Manželova dcera mě nesnáší

1146
13.8.12 23:38

Manželova dcera mě nesnáší

Ahoj holky,
zajímalo by mě, jestli se někdy některá z vás dostala do podobné situace a prosím vás o radu. S manželem jsme spolu 4 roky, máme 18 měsíční dceru. Problém je, že manžel má z prvního manželství 20ti letou dceru, která mě nesnáší a se kterou nejsem schopná vyjít. Manžel měl po rozvodu dceru v péči od jejích asi 14ti let, když jsem se přistěhovala k nim, bylo jí 16. Ze začátku jsem se snažila seč mi síly stačily, doučovala jsem ji před maturitou, byla jsem na ni milá. Ona mě vzala na vědomí jenom když něco potřebovala, jinak se tvářila, že mě nevidí, běžně mi neodpovídala na pozdrav a vůbec dělala různé naschvály. Než se nám narodilo miminko, odstěhovala se k matce. Najednou byl klid a žilo se nám s manželem hezky. Jenže teď jsme se přestěhovali z bytu do domečku (vzali jsme si hypo) a manžel chce, aby jeho dcera opět bydlela s námi. No a mě už jenom při té představě jímá hrůza, teď sem většinou jezdí o víkendech a téměř vždy to skončí tak, že se kvůli ní s manželem pohádáme (chová se opravdu otřesně). Manžel to neřeší, když si stěžuju, spíš se jí zastává. Co teď? Bojím se, že pokud to takhle půjde dál, budeme s manželem brzy od sebe. Netuším, proč se ke mě chová hrozně, nebyla jsem příčinou krachu manželství, už byli rozvedení dlouho. Zajímalo by mě, jak byste se zachovaly na mém místě, co myslíte, mám se snažit za každou cenu prosadit, že ji doma nechci? Teď je situace ve stavu, že když přijede, dělá, že mě nevidí, hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
13.8.12 23:49

A sedly jste si někdy jako dospělý a promluvily si o tom? Třeba jen samy dvě. V klidu si vysvětlit, co se děje. Třeba jí pochopíš, nebo si aspoň vymezíte hranice…je jí 20, tak už by mohla mít trošku rozumu.
A taky bych si promluvila s manželem…bejt zajedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.8.12 00:07

Je jí dvacet tak nechápu proč by s vámi musela bydlet. At se postará sama o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
14.8.12 00:13
@peggy.sl píše:
Je jí dvacet tak nechápu proč by s vámi musela bydlet. At se postará sama o sebe.
:lol: :lol: :lol: to me pobavilo, manzeluv bracha bude mit v prosinci 30 let a porad bydli u rodicu, kteri za nej vse plati, i kdyz ma praci, kde si vydelava :lol: taky se ptam proc jsou tak blbi, ze je totalne rozmazlenej a nepripravenej v jeho letech do zivota, ALE…je to jejich synacek a prece ho nenechaji zivorit… 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
14.8.12 00:18

Třeba studuje. Já jsem ve 20 taky žila u rodičů, i když v tejdnu ve městě VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
14.8.12 00:19

Ona se mnou hlavně není vůbec schopná normálně komunikovat. S manželem jsem o tom mluvila, stěžovala jsem si, že mi není schopná říct ani ahoj, výsledkem bylo, že jí řekl, že mě má zdravit, tak pak několikrát s velkou nechutí procedila mezi zuby „čau“. Manžel argumentuje tím, že od ní a jejího přítele často potřebuje pomoct (s prací na baráku, stěhováním aj.), pravda je, že já mu s prckem moc nepomůžu..a že pokud je vyhodím, tak mu nemá kdo pomoct a bude na všechno sám. Ach jo, ono je to těžko řešitelný. Taky říkám, že je jí 20, ať si najde bydlení s přítelem, jenže ona už je rok po matuře bez práce, tak nevím, z čeho by to platili, práci tvrdí, že hledá, ale podle mě za rok si snad musí práci najít každý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.8.12 00:22
@ruzovasrnka píše:
Ona se mnou hlavně není vůbec schopná normálně komunikovat. S manželem jsem o tom mluvila, stěžovala jsem si, že mi není schopná říct ani ahoj, výsledkem bylo, že jí řekl, že mě má zdravit, tak pak několikrát s velkou nechutí procedila mezi zuby „čau“. Manžel argumentuje tím, že od ní a jejího přítele často potřebuje pomoct (s prací na baráku, stěhováním aj.), pravda je, že já mu s prckem moc nepomůžu..a že pokud je vyhodím, tak mu nemá kdo pomoct a bude na všechno sám. Ach jo, ono je to těžko řešitelný. Taky říkám, že je jí 20, ať si najde bydlení s přítelem, jenže ona už je rok po matuře bez práce, tak nevím, z čeho by to platili, práci tvrdí, že hledá, ale podle mě za rok si snad musí práci najít každý…

