Manduca - manipulace, zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19746
8.6.10 16:41

Manduca - manipulace, zkušenosti

Dobrý den, diskuzí na Manducu je tady dost, ale potřebovala bych zjistit od maminek, co ji používají nebo používaly, jaká je s ní manipulace (dát mimčo dovnitř a vyndat).

Bydlíme v domě bez výtahu - bohužel až nahoře, takže plánuju pořídit Manducu, doma do ní dát miminko, pohodlně ho snést dolů do kočárkárny (než nějak na ruce, po schodech bych měla strach, jsou to 4 patra) a taky hlavně abych měla volnou ruku na 2letou dcerku.
Pak bych mimčo přendala z Manducy do kočárku a totéž zase po příjezdu do domu. Zase miminko v Manduce nahoru do bytu.

Co myslíte? Musí to nosítko stát na zemi, nebo jak se do ní to dítko i malé, když ještě nesedí, dává? Zvládnu to sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
8.6.10 16:49

Adel, je to jednoduché dost, zapneš si ten pás kolem boků, narovnáš tam dítě aby nemělo křivě nohy, dáš mu manducu za záda a pásy přehodíš přes ramena, jednou rukou držíš dítě, druhou chytíš za zády pás a zapneš. Naučila jsem se to i já a to jsem dřevo :lol: Ale já to abych pravdu řekla beru až pro půlroční dítě co nepotřebuje novorozeneckou vložku… Novorozence bych asi nandávala - zapnout pás kolem boků, položit tělo nosítka na postel nebo jinou plochu, tam srovnat mimčo a dál tak jako se starším.

Neboj, dávají k tomu návod a tam to je nakreslený :lol:

v půlce (od první minuty) je jak tam dát mimčo - http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
8.6.10 16:54

Děkuju, podívám se na to :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.6.10 17:07

Hlavne manduca neni zadna krosnicka, takze tu na zem opravdu nepostavis, je to celolatkove nositko.

Jedno riziko tu je. Ze se ti ji dole nebude chtit sundat 8-) Noseni je vysoce navykove :lol: Memu nosenci je to tak nejak fuk, zda jede ci se nese, ale ja nosim, protoze i to dela dobre na dusi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
8.6.10 17:21

Snesení novorozence nebo malého miminka dolů a nahoru bych se nebála, je to bezpečnější než dítě nosit na rukou.
Ovšem jak malinko povyroste opravdu hrozí riziko, že přestaneš do kočáru přendavat :wink: , nošení je totiž báječná věc :srdce: .
A manipulace se neboj, párkrát zkus doma třeba nad postelí a uvidíš, že to je snadné a rychlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7344
8.6.10 18:52

hanule to popsala suprově, přesně tak i takové střevo jak já to zvládne, beru jí sebou do auta, na nákupy, kamkoliv kde prcka vyndám a musím nosit, a jsem líná nebo není možno tahat kočár,, je to pomocník k nezaplacení…!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
8.6.10 19:04

Omlouvám se, že vstupuju do diskuse. Zrovna jsem si manducu objednala a přišla mi, ale není k ní návod:-( nemáte ho náhodou někdo. Nebylo by možné naskenovat a poslat do mailu?? Předem moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.6.10 19:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
8.6.10 19:36
čičinka píše:
Andy, http://www.mamajainfo.cz/…ca_cz_sk.pdf

Čičinka, děkuji moc!! :palec: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
8.6.10 20:13

Holky díky, no ono bude miminko stejně na zimu (narodí se v září), takže počítám, že budu raději nosit v manduce pod bundou než vozit v kočárku - teda jenom na běžnej nákup a cestu tady po okolí, na hodinový procházky to asi stejně nebude.

„Nošení je vysoce návykové, to je hezký“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.6.10 20:22

Jestli muzu doporucit, tak sikovna vec na nakupy s nosencem je taska na koleckach. Koupila jsem si tu, co maji v ikee, cerno-sedou, tam se toho vejde :wink:

Jinak noseni v zime vnimam dite v nosidle pod bundou jako mnohem lepsi variantu, v kocaru jsem mela furt strach, ze mu je zima, furt jsem ho osahavala :roll:
Na boty jsou dobre nesmyky, na tuhle zimu jsem na ne prisla az snad v breznu, tak jsem se na ne vyprdla, ale na pristi zimu poridim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
8.6.10 21:26

Myslíte? Já se právě bojím, že mimi moc nosit nebudu moct, když bude zima, nevím, jak bych ho pořádně oblíkla, aby mu nebyla zimina.. :-? budeme mít mimi na říjen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
8.6.10 21:31

100% je nošení na zimu lepší.Oblečeš ho jako na doma, max. jednu vrstvu navíc a pak už zatepluješ pořádně nožičky. Další vrstvy u malého miminka přes oba (tvoje bunda, mikina). Pak víš, že mimču je stejně teplo jako tobě. :lol:

• Citovat
  • Upravit
8297
8.6.10 21:33

Pokud nechces zrovna investovat do nosiciho obleceni, tak bych doporucila nosici kapsu MaM, na zimu zimni nebo deluxe. Je to desne sikovne, mimino je v teple.
A hlavne, dite hrejes svym vlastnim telem, kdyz ho neses. Pokud jsi trochu zrucnejsi, tak si muzes vyclenit nejakou bundu, po obou stranach prisit jeste zip, koupit fleece a sustakovinu v nejake neutralni barve, sesit obdelnik, taky prisit zip a mas nosici bundu jak vysitou :lol:
Ja mela nejdriv „nosici“ mikinu, kupovanou v CA asi za 150 kacek, fleecova, na zip, krasne se natahla, pres to bundu, zapnout. Dite bylo oblecene normalne, jen na nohou melo vlnene navleky a vlnene backurky. A obcas jsme byli i pekne zpoceny, kdyz jsem to neodhadla.
Nebo mel fleecovy overalek, kupovala jsem nejaky od ceskeho vyrobce, jsou i specialni nosici, ale drahy, tento byl z Tesca za cca 290, pres to zapnout bundu a bylo.
Dobre je investovt do vlneneho body, odvadi pot, kdyz se dite opoti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
8.6.10 21:48
čičinka píše:

Pokud jsi trochu zrucnejsi, tak si muzes vyclenit nejakou bundu, po obou stranach prisit jeste zip, koupit fleece a sustakovinu v nejake neutralni barve, sesit obdelnik, taky prisit zip a mas nosici bundu jak vysitou :lol:

Šíjeme kapsu na zahřátí nošeného dítěte

Vsadka do bundy s kapuckou

Andy, tomu že by mu byla zima se bát nemusíš, však bude „pod“ tvým oblečením a budeš ho hřát tělem. Já spíš přemýšlím jak nosit v tomhle vedru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí