Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak asi ta nejmene pro tebe komplikovana verze je, ze si manzel necha udelat testy otcovstvi po porodu a pokud to je jeho potomek tak zalozi trvaly prikaz na zasilani penez ditku a z pocatku i jeho matce…
muzu se zeptat, to ji oplodnil uz v dobe kdy jste se rozhodli ze budete spolu? mel manzel nejaky casovy milnik kdy se s ni mel rozejit?
Tak k matce dítěte snad vyživovací povinnost nemá. To funguje v případě rozvedených manželů.
@LiduNe píše:
Tak k matce dítěte snad vyživovací povinnost nemá. To funguje v případě rozvedených manželů.
Má, jmenuje se to výživné neprovdané matce a je to do dvou let dítěte
@maminaAJ Neměl časový milník a zřejmě ho počali v době, kdy jsme přestávalo hádat a víc mluvili… No, tohle by asi bylo nejsnazší, ale jak ji znám, tak to takhle jednoduché nebude. Neumím si představit, že by se toho dítěte dokázal vzdát a plnil jen vyživovací povinnost…a taky jestli to já dokážu…to dítě tu už bude navždy. Už nepůjde tlustá čára a jedeme dál. Jemu teď teprve opravdu začíná docházet co zpískal a nějaké racionální debaty o tom co a jak bude jsou mimo pořad dne ![]()
@Anonymní píše:
@maminaAJ Neměl časový milník a zřejmě ho počali v době, kdy jsme přestávalo hádat a víc mluvili… No, tohle by asi bylo nejsnazší, ale jak ji znám, tak to takhle jednoduché nebude. Neumím si představit, že by se toho dítěte dokázal vzdát a plnil jen vyživovací povinnost…a taky jestli to já dokážu…to dítě tu už bude navždy. Už nepůjde tlustá čára a jedeme dál. Jemu teď teprve opravdu začíná docházet co zpískal a nějaké racionální debaty o tom co a jak bude jsou mimo pořad dne
Měla jsem kolegyni v práci, které se stalo to samé jen teda nebyli manželé a měli spolu jen syna asi 15 letého. Ona už ho zpět nechtěla…on sám sebe litoval, že tohle nechtěl a co má děla0, že další dítě nechce (milenka měla už dvě své, takže vlastně 3 děti) a chtěl jí zpátky…pro ni to byl konec…během asi 2 let se vdala a je opravdu štastná. Jak dopadl on nevím, protože ona od nás odešla a ptát se na FB na bývalého se mi nechce:-).
@Anonymní píše:
@maminaAJ Neměl časový milník a zřejmě ho počali v době, kdy jsme přestávalo hádat a víc mluvili… No, tohle by asi bylo nejsnazší, ale jak ji znám, tak to takhle jednoduché nebude. Neumím si představit, že by se toho dítěte dokázal vzdát a plnil jen vyživovací povinnost…a taky jestli to já dokážu…to dítě tu už bude navždy. Už nepůjde tlustá čára a jedeme dál. Jemu teď teprve opravdu začíná docházet co zpískal a nějaké racionální debaty o tom co a jak bude jsou mimo pořad dne
tak tvuj chlap je s prominutim trubec
jako nechranit se s milenkou kdyz uz nemam rozhodnuto, tj. zabalene kufry a rozvodove papiry na stole ![]()
nechces si vyrazit nekam pryc? nejakou dovcu s kamoskou, mozna bych ted zkusila chvilku zmenit prostredi… kdyz by ti to moc doma padalo na hlavu ![]()
@Aglája75 Taky teď nevím, jestli tohle dokážu zkousnout a jestli to mám vůbec zkoušet nebo to vzdát už teď…jen ho mám opravdu ráda a teď po čase jsem bohužel začala věřit, že je to za námi a že máš to v mnohém posílilo a posunulo…ale tohle už je jiný kalibr bohužel
No nic, co se dá dělat. Manžel začne platit alimenty, výživné matce. 1× za 14 dnů a na dovolených, rodinných na oslavách vás bude doma o jednoho víc. Občas bude muset manžel komunikovat ještě s další rodinou. S novou babičkou třeba. Např. aby vozil dítě babičce na hlídání. Vyzvedávat ze školky… Už nikdy nebude manžel jen tvůj. Smiř se s tím. Prostě tu bude jiná žena, taky matka jeho dítěte. Stejně jako ty. A možná bude milenka přes dítě uhánět manžela, budou se stýkat kvůli dítěti a tomu nemůžeš zabránit. Test DNA je základ.