To není tvůj problém z čeho to budou platit..Tak jí taky ignoruj a přehlížej jako krajinu.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
14.8.12 00:28
@ruzovasrnka píše:
Ona se mnou hlavně není vůbec schopná normálně komunikovat. S manželem jsem o tom mluvila, stěžovala jsem si, že mi není schopná říct ani ahoj, výsledkem bylo, že jí řekl, že mě má zdravit, tak pak několikrát s velkou nechutí procedila mezi zuby „čau“. Manžel argumentuje tím, že od ní a jejího přítele často potřebuje pomoct (s prací na baráku, stěhováním aj.), pravda je, že já mu s prckem moc nepomůžu..a že pokud je vyhodím, tak mu nemá kdo pomoct a bude na všechno sám. Ach jo, ono je to těžko řešitelný. Taky říkám, že je jí 20, ať si najde bydlení s přítelem, jenže ona už je rok po matuře bez práce, tak nevím, z čeho by to platili, práci tvrdí, že hledá, ale podle mě za rok si snad musí práci najít každý…

zalezi, kde bydlite, s tou praci to tez neni tak jednoduche. Ja nevim, me je 23 a pokud by mi nekdo nakazal, ze mam nekoho zdravit z povinnosti, poslala bych ho do patricnych casti tela… Ji je 20 a pokud jsi ji nesympaticka, rozhodne to nespravis stezovanim si, ignoruj ji, nech ji zit a pokud tatinek chce, aby u nej bydlela, to taky nemuzes ovlivnit bez toho, abyste se pak nehadali. Popremyslej, jak jsi se chovala ty ve 20, ja si tedy myslela, ze mi patri svet, ted uz tak blba nejsem :kytka: At si tam bydli, ale at si sama navari, vypere, pouklizi, jednoduse ji jen pozdrav a kasli na ni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
14.8.12 01:09

Díky moc za názory, postupně jsem se opravdu dostala k tomu, že se jí taky snažím ignorovat, ale stejně mi to dusno když přijede strašně vadí a nemůžu se dočkat až zase odjede. Ona má takový věčně naštvaný výraz, že pak máte zkažený celý den, těžko se to vysvětluje. Občas prohodí nějakou kritickou poznámku směrem k manželovi (jako třeba že je někde bordel) ale abych to slyšela apod. Já vím, že jsou horší věci a že asi řeším kraviny, ale už to trvá dlouho a dochází mi trpělivost, hlavně je to častá příčina hádek mezi mnou a manželem, to mě štve a ji to samozřejmě těší když se hádáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruna123456
14.8.12 01:39

To je Tvoje rodina a Tvůj domov. Jestli chce dcerušce tak pomoct, ať jí pomůže hledat práci a do začátku jí přispívá na nájem s přítelem, napůl to snad utáhnou. Klidně v jiném městě, jestli u Vás není práce. Je to klasický příklad „chudák dcerušky“ a tatínkova černého svědomí, že mu rodina krachla, jedno už, z čí viny. Taky se nediv, že je věčně naštvaná, rozvod není pro dospívající holku zrovna super vstup do života a její matka patrně o Tobě nemluví nijak skvěle. Ale říkám, to je Tvůj domov, máš do toho co mluvit. Je úplně jedno, jak moc s prckem pomůžeš nebo ne, VY dva tvoříte pár a rodiče a Vy se domlouváte.

