Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, máme s manželem moc hezký vztah, až na pár detailů a mezi ně patří i to, že se mi manžel snad ještě nikdy za nic neomluvil. Třeba včera - dostal mě do dost nepříjemné situace, já z toho nějak vybruslila, ale dotklo se mě to. Tak mu to říkám a on nic. Tak se ho ptám, proč mi na to nic neřekne a on, že už se s tím teď stejně nedá nic dělat. A takhle je to se vším. On mi řekne: " Já vím, že je to pro tebe blbý, že tě to štve, že to je problém…", ale to je všechno. Takový to kajícný promiň, mrzí mě to, prostě abych mu mohla hned odpustit a skočit mu kolem krku, to prostě neřekne, takže takhle nemůžu teda říct, že s ním nemluvím, ale mám po náladě a mám pocit, že tu nepříjemnou situaci, kvůli které to vzniklo nemám vyřešenou…Manželovi jsem to i takhle polopaticky říkala, ale houby platný, asi to jiný nebude. Tak jsem se vykecala a třeba se tu někde najde spřízněná duše, která mě pochopí. Dík za názory.
myslím, že chlapa v tomhle nepředěláš
Někdo holt neumí říct Pomiň, někomu někde z pusy nějaké oslovení, jinému se špatně tyká neznamému.
Je to blbý, ale je to tak. Zvlášt pokud už jsi mu to narovinu řekla a nepomohlo to ![]()
můj se taky neumí omluvit, něco pose*e, já se naštvu, vynadám mu a pak je uraženej on, že jsem mu nadala ![]()
No jo, chapu, ten muj ma taky s omluvou potiz. Ale lepsi se, protoze ho buzeruju ![]()
Njn, maminka ho to nenaučila, nevím nevím, jestli ho to naučíš ty ![]()
Já toho svýho chlapa taky buzeruju, promiň mu holt nejde přes pysky. To radši hodinu pindá a vysvětluje, proč něco posral a že kdyby to a to, tak by to neposral a nejlíp ještě, když to ve finále svalí na mne. Ale já to nevzdávám ![]()
Můj neumí ani poprosit
![]()
A já to pak mám učit děti
no snažím se ho trénovat.. otázkou je kolik je pravdy na přísloví „starýho psa…“ ![]()
Tak já už druhej den čekám jedno slovíčko „PROMIŇ“, ale bohužel. Tak je tichá domácnost. On se prostě neomluví, protože ani neuzná svoji chybu, protože on chyby nedělá.
![]()
Gina108 píše:
Njn, maminka ho to nenaučila, nevím nevím, jestli ho to naučíš ty
Já toho svýho chlapa taky buzeruju, promiň mu holt nejde přes pysky. To radši hodinu pindá a vysvětluje, proč něco posral a že kdyby to a to, tak by to neposral a nejlíp ještě, když to ve finále svalí na mne. Ale já to nevzdávám
Jo, tak to mame asi stejnyho manzela. Jen ten muj se teda neumel omluvit, ani kdyz mi slapnul na nohu ![]()
xyolga píše:
Můj neumí ani poprosit![]()
![]()
A já to pak mám učit dětino snažím se ho trénovat.. otázkou je kolik je pravdy na přísloví „starýho psa…“
GINA108: mrgreen:
- ty mi mluvíš z duše, tak přesně bych to u nás taky vystihla -
![]()
xyolga píše:
Můj neumí ani poprosit![]()
![]()
A já to pak mám učit dětino snažím se ho trénovat.. otázkou je kolik je pravdy na přísloví „starýho psa…“
Tak můj naštěstí jo, páč bez kouzelnýho slovíčka bych se na něj vyprdla
Mmch teď se to všude píše jako vtip, ale já když byla poprvý ve školce a soudružka učitelka, že chce slyšet kouzelné slovíčko, tak jsem fakt řekla abrakadabra
![]()
Ale přivedlas mne na myšlenku naičit ho se omlouvat spolu s dětma
aby jako šel příkladem.
můj MM má taky probléms e omlivit, on se naprdne, zmizí a třeba za 2 hodiny přijde a blbě čumí, tak já začnu krafat a on, já vím, a kajícný výraz. A 100 krát jsem mu řekal - nemůžeš prostě hned říct promiň, nemusíme se pak 2 hodiny užírat. „hmmmm“
![]()
Jé tak to jsem ráda, že ten můj není jedinej. Ale vám to holky nepřeju. Musíme si holt říct, že jsou horší věci. Ale štve to ![]()
U nás je to samé, vidím, že je mu to líto, chodí okolo toho jak okolo horký brambory, tak vždycky kouknu z oka do oka a povídám, že pořád čekám a on naco a já že na omluvu, tak řekne promiň a já mu řeknu, že teď pomazlit a je vyřešeno. Život má tolik úskalí a zla, že trápit se ještě v jinak poměrně harmonickém vztahu, je zbytečnost. Já když ujedu, tak jdu obejmu ho a manžel povídá: Je ti to líto, viď? Tak řeknu, že jo, on mě taky obejme a je klid. Ty dny ranného mládí, kdy jsem se urážela na dva dny, ty už jsou pryč, nemá zo cenu.
viky23 píše:
můj se taky neumí omluvit, něco pose*e, já se naštvu, vynadám mu a pak je uraženej on, že jsem mu nadala