Je běžné jít na UTZ po vyšetření mamografem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.4.25 07:36

mamograf výsledky

Dobré ráno,
v úterý jsem byla na mamografu. Bolí mě trošku levé prso, tak pro jistotu. Ted mi volali, že mám přijít v pondělí na UTZ. Prý je to normální postup. Vím, že není. Kolegyni nikam nevolali. Mám strach. Bulím tu jak želva.

• Citovat
  • Upravit

Zeptejte se našeho „gynekologa“ https://www.emimino.cz/…-gynekologa/.

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24621
11.4.25 07:37

Nešil, prostě je snímek nejasný a chtějí to ještě vidět sonem. Nemusí to znamenat vůbec nic. A divila by ses, kolika ženám to takto dělají.

Příspěvek upraven 11.04.25 v 07:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
11.4.25 07:46

Nejspíš nemáš přehlednou prsní tkáň. Já chodím vždy i na sono z tohoto důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 07:49

Snažím se nešílet, jde to těžce. Stresem se mi zhoršuje reflux, tak sem tu jak blbec. :oops:

• Citovat
  • Upravit
24621
11.4.25 07:50
@Paoloska píše: Více

Ano, já taky na obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
11.4.25 07:55
@Anonymní píše: Více

Z tohoto důvodu fakt nemá smysl šílet a brečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
11.4.25 07:59

O víkendu bude krásně. Vyraž na výlet, přejdou tě chmury :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 08:01

Děkuju. Prostě mám strach. To prso mě pobolívá, mám citlivější bradavku a nedokážu poručit hlavě at je v klidu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
260
11.4.25 08:12

Moje máma na to byla stejne. Taky si ji po mamografu pozvali na sono. Je to nejasný výsledek, děje se to vážně často. Vše bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 08:16

Děkuju. Bojím se teda té kombinace bolesti a citlivosti, ale snad to bude ok

• Citovat
  • Upravit
41929
11.4.25 08:28

Mamka měla nádor v prsu a nebolel ji. Ani ho neměla jiné, citlivé, nic takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
11.4.25 08:36

V nemocnici, kde jsem na mamografu byla ja, naštěstí posílají na sono hned. No, na biopsii pak stejně čekáš.
Jinak nema smysl se stresovat, na sonu výsledek zpřesní a případně budou potřebovat biopsii. Nic z toho ale neznamená hned rakovinu

• Citovat
  • Upravit
439
11.4.25 09:46

Zakladatelko, můj případ je čtyři roky starý.
Chodila jsem tenkrát na renomované pracoviště v Praze, kde to fungovalo tak, že jsi prošla mamografem, hned potom šla domů a „kdyby bylo něco špatně, tak se vám do tří dnů ozveme“.
No a přesně ten třetí den telefon, volala sestřička, že paní doktorka žádá dovyšetření na UTZ, že to ale hodně spěchá. Když jsem s ní pak domlouvala termín, vypadlo z ní, že má místo nejdříve za více než tři týdny. Docela mě to rozhodilo a ty tři týdny jsem neprožila úplně v klidu.
Na UTZ bylo vše v pořádku, a když jsem pak dostala do ruky zprávu, byla tam poznámka už z toho mamo vyšetření, kde lékařka psala, že je na snímku drobný stín, že předpokládá, že se jedná o špatné stlačení prsu v mamografu, ale pro jistotu, že doporučuje výhledově UTZ.
Takže nebýt té sestry, která se mnou mluvila, vše by vypadlo úplně jinak.
Chtěla jsem tě tedy podpořit, chápu, jak se cítíš, ale v tuto chvíli fakt není důvod k panice. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 09:49

@Pamina děkuju. Sem nervák a mám úzkosti. Takže podle toho to ted prožívám. Musím se vzchopit, čekají mě třídní schůzky..

• Citovat
  • Upravit
439
11.4.25 09:54
@Svetluska55 píše: Více

Ano, přesně tak. Před těmi čtyřmi lety, když jsem čekala na UTZ (viz příspěvek výše) jsem si dohledala nějaké statistiky, kde bylo přesně popsáno, kolik žen je po mamo posíláno na kontrolní UTZ, pak z něj kolik jde na biopsii a z biopsie kolik je pozitivních výsledků. Bylo to úplně zanedbatelné množství, nějaké promile z původního počtu.
A přesně jak někdo psal výše, bude hezky, užívej si jara a přírody!
Mně je skoro šedesát, prsa mě bolí celý život, mám i přídatnou mléčnou žlázu, která mě zlobí. Všechny hormonální změny mi dělaly problém, teď už jsem po přechodu, a stejně prostě mám ta prsa pořád citlivá, někdy i bolavá. Takže jenom z toho nelze nic usuzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí