Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zeptejte se našeho „gynekologa“ https://www.emimino.cz/…-gynekologa/.
Nešil, prostě je snímek nejasný a chtějí to ještě vidět sonem. Nemusí to znamenat vůbec nic. A divila by ses, kolika ženám to takto dělají.
Příspěvek upraven 11.04.25 v 07:50
Nejspíš nemáš přehlednou prsní tkáň. Já chodím vždy i na sono z tohoto důvodu.
Snažím se nešílet, jde to těžce. Stresem se mi zhoršuje reflux, tak sem tu jak blbec. ![]()
@Anonymní píše: Více
Z tohoto důvodu fakt nemá smysl šílet a brečet.
Děkuju. Prostě mám strach. To prso mě pobolívá, mám citlivější bradavku a nedokážu poručit hlavě at je v klidu. ![]()
Moje máma na to byla stejne. Taky si ji po mamografu pozvali na sono. Je to nejasný výsledek, děje se to vážně často. Vše bylo v pořádku.
Děkuju. Bojím se teda té kombinace bolesti a citlivosti, ale snad to bude ok
Mamka měla nádor v prsu a nebolel ji. Ani ho neměla jiné, citlivé, nic takového.
V nemocnici, kde jsem na mamografu byla ja, naštěstí posílají na sono hned. No, na biopsii pak stejně čekáš.
Jinak nema smysl se stresovat, na sonu výsledek zpřesní a případně budou potřebovat biopsii. Nic z toho ale neznamená hned rakovinu
Zakladatelko, můj případ je čtyři roky starý.
Chodila jsem tenkrát na renomované pracoviště v Praze, kde to fungovalo tak, že jsi prošla mamografem, hned potom šla domů a „kdyby bylo něco špatně, tak se vám do tří dnů ozveme“.
No a přesně ten třetí den telefon, volala sestřička, že paní doktorka žádá dovyšetření na UTZ, že to ale hodně spěchá. Když jsem s ní pak domlouvala termín, vypadlo z ní, že má místo nejdříve za více než tři týdny. Docela mě to rozhodilo a ty tři týdny jsem neprožila úplně v klidu.
Na UTZ bylo vše v pořádku, a když jsem pak dostala do ruky zprávu, byla tam poznámka už z toho mamo vyšetření, kde lékařka psala, že je na snímku drobný stín, že předpokládá, že se jedná o špatné stlačení prsu v mamografu, ale pro jistotu, že doporučuje výhledově UTZ.
Takže nebýt té sestry, která se mnou mluvila, vše by vypadlo úplně jinak.
Chtěla jsem tě tedy podpořit, chápu, jak se cítíš, ale v tuto chvíli fakt není důvod k panice. ![]()
@Pamina děkuju. Sem nervák a mám úzkosti. Takže podle toho to ted prožívám. Musím se vzchopit, čekají mě třídní schůzky..
@Svetluska55 píše: Více
Ano, přesně tak. Před těmi čtyřmi lety, když jsem čekala na UTZ (viz příspěvek výše) jsem si dohledala nějaké statistiky, kde bylo přesně popsáno, kolik žen je po mamo posíláno na kontrolní UTZ, pak z něj kolik jde na biopsii a z biopsie kolik je pozitivních výsledků. Bylo to úplně zanedbatelné množství, nějaké promile z původního počtu.
A přesně jak někdo psal výše, bude hezky, užívej si jara a přírody!
Mně je skoro šedesát, prsa mě bolí celý život, mám i přídatnou mléčnou žlázu, která mě zlobí. Všechny hormonální změny mi dělaly problém, teď už jsem po přechodu, a stejně prostě mám ta prsa pořád citlivá, někdy i bolavá. Takže jenom z toho nelze nic usuzovat.
Dobré ráno,
v úterý jsem byla na mamografu. Bolí mě trošku levé prso, tak pro jistotu. Ted mi volali, že mám přijít v pondělí na UTZ. Prý je to normální postup. Vím, že není. Kolegyni nikam nevolali. Mám strach. Bulím tu jak želva.