Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Co jsem cetla, tak se sev muze urvat a dite ti spadne… to nechces, kdyz to necekas. Asi bych to dala svadlene, aby to vse prosila znovu. Nebo to ty zensky omlatit o hlavu… cislo mate, adresu taky, tak at si to vezme zpet
@Clair88 jde o to že nevíš z jakých materiálů je vyrobena, až bude dítě cucat látku může se osypat, látka nemusí mít vhodný atest může kdykoli prasknout, to samé spony může To prasknout u bederního pásu a dítě vypadne ven.. A kór u 4m dětí (pro které je určena) a výše kdy už ta váha bývá vyšší. Za mě určitě nepoužívat.
Spony nejsou testovány na zátěž - můžou kdykoliv prasknout.
Stejně tak látka je nekvalitní, nikdy nevíš, kdy rupne šev, nevíš, čím je to barvené.
Má tak vysokou míru kazovosti při nošení, že bych do toho dítě nedala.
Je to padělek. Tudíž o tom nevíš nic. Může to být zcela OK, ale není to testované na nic, tudíž látka může být napuštěná či barvená kdovíčím (a dítě ji žužlá), není zaručena nosnost, není zaručena kvalita spon a dalších prvků. Nemusí se stát nic nebo to může být zdraví nebezpečné (ať už mechanicky nebo chemicky).
@Clair88 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, koupila jsem z druhé ruky nositko MANDUCA, jelikož jsme s dcerou v nemocnici, tak nositko vyzvedával přítel, jinak bych to zkontrolovala, ale je to padělek. Zajímá mě jak moc je to pro dítě závadné? Přece jenom dcera v něm je do M, tak co je na něm vlastně závadné? Děkuji
tak pokud jsi to kupovala jako origoš, kdy sedí cena, kupující se o tom tak vyjadřoval, tak bych kupující kontaktovala s tím, že tě podvedla a chceš vrátit peníze, jinak to jdeš oznámit na PČR. Kolik jsi za to dala?
Taky jsem takhle koupila a odnosila v ni dvě děti. Všechno v pořádku,ale asi záleží kus od kusu. Pokud se ti chce,zkus se domluvit s paní na vracení, jinak pokud ti budou držet spony a opereš to,tak bych v tom až takový problém nevidela. Ale je to jen můj názor;-)
@pajaw píše:
Taky jsem takhle koupila a odnosila v ni dvě děti. Všechno v pořádku,ale asi záleží kus od kusu. Pokud se ti chce,zkus se domluvit s paní na vracení, jinak pokud ti budou držet spony a opereš to,tak bych v tom až takový problém nevidela. Ale je to jen můj názor;-)
Je prima, že tobě padělek vydržel. Jenže jestli „drží spony“ se zjistí obvykle tak, že rupnou. A rupnou během nošení, což myslím, že nikdo pro své dítě úplně nechce. Taky bys to musela vyprat tak, aby na nosítku nebyla žádná barva. U padělku nikdy nevíš, čím je to barvené, a jestli se dítě osype nebo ne, necháváš náhodě. To mi i u na padělek docela drahého nosítka přijde zatraceně málo.
@pajaw jasně, odnosila dvě děti, pak jsi ji jako origoš prodala a hurá podporujeme padělání
![]()
@Keyllah už jsme se s paní dohodli na vrácení,dala jsem za ní 1800,– s tím,že ji paní měla na dvě děti,takže proto takova cena
@Clair88 píše:
@Keyllah už jsme se s paní dohodli na vrácení,dala jsem za ní 1800,– s tím,že ji paní měla na dvě děti,takže proto takova cena
tak ta cena odpovídá originálu po dvou dětech, takže tady bych fakt nepředpokládala, že se jedná o padělek. Tak super, že jste se dohodly ![]()
@SlečnaDahlia píše:
Je prima, že tobě padělek vydržel. Jenže jestli „drží spony“ se zjistí obvykle tak, že rupnou. A rupnou během nošení, což myslím, že nikdo pro své dítě úplně nechce. Taky bys to musela vyprat tak, aby na nosítku nebyla žádná barva. U padělku nikdy nevíš, čím je to barvené, a jestli se dítě osype nebo ne, necháváš náhodě. To mi i u na padělek docela drahého nosítka přijde zatraceně málo.
Zjistila jsem, ze je to padělek po pulroce užívání. Chápu ze jsou tam rizika a kdybych měla něco nacteno před koupi, tak bych si to pohlidala. Paní se ptala na zkušenosti, tak jsem je napsala.
@Kristyna.Vechtova Jsem ráda,ze víte,jak to u nás dopadlo… Nemáte ještě nějaké vyvěštěné informace,které bych měla vědět? Jako originál bych ji opravdu neprodala,tak nechápu,proč zrovna hned takový komentář?
@pajaw no protože už první komentář je prostě špatně - jako psát že je OK nosit v padělku, je blbost. Tím se podporuje padělání a dokud v tom lidi budou dobrovolně nosit svoje děti, tak nebude mít padělatel důvod přestat ![]()
@Kristyna.Vechtova
Chápu váš přístup,jen jsem chtěla paní povzbudit,pokud by se ji třeba nepodařilo vrátit,ze to není až taková tragédie (na základě MÉ zkušenosti). Naštěstí se podařilo vyřešit jinak.
@pajaw no spíš mě udivuje že někdo dobrovolně nosí v padělku, i kdybych na to přišla po x měsících tak v tom přeci nebudu nosit druhé dítě
a je fajn že vaše zkušenost je dobrá, ale to pořád neznamená, že podpořím někoho dalšího, aby nosil v padělku..