Manduca vs. KiBi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2522
11.10.15 18:49

Manduca vs. KiBi

Zdravím maminky :)
V lednu čekáme prcka a já bych ráda zakoupila ergonomické nosítko. Přečetla jsem všechny možné recenze a mohu říci, že mě nejvíce zaujala Manduca nebo KiBi nosítko - ale pokud jste spokojeny s něčím jiným, ráda si to přečtu ;). Proto by mě zajímaly vaše zkušenosti. Já bych v něm chtěla nosit prcka po doma, ale i sem tam ven (chceme i kočárkovat) a ideálně aby bylo od malička až pro batolátko. Taky jsem štíhlé postavy a u některých nosítek jsem četla, že třeba popruhy skoluzávají z ramen…
Ráda si tedy přečtu, s čím jste spokojeny, popř. nespokojeny vy ;) Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1320
11.10.15 18:56

Ahoj, já mám Manducu a můžu jen chválit :-) Díky všitému dílu uvnitř v ní lze nosit mimčo už od novorozeněte :palec: Malému se v ní moc líbí, teď mu je 9měsíců a celkem běžně spolu vaříme :mrgreen: Užší ramena mám taky, stačí si popruhy na zádech překřížit a nesklouzává nic :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
11.10.15 19:02

@Dajdí Super, děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.10.15 19:12

Mam uzka ramena, doma manducu i kibi ;) Manducu teda prastarou, nekdy z roku 2009, vim, ze prosla nejakou upravou, ale predpokladam, ze zaklad je stejny.

U me vyhrava kibi, od pul roku do tri let uplne v pohode. Ale do tech 3-6 mesicu jsem nosila v satku, do te vlozky v manduce semi deti nikdy nepodarilo uspokojive zapnout, aby byly pekne podsazene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25082
11.10.15 19:23

@cucik14 Pro mě je třeba Manduca nepohodlná a rozhodně ne na denní nošení. Musím ji mít křížem a ještě mě pak bolí šíje. Ale je mi jasný, že mám blbé držení těla.
Ale četla jsem to tady už vícekrát. Niméně Kibi jsem nezkoušela, tak nemůžu srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25082
11.10.15 19:25

No a na miminko rozhodně šátek, tomu se nevyrovná nic. Nebo jsem viděla nosítka, která měla zavazovací popruhy, to mě taky zaujalo. Ale značku netuším.
http://www.brouczech.cz/…ly-1506.html
Něco takovýho, vypadá hodně sympaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
11.10.15 20:17

Mám Mei Tai, nosila jsem dcerku od 4měs, teď má 15měs a stále se do něj vejde :) mám ho ušité na přání, podle látky, kterou jsem si sama vybrala, vyšlo mě to na cca 600.-, a nosí i chlap. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.15 20:34

Měla jsem KIBIho, do manduky se nevešel s dítětem chlap, a zádová opěrka ji byla v roce malá. Kibi je dost dlouhý v zádové části a nosili jsme ještě spící dvouleťačku, a krásně se měla kam schoulit a opřít hlavu. Manduka mi přijde tak do půl roku, KIBI na celé nosící období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
11.10.15 21:04

Ještě mám dotaz na @neschopná mamka - od kdy jste prcka nosili v tom nosítku Kibi prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
11.10.15 23:24

Holky jak tak přemýšlím - Manduca je mi sympatičtější tou novorozeneckou vložkou, ale zas jak tak čtu, Kibi je vhodnější pro větší děti…Prostě každá značka má své pro i proti, potřebovala bych to zkombinovat do jednoho :mrgreen: Asi to vyřeším tak, že nejprve koupím Manducu a uvidím jak nám vyhovuje, kdyby už se mi prcek zdál do ní velkej, tak asi koupíme Kibi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
11.10.15 23:32

Určitě doporučím KiBi, je opravdu až do těch 3-4 let, Manduca bývá brzy malá. Pro úplný miminko bych doporučila šátek a pak až bude starší tak nosítko, nebo případě také Mai Tai a podobné, to jsou šátková nosítka, lépe obepnou dítě. Ať se pěkně nosí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
11.10.15 23:42

@cucik14 Ahoj, užívám šátek, kočárek i nosítko. Mám Manducu, nosím prakticky od narození (nyní 3 měsíce) a naprostá spokojenost :palec: S jinými nosítky zkušenost nemám, ale je jich tolik krásných, že mě láká pořídit další a další :oops: Jak už tu padlo, pro batole pak asi spíš KiBi. Zkoušela jsem do Manducy „nacpat“ druhé dítko 2,5 roku / 15 kg a to tedy fakt ne. Vřele doporučuji FB skupinku Nosíme děti, tam najdeš vše, co Tě zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
11.10.15 23:53

Pro novorozence mi prijde lepší šátek, pak bych přešla na Manduku :) Nosila jsem v ní obě holky a oběma se v ní líbilo az tak od 4 měsíců. Každé mimco je samozřejmě jiné, u mě i v mém okolí to ale bylo povětšinou takhle ;) Manduca opravdu nebude na celé nosící období, jak dítko poroste, bude mu malá nejen zádová opěrka, ale nemělo by ani látku od kolínka ke kolínku (což je žádoucí pro správné podsazení a ergo polohu) Tusim ale, ze výrobce se to snaží dohnat a nabízí na Manduku rozsirovace - v reálu jsem je jeste u nikoho neviděla ;) U Kibi je výhoda, ze se dá různě poštelovat, na mě těch variant ale bylo zbytečně moc a hlavně mi vůbec neseděl bederák, je oproti Manduce fakt slabej. Spoustě známých ale Kibi vyhovuje - vyzkoušet to u nikoho nemůžeš? Nemáš ve svém okolí nejake maminky, co nosi? ;) A zpátky k té velikosti: Kdyz uz nam Manda byla malá, koupila jsem Tulu Toddler a z ty jsem taky nadšena ;) Kazdopadne si myslim, ze ani jedním neudelas chybu a at s Mandou nebo s Kibi, jistě si budes užívat blízkosti svého miminka a bude to prima :)

@monrom Co se tyče nosnosti - coz o to, Manduca jistě 20 kg podrží, presne jak uvádí výrobce, ale vydržet se to moc dlouho nedá :D zkousela jsem s 16kg dcerou a teda byla jsem rada, když slezla :mrgreen: To jen tak pro doplnění :kytka: Jo a ja mam treba limitku z biobavlny sedocernou s trochou červené a barvy krasne drží :palec: (A další pro me výhoda - limitky se šijou tady v ČR ;) )

Dobrou noc všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.15 20:50

@cucik14 ahoj, malou jsem nosila v kibim asi od roku, (před tím šátek) neteřinka je nošená cca. od 4 - 5 měsíce. Dcerka se vejde do dnes - tříleťačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.15 20:57

@monrom nepřesně jsem to napsala, manduka je nosná, ale prostě mi přišla malá. Třeba chlap manduku s dítětem vel. 86 neoblekl, nevešli se… do kibiho ano. Zkoušeli jsme v obchodě obě nosítka, a pro nás bylo kibi jasná volba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí