Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla bych dotaz nevíte za jak dlouho po odběrech na tripple test jsou výsledky?
Doladl mi šlatně UZ v prvním trimestru a tak potřebuju vědět kdy cca budu vědět komplení výdledek.
Moc děkuju
Já měla výsledky přesně za týden po odběru… Držím palce, ať je vše v pořádku. ![]()
@Anonymní píše:
a kdy se dělá ten další? jsem 17tt
ve dvacátém týdnu se dělá druhý
@čtverda píše:
ve dvacátém týdnu se dělá druhý
1 krevní testy 10tt a UZ 11 týdnů + 3 dny až 13 týdnů + 6 dní
pak tripple test kolem 16tt a další UZ ve 20tt
Tripple test je dost k ničemu.V západní Evropě už se spíš nedělá - u nás je stále povinný, nechápu proč. Je u něj dost pravděpodobnost, že bude blbě. Nejlepší je jít na ultrazvuk v 1.trimestru - odhalí až 85% vad. U mě se těhu zjistilo až v 11.tt a už mi nestihli v 1.trimestru tento UZ udělat, tak jsem si našla výbornou doktorku, která se na UZ specializuje a udělala mi ho sice až po plodovce,ale stálo to za to. S druhým pindětem určitě půjdu k této doktorce a snad se mi tentokrát těhu projeví dřív. Takže pokud TT dopadl negativně, ber, že vše je v pořádku, ale pokud chceš mít jistotu, šla bych na specializovaný genetický UZ.Kdybys chtěla, můžu Ti na e-mail poslat kontakt na ní. Pokud Ti to mudr/a napíše, tak to budeš mít na pojišťovnu, jinak to stojí pár set - mě se vyplatilo zaplatit - zdraví dítka mi za to stojí, i když se cpu pak rohlíkama!