám stejný a přibírám pomaleji,alespon se mi to tak zdá.Asi je to hodně individuelní.Já jsem stejná před i po těhotenství,bříško se mi nevytahalo ani nepopraskalo.....a zatím to vypadá slibně i tentokrát.Jsem 26tt a mám asi 5 kg navrch.
no prave, mozna je to tim, ze treba ja,ac jsme hubena jsem po prvnim necvicila a brisko mam samo o sobe, ale ted jsme se docela zdesila, mela bych byt asi 5 tyden(u doktora jsme jeste nebyla) a vypadam jako s malym tak v 5 mesici:-(,no neda se nic delat, pri druhem porodu se bude muset vice cvicit:-), honi se mi toho hlavou hodne, jsem z dvojcat, tak jsem uz uvazovala i o nich:-),ale asi je to hloupost.Moc dekuji za vase komentare.
Ahojky, k otazce cislo dve, je pravda, ze hladina HCG u dvojcat je vyssi, tudiz tehotevstvi na testu vidis i driv-já nekolik dni pred ocekavanou MS.
A k otazce jedna, nevim,jak je to s rychlosti rostouciho briska, ale na me to s dvojcaty nebylo videt tusim az do 5.mesice ![]()
Ahoj,tak ja jsem mela prvni tehu ukoncene sc a ted druhe me vykouklo teda hodne pozde,na me asi do 6 mesice nebylo nic videt a i ted ,kdyz jsem v 30 tydnu je takove malusenke
.