Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Dobrý den, diskuzí na Manducu je tady dost, ale potřebovala bych zjistit od maminek, co ji používají nebo používaly, jaká je s ní manipulace (dát mimčo dovnitř a vyndat).
Bydlíme v domě bez výtahu - bohužel až nahoře, takže plánuju pořídit Manducu, doma do ní dát miminko, pohodlně ho snést dolů do kočárkárny (než nějak na ruce, po schodech bych měla strach, jsou to 4 patra) a taky hlavně abych měla volnou ruku na 2letou dcerku.
Pak bych mimčo přendala z Manducy do kočárku a totéž zase po příjezdu do domu. Zase miminko v Manduce nahoru do bytu.
Co myslíte? Musí to nosítko stát na zemi, nebo jak se do ní to dítko i malé, když ještě nesedí, dává? Zvládnu to sama?
Adel, je to jednoduché dost, zapneš si ten pás kolem boků, narovnáš tam dítě aby nemělo křivě nohy, dáš mu manducu za záda a pásy přehodíš přes ramena, jednou rukou držíš dítě, druhou chytíš za zády pás a zapneš. Naučila jsem se to i já a to jsem dřevo
Ale já to abych pravdu řekla beru až pro půlroční dítě co nepotřebuje novorozeneckou vložku… Novorozence bych asi nandávala - zapnout pás kolem boků, položit tělo nosítka na postel nebo jinou plochu, tam srovnat mimčo a dál tak jako se starším.
Neboj, dávají k tomu návod a tam to je nakreslený ![]()
v půlce (od první minuty) je jak tam dát mimčo - http://www.youtube.com/watch?…
Hlavne manduca neni zadna krosnicka, takze tu na zem opravdu nepostavis, je to celolatkove nositko.
Jedno riziko tu je. Ze se ti ji dole nebude chtit sundat
Noseni je vysoce navykove
Memu nosenci je to tak nejak fuk, zda jede ci se nese, ale ja nosim, protoze i to dela dobre na dusi ![]()
Snesení novorozence nebo malého miminka dolů a nahoru bych se nebála, je to bezpečnější než dítě nosit na rukou.
Ovšem jak malinko povyroste opravdu hrozí riziko, že přestaneš do kočáru přendavat
, nošení je totiž báječná věc
.
A manipulace se neboj, párkrát zkus doma třeba nad postelí a uvidíš, že to je snadné a rychlé.
hanule to popsala suprově, přesně tak i takové střevo jak já to zvládne, beru jí sebou do auta, na nákupy, kamkoliv kde prcka vyndám a musím nosit, a jsem líná nebo není možno tahat kočár,, je to pomocník k nezaplacení…!!
Omlouvám se, že vstupuju do diskuse. Zrovna jsem si manducu objednala a přišla mi, ale není k ní návod:-( nemáte ho náhodou někdo. Nebylo by možné naskenovat a poslat do mailu?? Předem moc děkuji!
čičinka píše:
Andy, http://www.mamajainfo.cz/…ca_cz_sk.pdf
Čičinka, děkuji moc!!
![]()
Holky díky, no ono bude miminko stejně na zimu (narodí se v září), takže počítám, že budu raději nosit v manduce pod bundou než vozit v kočárku - teda jenom na běžnej nákup a cestu tady po okolí, na hodinový procházky to asi stejně nebude.
„Nošení je vysoce návykové, to je hezký“ ![]()
Jestli muzu doporucit, tak sikovna vec na nakupy s nosencem je taska na koleckach. Koupila jsem si tu, co maji v ikee, cerno-sedou, tam se toho vejde ![]()
Jinak noseni v zime vnimam dite v nosidle pod bundou jako mnohem lepsi variantu, v kocaru jsem mela furt strach, ze mu je zima, furt jsem ho osahavala ![]()
Na boty jsou dobre nesmyky, na tuhle zimu jsem na ne prisla az snad v breznu, tak jsem se na ne vyprdla, ale na pristi zimu poridim.
Myslíte? Já se právě bojím, že mimi moc nosit nebudu moct, když bude zima, nevím, jak bych ho pořádně oblíkla, aby mu nebyla zimina..
budeme mít mimi na říjen..
100% je nošení na zimu lepší.Oblečeš ho jako na doma, max. jednu vrstvu navíc a pak už zatepluješ pořádně nožičky. Další vrstvy u malého miminka přes oba (tvoje bunda, mikina). Pak víš, že mimču je stejně teplo jako tobě. ![]()
Pokud nechces zrovna investovat do nosiciho obleceni, tak bych doporucila nosici kapsu MaM, na zimu zimni nebo deluxe. Je to desne sikovne, mimino je v teple.
A hlavne, dite hrejes svym vlastnim telem, kdyz ho neses. Pokud jsi trochu zrucnejsi, tak si muzes vyclenit nejakou bundu, po obou stranach prisit jeste zip, koupit fleece a sustakovinu v nejake neutralni barve, sesit obdelnik, taky prisit zip a mas nosici bundu jak vysitou ![]()
Ja mela nejdriv „nosici“ mikinu, kupovanou v CA asi za 150 kacek, fleecova, na zip, krasne se natahla, pres to bundu, zapnout. Dite bylo oblecene normalne, jen na nohou melo vlnene navleky a vlnene backurky. A obcas jsme byli i pekne zpoceny, kdyz jsem to neodhadla.
Nebo mel fleecovy overalek, kupovala jsem nejaky od ceskeho vyrobce, jsou i specialni nosici, ale drahy, tento byl z Tesca za cca 290, pres to zapnout bundu a bylo.
Dobre je investovt do vlneneho body, odvadi pot, kdyz se dite opoti.
čičinka píše:…
Pokud jsi trochu zrucnejsi, tak si muzes vyclenit nejakou bundu, po obou stranach prisit jeste zip, koupit fleece a sustakovinu v nejake neutralni barve, sesit obdelnik, taky prisit zip a mas nosici bundu jak vysitou
…
Šíjeme kapsu na zahřátí nošeného dítěte
Andy, tomu že by mu byla zima se bát nemusíš, však bude „pod“ tvým oblečením a budeš ho hřát tělem. Já spíš přemýšlím jak nosit v tomhle vedru.