Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@stinga jezis tak omlouvam se ze jsem delala velky poradek a bylo hodne veci do vyhodeni.. ale jo vim ze si za to muzu sama
Ono stačí udělat test a pak ho vyhodit, po limitu. Nemusíš pak řešit nějaké přendávání a hlavně se chraň tak, abys testy dělat nemusela ![]()
Ja bych se dcery zeptala, jestli nějakou antikoncepci používá a jestli nepotřebuje s něčím pomoct nebo poradit.
Jsi zodpovědná, ze používáte kondom👍. Ze tady na tebe holky útočí, zes test nevyhodila - no a co. O to v této diskusi přece nejde.
Jako mamka bych tě objednala na gynekologii a pobavila se s tebou o ochraně. Ale vybalila bych to hned. Na co čekat.
Máma ví, že máš přítele? Normálně bych ji v klidu řekla, že spolu žijete a poprosila o objednání na gynekologii. Chráníte se ![]()
Neboj, mamka je možná ve větším šoku než ty ![]()
Stalo se mi něco podobného…taky akorát test byl v koši a moje aktivní máti šla koš vynést..test byl na vrchu takže ho viděla…řešila to…věděla teda že mám kluka a že spolu asi spíme..ale nevěděla jestli používám nějakou ochranu apod…takže se má na to prostě zeptala…já ji odpověděla a ona pak ještě dodala že kdyby se náhodou stalo že by byl test pozitivní tak hlavně ať to nezatloukam a řeknu to včas…aby byl čas to nějak poresit…
@Tuhy_LU píše:
Ja bych se dcery zeptala, jestli nějakou antikoncepci používá a jestli nepotřebuje s něčím pomoct nebo poradit.
Jsi zodpovědná, ze používáte kondom👍. Ze tady na tebe holky útočí, zes test nevyhodila - no a co. O to v této diskusi přece nejde.
v této diskusi právě jde o to, co mamka zakladatelce řekne, takže kdyby test okamžitě vyhodila do popelnice nebo cestou do školy do odpadkového koše, nemusela by řešit, co na to mamka
@Anonymní píše:
@stinga jezis tak omlouvam se ze jsem delala velky poradek a bylo hodne veci do vyhodeni.. ale jo vim ze si za to muzu sama
Spis za mamkou zajdi sama, vysvětli to a pozadej ji, jestli by tě třeba neobjednala na gyndu k svému lékaři. Mívají dost plno. Stejne uz jsi tam měla dávno byt.
Co si asi myslíš, ze ti mamka řekne? Není ti 12
@Anonymní píše:
A ty nemáš odpadkový koš v pokoji? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 16. Měsíc zpátky jsem si dělala tt a všechny jsem si pro jistotu schovala do šuplíku. Dnes jsem si dělala velký pořádek v pokoji a test jsem chtěla vyhodit. Omylem jsem ho nechala na okně. A zapomněla že tam je. Mamka se přišla podívat a šla k tomu oknu. Chvíli tam stála a pak odešla. Až pak mi došlo že tam byl ten test.. Negativni ale stejně se teď cítím hrozně trapněMyslíte že to bude nějak řešit?
Jsou ženy, které si dělají každý měsíc po menstruaci těhotenský test pro jistotu. Ať s hormonální antikoncepcí nebo bez ní. Až budou moje dospívající dcery sexuálně aktivní, doporučím jim to taky.
Pokud nejsi troll, můžeš to vysvětlit nějak podobně.
Asi bych na tvém místě za mamkou šla sama. Nakonec tohle fakt nemá být mezi matkou a dcerou žádné tabu téma. I když bohužel dost často je. Každopádně ty by jsi v tomto věku a navíc po zahájení sexuálního života měla absolvovat první prohlídku na gynekologii kam by tě mamka měla objednat. A tam případně můžeš probrat i další způsoby ochrany pokud ti kondom nepřipadá dostačující.
Zajdi za mamkou a zeptej se jí, zda by s tebou nemohla jít na gynekologii. Řekni, že žiješ sexuální život, že se chránite Kondomen, ale pro jistotu bys chtěla antikoncepci. A kdyby se ptala na test, tak řekni, že sis ho dělala pro jistotu, že nic neznamenal.