Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
potřebuji prosím rychle poradit. Setkali jsme se někdy se smradlavym mangem? Mám ho doma přes týden a dnes jsem ho chtěla konečně zpracovat a ono smrdí. Přijde mi to něco jako dehet nebo tak. Chtěla jsem ho tedy povařit s trochou vody a cukru. Ale smrdí snad ještě víc. Nevím jestli bylo přezrálé? Plesnivé nebylo. Bojím se to ochutnat. ![]()
Stalo se taky někomu? Můžeme to jíst, když to nebude hnusný?
Ježíš vyhoď to a nakrájej si jablko. Asi je přezrálé. Přece nebudeš jíst něco co smrdí.
@berusa.m píše:
Ježíš vyhoď to a nakrájej si jablko. Asi je přezrálé. Přece nebudeš jíst něco co smrdí.
Když mně je to líto vyhodit… zatím jsem neochutnala. ![]()
Fuj vyhod ho, asi bylo přezrálé, smradlavé mango bych hned vyhodila, ani se ho nesnažila nějak upravovat, škoda surovin a času.
@Tereza Terez píše:
Když mně je to líto vyhodit… zatím jsem neochutnala.
Já to chápu. Taky nerada plýtvám. No ochutnat ho můžeš. Určitě se neotrávíš. Ale dobré asi nebude.
Jestli ti smrdí, pravděpodobně ti nebude ani chutnat.To bych teda dál neřešila nějaký jiný zpracování
@Tereza Terez píše:
Když mně je to líto vyhodit… zatím jsem neochutnala.
Tak si dej kolicek na nos, nevim, co chces poradit.
Mango normalne nesmrdi, takze to tvoje je zkazene, jestli ho chces stejne zkonzumovat, tak ti to asi tady nevymluvime.
Mně se zdá, že tohle se stává u těch mang, co jsou sebraný extra nezralý, pak typicky trochu moc zchlazený a pak už tomu žádný domácí dozrávání nepomůže a člověk si může vybrat mezi tvrdým a smradlavým… občas ani na výběr není.
Každopádně jsem měla „přezrálý“ mango v místě pěstování a „přezrálý“ mango ze supermarketu a fakt to není totéž.
Ježíš, tak ho vyhoď a neřeš na netu ![]()
Co si myslíš že ti tady někdo poradí??
@Klopotkova píše:
@Mango_Lassi Prý smrdíš.
To je jiná kategorie
To je dáma, to se pozná už podle té profilovky
![]()
Taky bych se ho bála jíst možná zkus dát do smoothie nebo tak
![]()
@Niki315 píše:
Taky bych se ho bála jíst možná zkus dát do smoothie nebo tak![]()
Jakoze ve smoothie smrdet prestane nebo uz nebude zkazene? ![]()