Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Manžel chrápe strašně… Včera jsem si šli o půl deváte lehnout spolu, ten začal chráp asi do pěti minut… já v deset to vzdala a šla do obývaku… nějaká rada??? Co pomůže?? pomůže vůbec něco?
Jako když už usnu, tak mě to nezvzbudí ale usnout potřebuji v tichu.
@JancaS84 píše: Více
koupila jsem si takové obyčejné pěnové.. ale mě to nedrží v uších, vůbec
@KKK85 píše: Více
Tak nějak důvod to má. Nejčastější je nadváha, alkohol.
Jediné, co mě napadá jako takové bezproblémové řešení, jsou špunty do uší. Jinak ať raději zajde k doktorovi, aby se mu podíval na nosní mandle… ![]()
@Cenarius píše: Více
Tak to nebude jeho problém… cvičí 5-6× týdně v posilovně. A cca 12 let abstinent
@Cenarius píše: Více
manžel začíná chrápat s přibývajícím věkem a o nadváze či alkoholu to není ![]()
Špunty a usnout dřív.
U nás to nakonec byla neléčená apnoe. Vyřešilo se to maskou na noc. Bydlíme se oba. On byl totiž neustále unavený, nesoustředěny, vsteklý, usínala všude a pořád.
Když to nešlo jinak a nemohla jsem do jiné místnosti, tak jsem se snažila usnout dřív, jak manžel. Jakmile jsem usnula, tak už mě většinou nic nevzbudilo. ![]()
Po přestěhování do většího, tak máme oddělené spaní. Navíc dělá noční, takže většinu měsíce je přes noc klid.
Ty voskové špunty jsou lepší. A úplně nejlepší jsou oddělené ložnice. ![]()
Manzel chrape odjakziva. Zjistili mu apnoe a velke mandle. Pujde na odstraneni, tak doufam, ze se to pak zlepsi.
Ja bych ho nahnala do spankove poradny.
Treba najst zdroj chrapania. V nasom pripade to bolo povolene „palate“ (to hore v ustach). Operacne sa to da odstranit, ale tak do 6 mesiacov sa to vrati ![]()
Podobne apnoe, tam sa to teda ani nedalo operovat, pretoze bola spevacka…