Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nepříjemná pravda píše: Více
Hnus je především rozbíjet rodinu prvnímu dítěti jen kvůli nějakýmu imaginárnímu miminu.
Mě nepřijde o. k. pro své tužby rozbít rodinu dítěti, které už mám. Ale lidi jsou různí, někteří tak sobečtí, že vidí jen sebe a takovým to asi přijde o. k.
@Erinne píše: Více
Hezka a chytra zena sama nezustane, pokud nebude sama chtit.
@terien píše: Více
Pokud on nechce, ale zároveň ty chceš dítě s ním, tak to bude těžké. Jednodušší by bylo přistoupit na jeho návrh.
Ale zase chápu, že když něco chceš, tak si za tím půjdeš. A abys byla úspěšná, tak musíš postupovat systematicky. Nejdřív zjisti všechny důvody, proč nechce a čeho se bojí, ale konkrétně. Pokud to jsou třeba finance, tak zjisti, kolik si myslí, že by byl potřebný příjem, aby to zvládl. U té náročnosti zase zjisti, čeho se bojí. Je to nevyspání, potřeba upravit prostory? Běž hodně do detailu, zjišťuj, ale zároveň ještě nevyjadřuj svůj názor.
až budeš mít všechny informace, tak se můžou stát dvě věci: 1) zjistíš, že má asi pravdu.
Pokud se stane 2, tak už si stůj pevně za svým a námitky mu věcně odpovídej.
Taky můžeš namotivovat dcerku, aby poprosila tatínka o sourozence. Mluv o vašich známých, kteří mají nebo čekají druhé v superlativech a ideálně tam jmenuj ty situace, kterých se bojí a jak je zvládli. Trošku se zamysli, určitě budeš vědět jak ho dostat, tam kam potřebuješ.
A co ten otec ten ji nerozbiji? Proc by mela nutne ustupovat ta zena a pak byt do konce zivota smutna, ze to dite nema.
Navic to, ze se ted podridi neni zaruka, ze spolu zustanou. Stejne jako to, ze si prosadi svou neznamena, ze se rozejdou.
Pokud manžela nemiluje a priorita je pro ni mít další dítě tak ať se rozvede, nikdo ji nemůže nutit aby s ním zůstala. Nikdo tady ale nepsal nic o tom, že ji bude muž nutit aby se nerozvaděla/neodcházela od něj ![]()
Ale jestli má manžela ráda a mají jinak spoko manželství tak ho přece nebude nutit nebo vydírat proboha.
@terien píše: Více
A ani nejde jen o toho chlapa. Tak proc by se mela podrizovat zrovna ta zena. A ne, to ze si prosadi svou fakt neznamena nutne rozchod.
@izabe píše: Více
Otazkou je, zda ho bude mit rada jrste potom, kdyz nebude mit to dite po kterem bxtostne touzi ![]()
@izabe píše: Více
Navic se nekdy da trochu zmanipulovat a bude pak mit povit, ze to chce sám ![]()
Jasně, to je super taktika!
dej ji nějaké lekce jak na to, ať ji to vyjde
Jakože udělá podraz a manžel bude štěstím ronit slzy? ![]()
Jaké má důvody, že nechce další dítě? Je blbé, když si někdo takhle postaví hlavu a nemá zájem ani diskutovat, najít pozitiva a negativa. Vadila by mi tahle odpudivá arogance.
Nemit dite, ktere chci taky nepripada v uvahu (pokud mi to moje telo umoznuje)