Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:Nejvíce me děsí, ze přenos je převážně pri pohlavním styku.
To je mýtus. Dá se to chytit naprosto kdekoli.
Dali vám na to Infectoscab? Mně nepomohl. Zlikvidovala to až příšerná sirná mast, kterou jsem byla namazaná tři dny.
Doktorka léčila jen mě, ostatní členy domácnosti ne. Nikdo to ode mě nechytl. Nikde jsem to nehlásila a řekla bych, že ani ona ne. Byla jsem s tím u dvou kožařek, protože když mi diagnózu sdělila první, nechtěla jsem tomu věřit ![]()
@Hysi píše:
To je mýtus. Dá se to chytit naprosto kdekoli.Dali vám na to Infectoscab? Mně nepomohl. Zlikvidovala to až příšerná sirná mast, kterou jsem byla namazaná tři dny.
Doktorka léčila jen mě, ostatní členy domácnosti ne. Nikdo to ode mě nechytl. Nikde jsem to nehlásila a řekla bych, že ani ona ne. Byla jsem s tím u dvou kožařek, protože když mi diagnózu sdělila první, nechtěla jsem tomu věřit
Ano davali a Manzel stejne v noci nemohl spat, tak nevim..
@Anonymní píše:
Jinak uz nikdo zadne zkusenosti?
Ono se i doporucuje vsechno obleceni sbalit do pytlů, uzavrit a nechat tri dny, mam dojem ze dokonce prejit mrazem
Ježkovy zraky..kde jste to chytli? Omlouvám se, jestli je dotaz nevhodný, svrab podle názvu znám, ale nemám tušení, kde se k němu přijde…
@Birds píše:
Ježkovy zraky..kde jste to chytli? Omlouvám se, jestli je dotaz nevhodný, svrab podle názvu znám, ale nemám tušení, kde se k němu přijde…
Hele kdekoliv… teď bylo v TV, že se to často šíří třeba v dětských kolektivech. Zjevně je epidemie, když se to řeší.
Jinak přenos lze i z infikovaného oblečení, ložního prádla, nebo čalouněných sedaček. Takže klidně mohla stačit jedna cesta vlakem. Nebo to do práce donesl někdo kdo má školkové děti.
Taky jsme ho asi bohužel měli doma, já a syn. Manžel a druhý syn byli bez příznaků. Doktorka říkala, že jsme ho mohli chytit kdekoliv v MHD třeba. Připadala jsem si jako špindíra když mi to řekla, ale uklidnila mně, že to není naší hygienou. Přeléčit jsme se museli všichni doma a všechno ložní prádlo jsem prala na co nejvyšší teploty a co nešlo vyprat schovala jsem do pytlů na 3 dny. Naštěstí to pomohlo.
Anonym z důvodu, že píšu o zdr. stavu prosím.
Kde se to tu vzalo, já myslel, že se to už v ČR nevyskytuje. Fakt se to dá v současnosti chytnout běžně mezi lidma? ![]()
@rmot píše:
Kde se to tu vzalo, já myslel, že se to už v ČR nevyskytuje. Fakt se to dá v současnosti chytnout běžně mezi lidma?
Zrovna dnes jsem cetla a slysela v radiu, ze se u nas svrab nebyvale rozmohl. A nikdy nebylo obdobi, ze by se vubec nevyskytoval
Nemá manžel něco podobného, jako se mi vytvořilo na noze?
Včera jsem četl článek na netu a docela jsem se vyděsil.
Vyrážky mám pravidelně, navíc chodím nově plavat do aquaparku, takže nevím, jestli je to pouze reakce na chlór ve vodě, ale mám obavu i ze svrabu…
@vokishka píše:
Zrovna dnes jsem cetla a slysela v radiu, ze se u nas svrab nebyvale rozmohl. A nikdy nebylo obdobi, ze by se vubec nevyskytoval
Hlavne tomu pomáha to, že minimum ľudí žehlí. Sušička neviem či ma takú teplotu aby ho zničila ![]()
@ekira5 píše:
Hlavne tomu pomáha to, že minimum ľudí žehlí. Sušička neviem či ma takú teplotu aby ho zničila
Jak mi pomůže zehleni v tom, ze si sednu v buse na sedacku, ve které to je. Nebo decka ve skolce, skole
@vokishka píše:Šíreniu napríklad doma. Keď má vyžehlené, nedostane to od niekoho doma a nedonesie do autobusu.
Jak mi pomůže zehleni v tom, ze si sednu v buse na sedacku, ve které to je. Nebo decka ve skolce, skole
@ekira5 píše: Šíreniu napríklad doma. Keď má vyžehlené, nedostane to od niekoho doma a nedonesie do autobusu.
Jenomze ty to doma rozsiris tim, ze si sednes na kreslo, sedacku, do postele. Normálně zehlim a kdysi hodne davno jsem si to dotahla z prace a meli to vsichni clenove rodiny
Dobry den,
.
Manželovi se udelala vyrážka, lékař mi sdělil podezření na svrab
Nejvíce me děsí, ze přenos je převážně pri pohlavním styku.
Doma jsem vygruntovala, vyprala, namazaný jsme.
A co ted? Mate nekdo zkušenosti? Hlásí to hygiena treba do prace?