Mandl na pidi věcičky-používáte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9859
7.10.10 15:04

mandl na pidi věcičky-používáte?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo používáte mandl na dětské hadříky a pleny…zda je to k něčemu, jestli to ušetří práci, nebo je to ku prdu? :-D Mám tu teď megahromadu věciček pro mimi a žehličkou všechno vyžehlit, to je fakt zážitek :-D Můj mužskej včera nadhodil cosi o mandlu, tak se ptám zkušených, zda je to dobrá či zbyteč investice. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
7.10.10 15:36

Ahojky,
já měla jakýsi mandl, který mi dala tchýně. Už měl asi pár let za sebou a já se s ním jen vztekala. Vlastně jsem ho využila jen na malé ručníky, dětské osušky a bavlněné pleny - v podstatě nikdy. Když jsem do něj dala bodýčko, nebo dupajdy, vždycky se mi roztavily knoflíčky :-( .
Ale možná jsem je nemehlo a neuměla jsem to. Třeba mají teďka nějaké kvalitnější s nastavitelnou teplotou :think: :think: :think:
Pro mě byla ve finále jednodušší žehlička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
7.10.10 16:15

Já se přiznám, že jsem to vyřešila tak, že nežehlím :mrgreen: ani pleny, ani nic jiného pro mimčo… možná vyžehlím ty 2-3 co budou na odvoz mimča z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.10.10 16:45

Nežehlím taky nic. Žehlila jsem tak do 2m, pak problil i 5 bodýček za den, zbytek proslintal. S příkrmama se to ještě zhoršilo. :roll: Jen bych žehlila. :zed:

• Citovat
  • Upravit
13142
7.10.10 17:24

Holky, nic proti…ale žehlit by se mělo, zvlášť u tak malých..žehlením se zničí spousta bakterii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
7.10.10 17:28

Ale já nechci skleníkové děťátko :-) po narození má protilátky ode mě a než zmizí, tak si musí vytvořit svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.10.10 17:32

Taky nežehlím a nežehlila jsem nikdy, ani po narození :oops:
Prcek tím nijak nestrádal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.10.10 18:51
kometa32 píše:
Holky, nic proti…ale žehlit by se mělo, zvlášť u tak malých..žehlením se zničí spousta bakterii.

Nic proti, ale to řekl kdo?
Já razím názor, že pokud dítě přežije bakteriální kontaminaci v porodnici, kde jsou mnohem nebezpečnější kmeny bakterií rezistentní na antibiotika, přežije běžné domácí bakterie ba oblečení bez sebemenších problémů.
Aby se bakterie zničily, musela by jsi žehlit 5 minut každé oblečení, z obou stran těsně před obléknutím na dítě. 8-)

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
7.10.10 19:04

Já taky nežehlím!
Snažím se kupovat věci co se žehlit „nemusí“ nebo je stačí jen pěkně poskládat :wink:
Já bych totiž s našima prasátkama nedělala nic jiného než stála u prkna a rozčilovala se :nevim:

Karolínka je už 4 měs. přes den bez plínek a sem tam má nějakou nehodu, sem tam se poleje, pobryndá jídlem takže pořád přeslíkáme. To samé Kubík ve školce, ten má každý den nové tričko, co chvíli i tepláky takže bych se opravdu musela užehlit k smrti :zed:

Já prádlo hned po sundání ze sušáku poskládám a uklidím do skříní a nikdy nikdo nepoznal, že to není vyžehlené :palec:

Jediné co žehlím tak jsou manželovy košile a to počkám až jich mám aspoň 10, jinak prkno nevytahuju :think:

Ad mandl - to ti opravdu neporadím, nikdy jsem nemandlovala :nevim:
Ale pokud by to šlo tak by to byla určitě veliká úspora času :palec:

• Citovat
  • Upravit
13142
7.10.10 19:27

Žehlení je prostě sterilizace, už i naše babičky žehlily, aby zabránily šíření nemocem. Nedokážu si představit vyprat posmrkaný kapesník a nevyžehlit ho!! Žehlím s láskou a ráda a kdo nežehlí toho neodsuzuji, jen jsem napsala svůj názor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
7.10.10 19:29

My používáme papírové :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9859
7.10.10 19:29

Děkuji za odpovědi!!! :kytka: takže ani jedna mandlařka…to je škoda. Potřebovala jsem slyšet hlavně názor těch co mandlují, či někdy mandlovaly (tterka roztavený knoflíčky…to mě rozložilo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
7.10.10 19:30
kometa32 píše: Žehlení je prostě sterilizace, už i naše babičky žehlily, aby zabránily šíření nemocem. Nedokážu si představit vyprat posmrkaný kapesník a nevyžehlit ho!! Žehlím s láskou a ráda a kdo nežehlí toho neodsuzuji, jen jsem napsala svůj názor :lol:

No vždyť jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
7.10.10 19:30
VERONIKA píše:
My používáme papírové :mrgreen:

nerej prosím tě. Díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit