Manžel se mi odcizuje

Anonymní
5.1.25 15:05

Manžel se mi odcizuje

Ahoj, máme tři děti, manžel velmi chtěl třetí, já tolik ne, tak navrhl že bude na mateřské i rodičovské, nyní je tedy s naší 11 měsíční dcerou doma. Domácnost i starší děti jsou především na mě, manžel v podstatě hned co přijdu z práce, jde buď spát nebo jde jen tak relaxovat, pak přijde až na jídlo. Starším dětem se věnuje málo, když máme čas jen pro sebe a děti jsou na hlídání, veškerý program organizují já, sex je taky častěji z moji iniciativy. Dřív takový nebyl, byl víc akční. Zraňuje mě, i to že si zachoval svůj koníček, z toho důvodu že vidím že na tohle čas a energii má a na mě a děti už ne. Napadá vás jak to řešit, máte s takovým přístupem chlapa zkušenosti, bylo to jen období?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18277
5.1.25 15:12
@Anonymní píše: Více

Já teda nejsem úplně zastánce chlapů na rodičku, kamarádovi se díky tomu taky rozpadlo manželství, že on s dítětem doma, žena dělala kariéru a někoho si v práci i našla. Než mu skončil řidičák, byli rozvedení.
Jak jste to měli před tím? Plánoval aktivity a sex? Tak možná je z dítěte unavený, sama to znáš, jak to je. Tak jedině vydržet období, než se vrátí do práce a malá do školky. Nic jiného asi nevymyslíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 15:19

@bigl Bylo to tak napůl, mála není tolik náročná, přes večer spí celkem hezky, v noci se vzbudí jen tak dvakrát a to se ještě vždy střídáme. Sama to právě neznám, děti byli nároční, nejstarší byl docela extrém, skoro vůbec nespal. Přesto jsem zvládala partnerský vztah, nějaké činnosti v domácnosti, atd, nechci se chlubit. Ale tak to prostě je, takže mě teď manželovo chování dost uráží, když vezmu v úvahu že během týdne má dceru od rána do cca 15 hodině, během toho i hoďku a půl spí. Potom přijdu já a tři děti a komplet domácnost je na mně.

• Citovat
  • Upravit
25585
5.1.25 15:25
:zed: zraňuje TĚ, že si zachoval koníček???
a jinak jsi normální!?
udělali jste obrovský kompromis, byli jste na to dva, je skvělé, že si zachoval ještě aspoň jeden boční zájem (ať je to jakýkoliv sport, motorka, ryby…) V TOM HO MÁŠ NYNÍ TOTÁLNĚ PODPOŘIT… on je doma s dítětem - vaše volba - dobře vám v tom evidentně není, musíte se domluvit co dál, placená chůva, oba do práce, jesle, cokoli
a přestaň s tím, že tě Zraňuje, že má koníčka
normální babu zraňuje nevěra nebo hnusné chování partnera, on evidentně dělá dost, a ty mu upíráš i to málo, co mu zbylo
no, špatně jste to vymysleli, musíte to změnit.
Ale zas asi troll, že… tohle by přece chytrá zaměstnaná baba, co má doma postaráno o vše, nenapsala
už mne to fakt nebaví detekovat dotazy, které jsou reálné…

ty, zraněná… :zed: :zed:

Příspěvek upraven 05.01.25 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
5.1.25 15:27

Časem se to jistě u vás změní. Současnou nespokojenost vyřeš tím, že tolik, kolik času má on na své koníčky a na sebe, chceš i ty. Prostě se domluvte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 15:28

Třetí dítě chtěl velmi manžel, dvě děti mu přišlo že jsou málo, sám je z velké rodiny. On přišel s nápadem že bude doma, mě jeho přístup velmi zraňuje, vrtá mi hlavou jestli jsi nemyslel, že nakonec změním názor a budu chtít zůstat s mimčem, nebo já už nevím.

• Citovat
  • Upravit
43699
5.1.25 15:30

Furt lepší chlap s koníčkem, než znuděnej buran v poloze ležmo na divánku s kuželkou v ruce 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 15:33

@jasperka2 Já se bojím, že se to už nezmění, jenom tím že se po čase vrátí do práce, musíme na vztahu pracovat oba dva, já bych si kromě času na sebe, přála mít čas i pro nás dva. A když je manžel není skoro vůbec zainteresovaný, nemá radost, nevymyslí program.

• Citovat
  • Upravit
152196
5.1.25 15:39

Mě tedy nepřijde tak skvělý že chlap hlídá jedno dítě a k tomu nic jiného nedělá, po návratu pracující ženy si jde lehnout a už na nic nehrábne, ale na koníček si čas najde.
Kdyby takhle byla na rodičáku ženská, že chlap chodí do práce a k tomu má na hrbu naprosto všechno, další děti a veškeré domácí práce, to by bylo hejtů co je to za línou mrchu a chudák chlap.
Já tedy nic proti chlapům na rodičáku nemám, pokud se dva domluví a vyhovuje jim to, proč ne, co je komu do toho. Ale přesně proto co popisuje zakladatelka tomu moc nedůvěřuju. Ne tomu že by to chlap nezvládl, věřím že v pohodě zvládl. Ale pokud je to způsobem že jsem doma s dítětem, ale věci okolo jako uvařit, uklidit, vyprat, obstarat další záležitosti musí pracující partnerka, tak je to pěkně na pytel a musí to být pěkně unavující.

Příspěvek upraven 05.01.25 v 15:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152196
5.1.25 15:42
@Betty MacDonald píše: Více

A není? Když po příchodu partnerky zmizí ležet? Kdy má na koníček mít čas ta ženská?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.1.25 15:42
@Lucy75 píše: Více

Počkej, ona je otázka, jestli ona nepřiletí z práce a komplet celá domácnost a tři děti není na ní a manžílek si jde relaxovat, protože on si dopoledne odbyl svoje s dítětem. Moje kamarádka se kvůli tomu rozvedla. Ona ke své práci totiž musela komplet obstarat domácnost a ještě uvařit jídlo na druhej den, protože manžel si to opravdu pojal jako dovolenou a odmítal i pustit pračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
5.1.25 15:44

Tak doma o vše postaráno nemá, píše, že manžel se o stará o jedno dítě od rána do 15h. Potom ona o všechno ostatní když přijde z práce. To v pořádku není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152196
5.1.25 15:46

Holky vy asi čtete jinou diskuzi, ne? Kde má doma postaráno když píše že veškeré domácí práce a tři děti po příchodu z práce jsou na ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 15:46

@Anna766 Ano přesně tak :srdce:, s takovými názory jsem i počítala, to mě netrápí. Ale trápí mě manžel, předtím jsme měli normální pohodový vztah, manžel se o mě a děti zajímal, doma taky něco udělal. Teď to všechno zmizelo narozením dítěte, já nevím co s tím, krom toho že snažím abychom na sebe měli čas.

• Citovat
  • Upravit
152196
5.1.25 15:53

Ta únava může být, stárneme, síly ubývají, ale ty jsi unavená taky. Koníček bych mu dopřála, to není nic špatného. Ale rozvrhnout čas a práci by to chtělo. Jde o to jestli k tomu bude přístupný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí