Manžel hrozně chrápe, existuje něco, co skutečně pomůže?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24621
13.11.25 14:48
@Anonymní píše: Více

A ta maska kravál nedělá? Byla jsem v nemocnici s paní, co ji na noc měla, a hučelo to teda dost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.11.25 19:38

Nám trochu pomohlo, když manžel začal spát víc na boku a používá nosní pásky na dýchání. A když je nejhůř, beru si špunty do uší – není to ideální, ale aspoň se vyspím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
13.11.25 19:44

A chrape, i kdyz spi na brise?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
14.11.25 07:21

Tak můj chrápe i když leží na boku nebo na břiše a slyším ho i přes špunty naprosto jasně. Špuntů jsem vyzkoušela několik druhů, umím je používat (napřed zmačkat, pak nechat rozvinout), ale chrápání opravdu neutiší, to si můžu nacpat i polštář na hlavu a zacpat si uši rukama a stejně to furt slyším :( Možná by fungovaly vyloženě Otíkovy velké sluchátka? ale spát se s nimi asi nedá.

U nás spí manžel několik dní v týdnu v obýváku, jinak bych ho asi v noci udusila polštářem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
14.11.25 11:08

Za mě je nejlepší, pokud to situace dovoluje, spát každý v jiné místnosti. Dobrý spánek je jedním z nejdůležitějších faktorů pro zdraví. A na intimní život to u nás vliv nemá. Prostě, se po večerech scházíme u mne, když se nám chce být spolu (mám větší postel) :D No a po aktu ho vyhodím z místnosti :D - nebrat vážně, děláme si z toho srandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
14.11.25 13:49

Ideálně spát v jiné místnosti. Nemá křivou nosní přepážku či zbytnělou nosní sliznici? Dále operace měkkého patra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
14.11.25 13:49
@Tlačenka-fuj píše: Více

přesně tak!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7292
14.11.25 14:59
@Tlačenka-fuj píše: Více

Njn to zní fajn, ale jediná možnost je ten gauč v obýváku nebo k dítěti do dětského na rozkládaci gauč… to se mi jako definitivní řešení nelíbí ani jedno no. Není další pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
14.11.25 15:14

Existují pomůcky proti chrápání - https://www.beldental.cz/…oti-chrapani

Ale je potřeba najít odborníka, který s tím pracuje - někteří ortodontisté nebo kliničtí logopedi. Nebo ti, co dělají rehabilitaci temporomandibulárního kloubu (možná už i někteří fyzioterapeutové).

Případně zkusit tape na ústa: https://aktin.cz/…/30-ks-45573?…(SHP)%20Vilgain%20%7C%20Low%20performers&utm_id=22721125894&gad_source=1&gad_campaignid=22721125894&gclid=CjwKCAiAw9vIBhBBEiwAraSATozGmrSrhXT4uLXU-qu-u3oH_7jEKpUpt73rAqfk0hQAYVSg54tD-BoCnoMQAvD_BwE

Přítel takto chrápat přestal. Ale to asi jen pokud je příčina chrápání to, že dýchá ústy. Jestli je tam větší problém, tak ta první možnost 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2952
19.11.25 23:01
@Anonymní píše: Více

Mě odstranění mandlí rozhodně dost pomohlo. Lépe se mi dýchá a spí. Mandle se mi zhoršily během covidu a nějakou dobu mě moje vlastní chrápání dokonce budilo ze spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.25 04:26

Ty penove spunty jeste zkus, asi si je neumis nasadit. Je potreba je zmacknout a strcit dovnitr do ucha, oni se tam roztahnou a drzi. Manzel chrape jen kdyz ma trochu rymu, coz je ale v tomhle obdobi furt, ale me extremne budi vaechny zvuky, mam cely zivot lehky spanek, takze pro me jsou spunty nejlepsi kamosi uz 20 let a lituju ze jsem je neznala driv. Vyhoda je ze neblokuji zvuk uplne, takze treba dite slysim, vnimam normalne i kdyz nic nerika a vybehne z pokoje, ktery je vesle loznice, za nami. Bala jsem se je pouzivat jen s miminem a byla to chyba, pak jsem skoro nespala jak me budilo kazde jeho otoceni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex