mantinel k postýlce

247
12.12.06 15:42

mantinel k postýlce

ahoj všichni, chtěla bych si nechat uříznout z molitanu mantinel a ušít na něj potah, ale nevim, jak dlouhý a široký.

Nemáte i nějaký navrhy na vylepšení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
12.12.06 15:59

Ahojky, já jsem si ušila mantinel sama ze staré prošívané peřiny. Ušila jsem si nový potah i se šňůrkama kolem 3/4 postýlky (tzn. boky a u hlavičky). Vyměřovala jsem to od oka a povedlo se - svůj účel to plní. I když teď už to asi není moc zapotřebí, malá se spíš v postýlce už staví, než prolízá. Tak to je moje levné řešení.. :idea: Přeju příjemné vymýšlení a šití..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
12.12.06 16:17

ahoj,

jestli jsem dobře pochopila, myslíš mantinel kolem postýlky :) ( zarazil mne ten molitan )
já si jej též ušila. Protože jsme měli chladný byt a postýlka stála v koute u zdi, tak jsem jej ušila na tři strany, tedy tři.

Postýlku máme polohovací na dvě výšky, tak jsem ty mantinely ušila,aby i u té spodní polohy byl mantinel zasunut za matrací.

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
12.12.06 16:21

Já jsem si potahovala 1cm molitan, ale vzhledem k tomu, že musíš koupit celý dlouhý plát, který je už předměřený(u nás teda jo) tak je levnější koupit ten tlustý vliselin nebo vatelin se mu říká? a ušít to z něho. Navíc se líp prošívá než molitan. Nebo další řešení je, koupit někde v sekáčku staré bočnice a nově je potáhnout-to jsem dělala pro kamarádku a byla spokojená.
A rozměry jsem dělala 30cm na výšku a pak jednu dlouho přes celou délku postýlky, druhou do poloviny a třetí akorát na kratší stranu. Těch 30 cm na výšku je dost, i 20 by stačilo. Děla jsem to na 3 kusy, protože molitan se dost špatně potahuje-drhne to.

• Citovat
  • Upravit
2733
13.12.06 08:29

doporučuji si ho ušít kolem celého obvodu postýlky, tak 15-20 cm. My měli koupený jen kolem hlavy, a Vítek, jakmile se začal víc hýbat, tak i v noci začal děsně po posteli cestovat a cestuje dodnes. Pořád se bouchal do šprušlí a budilo ho to. Jelikož šít neumím, tak jsme koupili molitan a namotali ho kole celé postýlky snad do poloviny výšky. Nevypadalo to vábně, ale účel splnilo. Časem zažloutl a já naštěstí sehnala pořádný mantinel kolem dokola. Však můžeš vyzkoušet, dokud je mimi malé, stačí krátký, a pak uvidíš. Jestli bude taky cestovatelk a bude se budit o šprušle, tak ušít velký můžeš kdykoli:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.12.06 08:42

děkuju všem za tipy. My máme známého, který řeže molitanové matrace a podobně, tak by mi uřízl i na ten mantinel. Tak právě potřebuji rozměry, abych mu je mohla říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat