Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zeptejte se našeho „gynekologa“ https://www.emimino.cz/…-gynekologa/.
@Anonymní píše: Více
Tak to chápu, z těch jsem byla vždycky na nervy taky. ![]()
Mám dva syny, kluci byli ukecaní a živější, takže vždycky si mě na třídních schůzkách učitelé vychutnali.
Ahoj, já jsem byla na mamografu minulý měsíc a po něm jsem měla i ultrazvuk. Taky mě bolelo levé prso, tak pro jistotu udělali oboje vyšetření, ale mě to řekl doktor hned, že budou dělat to i to. Určitě bude všechno v pořádku ![]()
Kolegyně není jediná na světě. Moje mamka jde vždy na mamograf a pak i na ultrazvuk. Má velké prsa a jakoby hustou prsní tkáň, takže ten utz se dělá pro jistotu. Aby to bylo na 100%.
Nestresuj se dopředu ![]()
Loni jsem byla poprvé, na prevenci. Taky mi pak volali, že potřebují ještě další vyšetření a ať jsem v klidu, že je to běžný postup. Dělali mi pak tomosyntézu a rovnou ještě ultrazvuk. Doktorka mi vysvětlovala, že jsem měla v prsu asymetrii, což většinou bývá, nicméně nemusí, být běžný nález. A protože jsem u nich byla prvně a neměli tedy srovnání s žádným předchozím vyšetřením, proto ta další vyšetření. U mne nakonec vše v pořádku.
Ano. Mně naštěstí dělali UTZ hned. Na mamografu byly nějaké změny ve srovnání s minulým snímkem. Nic to na UTZ nebylo, jen uzliny.
Dekuju všem. Hrozně mě uklidňuje ti to číst. Já u nich byla před cca 4lety na utz a teď na tom mamografu. Sestra mi říkala, že to je normální, ale asi ne vždy. Navíc tím jak se stresuji, mě už bolí úplně všechno.
Je fakt že sem tam šla se začínající MS a prý lecos může dělat stres a ten sem si užívala poslední dobou vrchovate.
Naprosto chápu ty obavy. Taky mi takto volali, že chtějí jeste 3D mamograf a utz k dovysetreni a termin za 2 dny! Byla tam nějaká nejasná oblast a potřebovali jeste jinou zobrazovací metodu. Vše ok. Ale rozumím, je těžké se nenervovat.
@blanka_vok čím víc se to blíží tím sem nervoznejsi. Ať už je zítra odpoledne. Pokud to bude ok, budu ten nejšťastnější člověk na světě, alespoň v tu chvili ![]()
Je to dobrý. Uf. Svoji blbou povahou bych si skoro přivodila infarkt, ale utz v pořádku. ![]()
Já chodím na ultrazvuk po mamografu pravidelně. Jednak mám fakt malá prsa - takže to do toho mamografu v podstat nejde naštelovat a jednak mám nějaké malé nezhoubné cysty, které udělají na tom mamografu stín. Fakt se neboj a nestresuj se, bude to v pohodě.
Tak koukám, že jdu s křížkem po funuse
. Každopádně gratuluju k dobrému výsledku a fakt se nestresuj.
Taky gratuluji
, ja si taky vzdy oddechnu.