Zakladatelko, jak už psal někdo výše rozhodně bych trvala na testech otcovství to za prvé.
A dál těžko říct no.
Kdysi jsem četla v nějakém časopise příběhy 3 žen, které zůstaly s manželem i poté co se provalilo, že on má dítě s jinou ženou, které si pořídil již v průběhu manželství. Vím že to asi slyšet nechceš, ale ani jedna z nich už nebyla v tom vztahu dál šťastná ani spokojená.
Tohle se dá podle mě možná nějak ustát jedině za předpokladu, že chlap bude pouze platit a nic jiného a jste na tom finančně tak dobře, že Vám ty peníze nebudou chybět.
Zdaleka ne každý, ale dokáže a chce svoje dítě takhle zazdít /což je vůči tomu dítěti samozřejmě v pořádku/, nemluvě o tom, že pokud matka toho dítěte bude chtít stejně si najde způsob, jak se Vám montovat do života.
Neumím si představit ženu, která tohle překousne a popasuje se s tím tak, že v tom vztahu dokáže být šťastná.
Asi bych to byť nerada a s těžkým srdcem rozpustila ![]()
Příspěvek upraven 15.01.24 v 18:04
To mě moc mrzí, tvůj chlap je jelito, jet naostro s milenkou, když není rozvedený
Ach jo. No, teď asi nic nevymyslíš, ale existuje varianta, že to dítě není jeho nebo že je to milenky zoufalý pokus ho získat pro sebe a těhotná ve skutečnosti vůbec není. Dala bych tomu čas a sledovala, jak se chlap k celé situaci postaví.
Je zajímavé, jak často se chlap rozchází s milenkou a ona zrovna z goodbye sexu otěhotní
Poslala bych ho někam. Podvádět je jedna věc, ale dělat to tak, že zplodím dítě je zhovadilost. Vše co budujete, bude jednou dědit a s tvými dětmi i toto další. To za nic nemůže, to je sice fakt. Ale makáš na cizí dítě, jak alimentama tak majetkem.
@Daisy86 taky mi to tak přijde, ale prý před ním mávala těhotenskou průkazkou. Tak těhotná asi opravdu bude…a vzhledem k jejímu věku to určitě bude toho mého blba ach jooo ![]()
Stále se tak moc milujete, že zasouvá jinde a ještě jí udělá dítě? Hmmm … A teď tu o Karkulce.
Hele to vydělá tolik peněz, nebo má ptáka ze zlata, že jsi s ním ještě nevyrazila dveře? ![]()
Fakt jsi ochotná tohle všechno zkousnout a starat se o cizí dítě? ![]()
Já bych to teda rozhodně nerozdýchala ![]()
A testy DNA 100% udělat, jestli s ním zůstaneš. Třeba se ještě budete divit …
Ahoj, nevím jestli chci něco poradit nebo mít jen příležitost to s někým sdílet. Můj muž měl milenku. Delší dobu, když jsem na to přišla, vypadalo to dlouho že se rozejdeme. Po čase jsme ale oba začali uvažovat s chladnou hlavou, mluvit o nás, o tom, co bylo špatně…a nějak nám oběma došlo, že si život jeden než druhého neumíme představit. Jsme spolu už hodně dlouho, máme děti a stále se milujeme…No a začali jsme pracovat má obnově vztahu. Teď ale milenka přišla s tím, že je těhotná a na potrat už je pozdě, takže si dítě nechá. Jsem úplně paralyzovaná…teď když to vypadalo, že to zvládneme se stane tohle. Nevím absolutně co mám dělat