Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@terien píše: Více
Nebude. Ale pokud je s ni stastny, tak se nejspis nerozvede a nakonec bude mozna jeste rad.
@Nepříjemná pravda píše: Více
Může to risknout. Přinejhorším budou mít starší ve střídavce, to její pudy naplní dostatečně.
Muj manzel vzdy chtel 2 deti, prvni se nam povedlo kdyz mu bylo 40 a zjistil, ze je pro nej pece o mimino v tomto veku podstatne narocnejsi, nez si predstavoval, takze dalsi dite pro nej uz nepripada v uvahu. Ja bych si dalsi dite umela predstavit treba za rok za dva (diteti jsou 3), ale touha po nem neni tak velika, abych kvuli tomu borila soucasnou zcela funkcni rodinu.
Ono co chces v takove situaci delat, manzela k dalsimu diteti tezko donutim a pokud ano, jak pak bude jeho pece o nechtene mimino vypadat? Sama o dite pecovat nechci, od muze vyzaduju, aby se o sveho potomka radne staral.
Kdyz od manzela odejdu a budu hledat jinde, tak sve stavajici dite pripravim o funkcni rodinu a na nekolik dalsich let z nej udelam pingpongovy micek, co cestuje ve stridavce. Jak by mi tohle kdy mohlo odpustit?
Navic ani prvni dite se nam nepodarilo hned a parkrat jsem potratila, ted se mi k tomu pridalo jeste dalsi onemocneni, ktere jeste vic zvysuje riziko potratu, poskozeni plodu a komplikaci pri porodu, takze se mi to nascitalo s prvni diagnozou a osobne me to trochu desi. Ted je mi navic uz pres 30, takze taky nic moc vek…
Takze vzhledem k situaci se snazim touhu po dalsim diteti prilis neresit a spis se soustredim na jine veci. Jedno dite mam, spousta zen nema ani takove stesti, takze se mu snazim maximalne venovat. No a pak mam taky moznost se venovat sama sobe, sportuju, vzdelavam se, odpocivam a rozmazluju se. Hodne cestujeme, uzivame si, takze to rozhodne neni spatny zivot, s jednim ditetem je to proste takovy vic v klidu. Musis se zamerit hlavne na ty pozitiva ![]()
Risk byva i zisk.
A ten chlap niv neriskuje, kdyz to dite nechce?
No a nebo se ta zena podridi a az bude mit plodne obdobi za sebou, zbouchne manzel mladsi milenku…
A to si má poručit, aby ho chtěl? Nebo mít dítě, které nechce? Ne, nic neriskuje, má funkční rodinu a nic na tom nechce měnit.
@Ernais píše: Více
Proste jsi ustoupila. Ona treba ale ustupovat nemusi. Nemocna adi taky nebude.
A myslim, ze vetsina deti rodicum rozvid nevycita, aspon ne navzdy.
Takze si ma porucit ta zena, ze to dite nechce, jo? ![]()
Praveze riskuje. O tu funkcni rodinu muze diky sve nevstricnosti taky klidne prijit ![]()
@Lucy75 píše: Více
Andromeda. Kdo jiný. Ona by měla vyhledat psychiatra. Jak je vidno, tak má nějaký trvalý šrám. Furt na tahle téma vyskakuje divně. Asi se ji něco v životě nepěkného stalo.
Ona si musí rozmyslet, co jí je přednější. Jestli rodina nebo dítě za každou cenu. Nechtít dítě není nevstřícnost, stejně jako ho chtít není vstřícnost.
Satisfakce? Jako ze se podridi manzelovi, ze bude jen jedno a manzel si nakonec poridi dite s jinou, jo?
Jaky je podle tebe vyznam slova satisfakce? ![]()
Já nejsem co se týče vztahů rozhodně ten, kdo by se podřizoval, možná proto jsem většinu času sama, ale myslím, že jsou věci a situace, kde prostě natvrdo „prosadit svý“ nejde. A tohle je jedna z nich.
Ale má možnosti, to ano.
Tak to musi vedet ona, co na nej plati. Ma rad fotbal? Co takhle ho vzit do hospudky u fotbaloveho klubu, kde ma kamaradka kluka? Syna jeste nemá