Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky,
zijeme tady v Dublinu, resp. ted v Swords uz nekolik let a pred 11 mesici se nam tady narodil chlapecek Lukasek. Ja jsem zatim porad jeste doma s malym, i kdyz uz premyslim o navratu do prace, kazdopadne me napadlo jestli se nektere z vas nechce sejit nekde ve meste na kafco a pokec…cim vic tim lip ![]()
Ahoj, já jsem taky před 3 roky bydlela ve Swords
ted bydlíme u O2, v centru a našemu synovi bude taky 11 měsíců ![]()
Máme skupinu mamin s dětma (většina holek je z sk, češky jsme asi 3), scházíme se každé úterý na hřišti v parku na St.Stephen Green, jsme tam cca 14-17 hod.
Ale do centra to máš daleko ![]()
Super
uvidíme jak bude v úterý, posílám Ti do zprávy moje číslo ![]()
Omlouvám se, že vám sem lezu, ale když to čtu, tak vám trošku závidím......
Žije se Vám tam dobře?
No me osobne se tady zije dobre. Asi lip nez doma, ale tezko rict. Ma to svoje plusy i minusy. Dokud jsme byli bez mimca, tak to bylo parada. Oba jsme pracovali a zili si az moc dobre. S mimcem je to tezsi, protoze tady nefunguje system rodicovske dovolene, takze po 6mesicni materske sup sup zpatky do prace. Skolky tady sice jsou pro deti uz od 6mesicu, ale kde ma na ne clovek vzit, resp. to co bych vydelala, tak bych vrazila do skolek a taky od tak maleho miminka se mi samozrejme nechce. Taky si muzu najit chuvu, ktere byvaji levnejsi, ale zase jsou to cizi zenske a ja jsem doposavad nesebrala odvahu jim sve dite sverit. Takze treba v tom mi domov chybi. To ze nemam po ruce babicky, tety, kamaradky, proste rodinu. To je asi nejvetsi minus. Pocasi mi ani nevadi i kdyz je to opravdu mizerie, alespon je tady temer stejne pocasi cely rok a hlavne cisty vzduch. Ja jsem totiz z Ostravy a jsem opravdu moc rada, ze ten muj bobecek tam nemusi dychat ty hnusy. No zatim jsme tady, uvidime, jak to bude dal. Mozna tady odrodim jeste to druhe ditko a pak se vratime.
. Jinak je to tady fajn. Jsou tu hodni, slusni lidi, hodne ochotni, ale je tu draho no. Nic neni zadarmo. Skolky, doktori, soc. system taky nic moc, ale zatim to zvladame a to je dulezite.
Já souhlasím ![]()
Dokud jsme oba pracovai, tak jsme se měli hooodně dobře. Teď pracuje jen manžel, já jsem po operaci páteře, takže budu min. rok na neschopence, což mi teda trochu ulehčilo rozhodování, zda se po 6 měsících vrátit do práce.
Bydlíme v centru Dublinu v 3+kk za 1100 euro měsíčně. Něco je tady dražší, ale Um, plíny a hlavně oblečení pro děti, je tady mnohem levnější a to nemluvím o tom když jsou slevy.
Já byla v Dublinu půl roku jako aupairka, a bylo to super, bydlela jsem v Castleknocku, a nádherná příroda, Irsko je krásná země
Jednou bych tam chtěla žít ![]()
Zdravím maminky z Dublinu
taky žiji již delší dobu v Dublinu přesněji ve Swords. Letos v červnu se nám narodila holčička. Tak jestli ještě pořád máte zájem zajít na kafe a tak moc ráda se přidám. Děkuju
Ahoj,
moc nás tady není
Jestli neva, že to prásknu, tak Lucka, co zakládala, je ze Swords. Já jsem tam kdysi bydlela taky, ale teď bydlíme v centru. Tak jestli jezdíš i do centra tak na kafe můžem. Já se vídám jen se slovenkama, češku s mimčem kromě Lucky neznám ![]()
janetanedvedova píše:
Zdravím maminky z Dublinu
taky žiji již delší dobu v Dublinu přesněji ve Swords. Letos v červnu se nám narodila holčička. Tak jestli ještě pořád máte zájem zajít na kafe a tak moc ráda se přidám. Děkuju
Ahoj moc děkuju, do centra moc nejezdíme ale když tam budeme mít cestu tak džm vědět a můžem na to kafe zajít. Moc děkuju
Ahojky, mám za 10 dní odletět do dublinu se 4 měs miminkem, přítel už tam je měsíc, žije tam u strejdy.máme strašný problém tam odvést našeho psa letadlem, nikdo nám ho nechce vzít.tak kdyby někdo náhodou unor březen jel do čr autem a zpátky do dublinu, byla bych vděčná…jinak musím já letadlem a přítel kvuli psovi autem ![]()
Monika 444 píše:
Ahojky, mám za 10 dní odletět do dublinu se 4 měs miminkem, přítel už tam je měsíc, žije tam u strejdy.máme strašný problém tam odvést našeho psa letadlem, nikdo nám ho nechce vzít.tak kdyby někdo náhodou unor březen jel do čr autem a zpátky do dublinu, byla bych vděčná…jinak musím já letadlem a přítel kvuli psovi autem
Autem sice nejedeme, ale poradim ti alespon tento odkaz…tak kdyz tak mrkni, vim, ze prevazeji i zvirata..http://www.irsko-kuryr.cz/ ![]()
děkuji a znáš někoho, kdo si touhle společností psa nechal převést?náš pes má 3 kg a před rokem měl mrtvičku sic hodně slabou, ale měl…a je hrozná cíta…tak, aby to přežila..
No každopádně 14.2. odlétám a ráda bych se s někým z Vás sešla, at tam nejsem, tak sama ![]()