Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojte holky,
tak na Vaše rady
jsem si zapůjčila Manducu. Mě je hodně sympatická a sedí mi taky dobře. Ale malá, necelé 3m, je v ní nějaká nevrlá, ukňučená, jako by se jí v ní nelíbilo.
Máme ji teprve 2. den a zkouším to zatím jen po doma, protože to počasí je na prd. Řekněte, zlepší se to? Je to jen o zvyku? Ráda bych si ji nechala, ale záleží taky na malé. Jo a co v takovém počasí, jaké je teď? Můžu s ní ven? Nebude ji zima? Nebo jak ji vůbec obléct do manducy? ![]()
Díky moc za rady a moudra
![]()
Lepsi se to, Mates acal byt vyrazne spokojenejsi po 4.m.
Nejlepsi je chodit po venku, no pocasi tomu moc nenahrava, ale je jeste malicka, tak ji urcite zladnes zapnout pod bundu. Ja mela takovou pruznou fleecovou mikinu na zip, tak zkus pohledat, co je propinaci a o cislo vetsi a to pres vas dat, nebo si pujc neco manzelovo. Destnik nad hlavu a hura ven ![]()
Neboj, malou budes hezky hrat svym telem, tak je potreba zateplit hlavne nozicky, jinak ji moc navlekat nemusis.
Mas ji dostatecne dotazenou? Manduka by ti mela sedet v pase s takto malym mimcem, mala by od tebe nemela byt nejak odklonena, ani se tam nejak ploncat.
Ale chuze a pokud to jde, tak irne pobrukovani dela divy.
Já teda nosím v šátku, ale obě děti v něm ze začátku byly spokojené jen v případě, že měly dudlíka, byly přimáčknuté ke mně jak sardinky a ještě jsem se nějak pohybovala, nikdy jen tak ve stoji bez pohybu.
Až tak po měsíci nošení se to obrátilo…
Ja si presne pamatuju, jak jsem dala Matesa poprve do satku na ven, sli jsme s manzelem na ranni prochazku a on po ceste zastvavil a vycesaval psa a ja myslela, ze ho zakousnu, protoze jakmile jsme zastavili, tak se Mates zacal mlit a budit se ![]()
Ale me zpocatku v nositku i rval a ted mam vyhradniho nosence, takze prvni dojem je zkratka zavadejici. Ted si staci vzit do ruky satek nebo manduku a uz se riti, aby mohl delat „hop“, coz je nase slovo pro noseni.
Chce to vydržet, ze zašátku se Nině ve vertikálu taky nelíbilo, ale časem si zvykla a nosí se do dnes
Zkuste vyrazit ven, tam bude mít víc vjemů, budeš se roznoměrně hýbat a bude se to víc houpat ![]()
Jojo, vo tom to je
![]()
Čiči, nás je to braní šátku teda akčnější… „stačí vzít do ruky šátek“… a přiřítí se starší s vřískotem „jéé, Maleček bude zase viset na bžíšku, mamíííí, ať mi zamává, Malýsku ahoooj“… do toho řve ten pinďa, protože se mu to nelíbí a chce spát… fakt boží
![]()
jak píšou holky - i u nás to chce pohyb. Doma jen tak nne. Maximálně do těch 4 měsíců na spaní, ale i to bylo třeba uchodit. Já se musím i ve frontě alespoň točit dokola, aby se měnilo zorné pole, v MHD jsou zastávky velký nepřítel, vařit smím maximálně u okna s výhledem na ulici, kde se něco děje…
Jinak já používala šátek od začátku a pokud je co pozorovat, nemá problém.
u nas to bolo tiez tak..vobec sa mu to nepacilo, az casom.. potom zas z tade nechcel ani za svet dole
ale ono to u nas trvalo aj mozno 3 tyzdne..ale neskusala som kazdy den..
U nás to bylo to samé. kolem 3, 4 měsíců se Mikuldovi v manduce vůbec nelíbilo. Myslím, že to bylo tím, že na novorozeneckou vložku už byl moc velkej, ale zároveň ještě docela malej na manduku jako takovou, přišlo mi, že tam měl hoodně roztažený nožičky a že se mu to nelíbilo. Proto jsme používali spíš šátek. Už jsem si myslela, že jsem vyhodila zbytečně peníze za nosítko, ale pak se to zlomilo a teď jsme zase spíš nosítkoví..mám pocit, že v těch vedrech manduka líp větrá ![]()
Ahojky,
mám dotaz k manduce. Malá je v ní celkem spokojená, ale to jen když spí. Když jí tam chci dát v době, kdy nemá zrovna spát, tak se děsně vzteká a já to po chvilce vzdám. Podle mě je to tím, že z ní ještě pořádně nevidí (okraj má tak po nos), tak jí to rozčiluje. Vzhledem k tomu, že se chystáme na dovolenou do Švýcarska, tak bych ráda, aby v tom vydržela trochu dýl než jen po dobu spaní (samozřejmě, že jí budu často vyndavat a nechám protáhnout) Mám ještě šátek, tak nevim jestli by to bylo lepší, ale nějak se mi do něj v létě nechce balit.
Máte nějaký tipy? Třeba nosit na boku? Má čtyři měsíce a kousek.
Moc děkuju ![]()