Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
jak jste se vypořádali s tím, když Vám manžel řekl, že nechce v žádném případě druhé dítě, prosím?
Máme spolu dceru 4 roky, druhé dítě bych chtěla, ikdyž už mi teď přijde na to pozdě, le manžel prostě nechce. Boji se další zodpovědnosti, náročnost, finance…
@anonym9999 píše: Více
Budeš to muset akceptovat, co jiného. Zase v tomhle směru mi přijde zodpovědný, že si uvědomuje, že byste to finančně nemohli zvládnout apod. Můžeš se tak více věnovat dceři nebo třeba pomáhat v dětských domovech, pokud ti chybí děti.
@izabe píše: Více
Proc by musela akceptovat? Ja vim minimalne o 4 jinych moznostech.
Kolik ti je? Jak moc dite chces? Jak moc chces aby to bylo s manzelem? Jak moc by ti vafila ztrata manzela? Jak moc by vadilo manzelovi kdyby ztratil tebe? Je nekdo z vas na duhem finncne zavislý? Mas na nej nejake paky, vis co na nej plati?
Kolik vám je let, jak jste na tom s bydlením, finančně, chodíš do práce?
V tomhle se nedaji delat kompromisy, je třeba konsensus.
Pokud dítě nechce, tezko ho budes nutit, vydírat, případný podvod je hnus.
Mluv s nim, proc nechce, pokud jde o finance, ukaz možnosti, zlepši si prijem, vrať se do práce na cas a nasetrete atp.
Ja druhe také nechtěla. Nakonec jsme se rozešli a dnes mam manzela, se kterym jsem šťastná a dite jen to jedno s ex.
Do tohohle se nedá nutit.
Že druhé dítě nechce víš celou dobu? Nebo až teď? Jestli ale nechce, tak s tím nic neuděláš.
@anonym9999
A vy jste byli domluveni na více dětech, nebo jak? Stává se, že se pak ten názor změní, když člověk pocítí náročnost toho jednoho, k tomu se přidají obavy z budoucnosti, případně o práci. Ne každý seká děti jak králík, ale prostě taky je u toho dobré trochu přemýšlet a počítat.
Zkusila bych si o tom v klidu promluvit a pokud bych byla jinak v manželství spokojená a tohle byl jediný rozpor, v tom bych ustoupila. Jedno už máte a vydupávat si neěco tak zásadního jako další dítě, které ten druhý nechce, by se nemuselo vyplatit.
Taky bys mohla zůstat sice s dvěma dětmi ale sama.
@Nepříjemná pravda píše: Více
Jakože bude manžela vydírat že buď dítě nebo rozvod? Nebo záměrně otěhotní a pak manžela postaví před hotovou věc? Nebo se s ním rozvede a najde si jiného, který ji hned zbouchne aby teda měla další dítě?
Jako vážně???
![]()
Byla jsem ráda, taky žádné další nechci. Pokud by mě k tomu nutil nebo na mě udělal nějaký podraz, rozvedla bych se. Mít dítě, které nechci, nepřipadá v úvahu.
@izabe píše: Více
Pokud bude stastna, tak ji muze bejt srdecne jedno, ze se u toho poblejete ![]()
Jinak pokud by muz to dite nechtel a presto ji nutil, aby s nim zustala, tak to neni hnus?
Tohle se nedá vynutit…
Pokud jste byli dohodlí na více dětech, pak chápu tvé zklamání, ale jedno zdravé dítě je mnohem víc, než má většina žen podstupujících třeba ivf, takže bych si vážila toho, co mám, pokud bych nechtěla přijít o manžela.. a podvod bych na něm určitě nedělala…
@terien píše: Více
Zoufalky jsou ty, co se podridi ostatnim a rezignuji na svone tužby. Respektive ty, co si sva prani nedovedou prosadit.