Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@cucik14 Ahoj, užívám šátek, kočárek i nosítko. Mám Manducu, nosím prakticky od narození (nyní 3 měsíce) a naprostá spokojenost
S jinými nosítky zkušenost nemám, ale je jich tolik krásných, že mě láká pořídit další a další
Jak už tu padlo, pro batole pak asi spíš KiBi. Zkoušela jsem do Manducy „nacpat“ druhé dítko 2,5 roku / 15 kg a to tedy fakt ne. Vřele doporučuji FB skupinku Nosíme děti, tam najdeš vše, co Tě zajímá.
Pro novorozence mi prijde lepší šátek, pak bych přešla na Manduku
Nosila jsem v ní obě holky a oběma se v ní líbilo az tak od 4 měsíců. Každé mimco je samozřejmě jiné, u mě i v mém okolí to ale bylo povětšinou takhle
Manduca opravdu nebude na celé nosící období, jak dítko poroste, bude mu malá nejen zádová opěrka, ale nemělo by ani látku od kolínka ke kolínku (což je žádoucí pro správné podsazení a ergo polohu) Tusim ale, ze výrobce se to snaží dohnat a nabízí na Manduku rozsirovace - v reálu jsem je jeste u nikoho neviděla
U Kibi je výhoda, ze se dá různě poštelovat, na mě těch variant ale bylo zbytečně moc a hlavně mi vůbec neseděl bederák, je oproti Manduce fakt slabej. Spoustě známých ale Kibi vyhovuje - vyzkoušet to u nikoho nemůžeš? Nemáš ve svém okolí nejake maminky, co nosi?
A zpátky k té velikosti: Kdyz uz nam Manda byla malá, koupila jsem Tulu Toddler a z ty jsem taky nadšena
Kazdopadne si myslim, ze ani jedním neudelas chybu a at s Mandou nebo s Kibi, jistě si budes užívat blízkosti svého miminka a bude to prima ![]()
@monrom Co se tyče nosnosti - coz o to, Manduca jistě 20 kg podrží, presne jak uvádí výrobce, ale vydržet se to moc dlouho nedá
zkousela jsem s 16kg dcerou a teda byla jsem rada, když slezla
To jen tak pro doplnění
Jo a ja mam treba limitku z biobavlny sedocernou s trochou červené a barvy krasne drží
(A další pro me výhoda - limitky se šijou tady v ČR
)
Dobrou noc všem ![]()
@cucik14 ahoj, malou jsem nosila v kibim asi od roku, (před tím šátek) neteřinka je nošená cca. od 4 - 5 měsíce. Dcerka se vejde do dnes - tříleťačka.
@monrom nepřesně jsem to napsala, manduka je nosná, ale prostě mi přišla malá. Třeba chlap manduku s dítětem vel. 86 neoblekl, nevešli se… do kibiho ano. Zkoušeli jsme v obchodě obě nosítka, a pro nás bylo kibi jasná volba ![]()
@monrom Jestli nosíš starší dítko častěji, doporučuju tu Tulu Toddler vyzkoušet, je to taková obrovská Manduca
jinak s Tebou v zásadním souhlasím ![]()
Ahoj, já mám šátek Manduca Sling, Kibi, Manducu a Skaldino, tak popíši své zkušenosti. Šátek je elastický, takže se s ním dobře manipuluje, je krásně pružný, dobře se váže. Dá se v něm nosit od narození. Teď má ale syn 9kg a už se v šátku dost prověšuje, musím ho odně utáhnout a to už se mi tolik nelíbí, bojím se, aby to maléo neškrtilo. Takže elastický šátek je spíše na miminka, na prvních pár měsíců.
Manduca je naprosto super. Mladšío syna jsem v ní nosila od 2,5 měsíců, i když mu byla ještě trochu větší. Perfektně sedla od 4 měsíců. Manduca je pohodlná, syn je v ní moc spokojený. Pravidelně mi v ní po pár minutách usíná.
Jediné, co mi vadí, je již zmiňované sklouzávání popruhů z ramenou - Manduca je má opravdu hodně volné.
Jinak ja viděl starší syn (2,5 roku), že nosím bráchu, ctěl nosit také. Má 15 kg a šlo to úplně v pohodě. Samozřejmě na zádech. Manduca má dobré polstrování a pěkně rozloží váhu, nic mne z nošení nebolelo. Ale je pravda, že zádová opěrka už je na něj dost krátká.
Tak jsem mu koupila Skaldino, které je pro batolata. Je fakt hodně velké, myslím, že v něm budu pohodlně nosit minimálně do čtyř let.
No a Kibi je Manduce dost podobné, má ale drobnější ty ramenní pásy, tak se mi o něco lépe nosí. Také je lépe štelovavací, dá se nastavovat šíře látky mezi nožičkami. Nemá ale novorozeneckou vložku, takže je pro děti nejdříve od čtyř měsíců. Ty cvočky na nastavení šířky látky ale docela tlačí do nožiček.
Hlavní nevýhoda Kibi je v tom, že je to momentálně silně nedostatkové zboží ![]()