Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Klid, jeste bude delat dalsi tripple test. A mela jste zkonzultovat s lekarem a byt neodbytna:) ja tedy neresila, oddechla jsem si, ze je negativni!
Monjie píše:
Klid, jeste bude delat dalsi tripple test. A mela jste zkonzultovat s lekarem a byt neodbytna:) ja tedy neresila, oddechla jsem si, ze je negativni!
aky dalsi tripple test? ![]()
Monjie píše:
a kdy se dělá ten další? jsem 17tt
A neodbytná bych byla, ale bylo by mi to k ničemu.na tom papíru z genetiky ty hodnoty opravdu napsané nebyly. ![]()
Z hodnot si nedělej hlavu, je to jen statistické číslo. Navíc tento test je stejně jen dost hrubé síto, ani negaitvní výsledek ti nazaručí zdravé dítě, stejně jako pozitivní neznamená, že je mimi nemocné. Tento test nelze příliš brát vážně, tak si s tím nelam hlavu. Byla jsi na testu v 1. trimestru (NT-screening)?
tiez si nemyslim, ze sa robi nejaky dalsi tripple test ![]()
zakladatelka, keby sa dok hocico nezdalo, tak Ti to povie, neboj, urcite si to nezoberu na triko, nie je absolutne ziadny dovod sa znepokojovat.
i ked vobec netusim, ci sa vobec pisu k tripplu testu nejake vysledky, viem isto, ze sa pisu k prvotrimestralnu screeningu, ale k TT fakt neviem, kedze mne robili integrovany screening (NT+TT) a tam mi vyslo riziko 1: 100 000, ale na papieri z nemocky bolo vsetko krasne rozpisane ![]()
Teď koukám, jestli jsem si to nespletla?
v těhu průkazce je napsáno: PAPP-A skrining NEGAT. Byl to normálně odběr krve.
Jsem asi uplně pitomá-jaký je teda rozdíl mezi tím a tripple?
Ve 12 týdnu jsem byla ještě na NT scr.,tam mi vyšla hodnota 1,4mm
zakladatelka, prvotrimestralny screening sa robi z NT hodnot, to je to 1,4 plus pritomnost nosnych kosti, plus vysledok z krvy- PaPP-a a beta free hcg. a z toho Ti vypocitaju to riziko DS 1: nejake cislo.
spolahlivost 90%
tripple test su hodnoty len z krvy, kde sa kontroluju hladiny troch hormonov, ale nespomeniem si akych, ![]()
spolahlivost 65%
Mě taky řekli,že je negativní,oddechla jsem si,a dál jsem to neřešila…
Anonymní píše:
Teď koukám, jestli jsem si to nespletla?
v těhu průkazce je napsáno: PAPP-A skrining NEGAT. Byl to normálně odběr krve.
Jsem asi uplně pitomá-jaký je teda rozdíl mezi tím a tripple?
Ve 12 týdnu jsem byla ještě na NT scr.,tam mi vyšla hodnota 1,4mm
PAPP-A se vyšetřuje v I. trimestru (spolu s hCG tuším, šíjovým projasněním a přítomnosti nosní kůstky, tripple test je vyšetření jiných tří hormonů (hCG, estriol a alfafetoprotein) ve II. trimestru.
Ahoj holky, můžete mi prosím napsat, zda je běžný, že se chodí na odběry krve na tripple test v 16.týdnu, i když se absolvuje screening ve 12.týdnu? Doktor mě na ně totiž neposlal a já mám teď trošku strach, abych něco neprošvihla… Ve 12. týdnu mi dopadl screening dobře.
Díky moc za odpověď
Tobby tvůj doktor je naopak osvícený lékař, který ví, že 1. screening je lepší,přesnější a tripple test nejen že nepřinese žádnou novou informaci, ale spíš celou věc komplikuje, protože je méně přesný, často vyjde falešně pozitivní, maminy jsou stresované a často zbytečně podstupují odběr plodovky. Takže buď ráda, že jsi ho neabsolvovala, je to zastaralá metoda!
Ahoj,mam dotaz.
Včera jsem si byla na gyndě pro výsledky tripple testu.
Doktor mi jen řekl, že je to negativní.Žádné další hodnoty mi k tomu neřekl.Ukazoval mi i ten papír co přišel z genetiky a žádné bližší hodnoty tam opravdu rozepsané nebyly-není to divné?Myslela jsem, že se k tomu dozvím víc.Jsem ráda, že je to negativní,ale ty hodnoty můžou být na hrane a to už se nedozvím