Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky klíííd, to vypadá, že tu máme šestinedělku, to je doba hájení, ni ne? ![]()
@tumpach píše:
přesně tak, chtěl ukazat třeba ostrašující případ, a
nechtěl tě rozhodně přirpavit o mlíko, jako promin chápou hormony v šestinedělí udělají hodně, opravdu. Jinka chlapa musíš do práce o miminku zapojit.
aha ona má už šestiměsíční miminko, tak to je věc jiná. V tom případě by si měla zajít k odborníkovi a řešit to s ním. Nebo může svou úzkosti přijít třeba i o manžela.
Jo, jsi přecitlivělá, jestli se chceš takhle naštvat a urážet kvůli každé pitomosti, tak vám vztah dlouho nevydrží. Ano, chápu, že to není pitomost, ale ty s tím nic nezmůžeš. Max. si můžeš s manželem zanadávat na tu ženskou, ale tvoje reakce mi nepřijde adekvátní. Takhle se ti bude manžel za chvíli klidit zcela z cesty a budeš tu brečet, že se s tebou vůbec nebaví. A uvědom si, že tvůj manžel taky dře, chodí do práce, snaží se vás uživit a prát, uklízet, vařit, starat se o děti… to dělá každá máma.
@berry4 píše:
Holky klíííd, to vypadá, že tu máme šestinedělku, to je doba hájení, ni ne?
na ale už dávno není v Sestinedeli
@Yamaha píše:
http://www.extra.cz/…/detska-joga
tady na to můžete mrknout, já to nedokoukalaPříspěvek upraven 11.06.13 v 07:53
Taky bych si s ní takhle zaházela
. To prostě musí být nějaká vymaštěná krá*a
.
Zakladatelko, hoď se nějak do klidu. Já třeba utíkám do vany. Chlap přijde z práce a když cítím, že toho bylo na mě za ten den moc, tak se seberu a na hodinku se zamknu v koupelně a v obýváku děj se vůle Boží
.
@meringa jo je to docela drsný, já jen abyste zakladatelku neobviňovaly, že třeba dělá z komára velblouda…ono to je fakt na ránu… ![]()
Ahoj zakladatelko, tak já jsem rok od porodu a stále cítím, že se mnou hormony cloumají, je to dáno i kojení, protože hormonální nerovnováha je jaká je. Vůbec neměj výčitky a prostě to manželovi řekni. Požádej o pomoc s rodinou a prací v ní a také s malým. Není to ani nic zlého a ani špatného. A popravdě a upřímně… pokud se nechceš smířit s tím, že muž je jaký, což já bych také nechtěla, řekni mu to. Není nikde dáno, že žena na mateřské se stává služkou a je ji to dáno situací, protože je doma a muž bohem, protože pracuje. Vždy je to o dohodě a vzájemné empatii a pochopení.
Já byla po porodu asi 3 měsíce na pěst… samozřejmě podle mě dělal vše špatně on. Když jsem pak procitla z první euforie z malýho, tak jsme si řikala, že jsem se chovala jak kráva a divila jsem se, že fakt nezdrhnul. Teď máme období klidu a míru.
i když někdy prolítne mezi námi hádka, kvůli emiminu. Nechápe co tam pořád dělám. Podle něj jsem tu celý hodiny a on je na PC jen 10 minut. Přála bych vám těch 10 minut vidět.
musíme si prostě pořídit ještě noťas, jinak se požereme.
no tyhle videa mě nějak nerozházejí. Prostě se to děje a já s tím ni nenadělám. Hroutit se kvůli tomu a ničit se, tak to teda ne. Prostě mám svých starostí dost a ještě řešit tohle. Nene.. tak se uklidni, vykašli se na to a manžela ignoruj v tomhle. Jinak se budete bezdůvodně hádat a když budeš bulet, tak tě bude brát za histerku. Ten můj nesnáší když brečim. ![]()
Máš nejspíš pěkně rozhašené hormony myslím, že to bude nějakou dobu trvat než se ti to srovná. Jen bych kvůli takovým věcem nenadávala manželovi to mi fakt přijde přehnané, on to netočil, ani s tím mimčem neházel, jen ti to ukázal, nic víc
. A jestli tě to uklidní, tak já ještě rok po porodu bečela u večerníčku.
Možná, že si z nás děláš jen srandu. Jestli ne, tak bys na sobě měla více zapracovat, aby tě ten manžel opravdu trápit nezačal
Oni chlapi většinou když mají doma urážlivou hysterku(tím tě nechci urazit, ale podle toho co píšeš tomu nasvědčuje), často koukaj jinde. ![]()
Pokud je pravda, že je zakladatelka půl roku po porodu, tak to už nevidím tak růžově, jako na začátku ![]()
Poznávala jsem sebe tak ten první měsíc po porodu. Chápu, že to máme každá jinak, ale po půl roce už je většina žen s miminkem trošku zaběhlých a demonstrativní balení kufrů kvůli ukázání videa… no zakladatelko, spíš si s mužem sedni a promluvte si. Myslím, že Ti bouchly saze z toho, jak se Tvoje nespokojenost s chodem vztahu a domácnosti po kapkách stupňuje. Bohužel, jak jsem vypozorovala - chlapi nejsou telepati a na naše zbožná přání nereagují. A nereagují ani na naznačování. Čím příměji řečeno, tím větší šance na splnění ze strany muže ![]()
Mrkla jsem na kousek videa…tak ono se tomu teď říká dětská jóga? Když jsem něco podobného viděla naposled, říkali tomu „létání miminek“ a i v Čechách se našli matky, které věřili, že je to správné
![]()
K zakladatelce…ano, je to hnusné video, ale určitě tě tím chlap nechtěl naštvat. Zřejmě je mezi vámi nějaká psychická nepohoda (pravděpodobně od porodu) za kterou určitě nemůžeš jen ty. Dítě radikálně změnilo život vám oběma. Je ale důležité, aby jste si dokázali promluvit jako dospělí lidé. Tahle vztahovačnost vám může vztah úplně zničit ![]()
Tak jsem se na to podívala, no je to dost hrozný (musím přiznat, že jsem čekala něco horšího podle té reakce), ale i tak si myslím, že jsi opravdu přecitlivělá. Zkus se hodit víc do pohody, o víkendu dát dítě manželovi na procházku, lehni si a nedělej nic, co je spojené se slovem „práce“. Určitě Ti to pomůže, s manželem si promluv, dítě holt vztah změní a je jen na vás, jakým směrem.
Tak já myslím, že to video bylo jen zástupný problém - prostě už je toho na tebe moc tak jako tak a ještě k tomu toto..prostě poslední kapka.
Jsi nespokojená s různými věcmi - vždyt jsi je tu všechny vyjmenovala - ale protože ty věci se ani nezmění ( nevím zda jsi se o to už pokoušela - mín dřít, víc zapojit manžela, odpočinout si, vyléčit se..), tak jsi se upnula k tomu videu, jako k něčemu na čem si můžeš vylít emoce.
Z pohledu ostatních jsi přecitlivělá..ale já to vidím na obyčejnou frustraci z toho všeho. Přiznej si to.