• Citovat
  • Upravit
880
14.8.12 06:43
@Baruna123456 píše:
To je Tvoje rodina a Tvůj domov. Jestli chce dcerušce tak pomoct, ať jí pomůže hledat práci a do začátku jí přispívá na nájem s přítelem, napůl to snad utáhnou. Klidně v jiném městě, jestli u Vás není práce. Je to klasický příklad „chudák dcerušky“ a tatínkova černého svědomí, že mu rodina krachla, jedno už, z čí viny. Taky se nediv, že je věčně naštvaná, rozvod není pro dospívající holku zrovna super vstup do života a její matka patrně o Tobě nemluví nijak skvěle. Ale říkám, to je Tvůj domov, máš do toho co mluvit. Je úplně jedno, jak moc s prckem pomůžeš nebo ne, VY dva tvoříte pár a rodiče a Vy se domlouváte.
:roll: :roll: :roll: pokud si vzala rozvedenýho chlapa, nikdy nebudou jenom ONI dva 8). to sis měla rozmyslet dřív. že tě holka nesnáší se jí nedivím (né podle toho co píšeš, to mi příjdeš i sympatická, ale celkově kvůli situaci). a ve 20 letech bydlí doma kde, kdo to se zase proberte :! :! :! :! já ti neporadím co máš dělat, spíš to cos dělat neměla :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
14.8.12 07:08
@peggy.sl píše:

Já spíš nechápu, proč nechce bydlet u maminky.
Ve dvaceti bydlí doma spousta lidí, já bydlela do 24, studovala jsem vejšku v Praze a bydlela v Praze, nechápu proč bych měla bydlet sama.
Moje kamarádka ani nestudovala, pracovala v kanclu od 20 a bydlela u rodičů do 27, pak se vdala a odstěhovala. Nechápu, proč by měla dřív, peníze jim na domácnost dávala, jestli jde o tohle. Já ne, mně dávali naši kapesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepřihlášená Loll
14.8.12 07:51

@marketa612 8o Nestačím zírat! Pokud by si zakladatelka vzala chlapa, kterého by uháněla ještě ženatého, urvala ho dětem od huby, tak možná, ale takhle? Ona ho potkala už dávno rozvedeného, nechápu, proč by jim měla DOSPĚLÁ dceruška dělat ze života peklo? Hypo platí spolu, myslíš, že by měla ještě víc sklopit uši? Kam až proboha?

Zakladatelko, předně, je to VÁŠ dům, vy oba platíte hypotéku, vy oba tam máte domov. S manželem si rozumně promluv, že bys byla opravdu nerada, kdyby tam holka bydlela. Řekni mu, že jsi schopná přeousnout víkendy nebo prázdniny, ale natrvalo by tě to netěšilo. Pokud bude trvat na svém a dopadne to tak, že tam opravdu půjde bydlet, zařiď si ve svém domě jasná pravidla. Abys nakonec nedělala dvacetiletýmu klackovi služku, prala jí, žehlila a vařila :roll:, to je ale potřeba si ujasnit vše předem, jinak to jinak než hádkama končit nebude.

Držím palec, ať se nějak dohodnete :kytka:

• Citovat
  • Upravit
880
14.8.12 08:01
@Nepřihlášená Loll píše:
@marketa612 8o Nestačím zírat! Pokud by si zakladatelka vzala chlapa, kterého by uháněla ještě ženatého, urvala ho dětem od huby, tak možná, ale takhle? Ona ho potkala už dávno rozvedeného, nechápu, proč by jim měla DOSPĚLÁ dceruška dělat ze života peklo? Hypo platí spolu, myslíš, že by měla ještě víc sklopit uši? Kam až proboha?

Zakladatelko, předně, je to VÁŠ dům, vy oba platíte hypotéku, vy oba tam máte domov. S manželem si rozumně promluv, že bys byla opravdu nerada, kdyby tam holka bydlela. Řekni mu, že jsi schopná přeousnout víkendy nebo prázdniny, ale natrvalo by tě to netěšilo. Pokud bude trvat na svém a dopadne to tak, že tam opravdu půjde bydlet, zařiď si ve svém domě jasná pravidla. Abys nakonec nedělala dvacetiletýmu klackovi služku, prala jí, žehlila a vařila :roll:, to je ale potřeba si ujasnit vše předem, jinak to jinak než hádkama končit nebude.

Držím palec, ať se nějak dohodnete :kytka:

bohužel si ale vzala chlapa co má dítě, a musela počítat s tím že to nebude lehké. a pokud je ten chlap co k čemu, tak na " S manželem si rozumně promluv, že bys byla opravdu nerada, kdyby tam holka bydlela. Řekni mu, že jsi schopná přeousnout víkendy nebo prázdniny, ale natrvalo by tě to netěšilo." slyšet nebude. Jen si představ, že by ses rozvedla, a tvůj novej chlap, by měl stejnej požadavek na tvé dítě :jazyk: spíš bych se snažila promluvit s ní, rozumně promluvit, jelikož jestli chodí žalovat tatínkovi, tak se nedivím, že se holka staví na zadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
14.8.12 08:05
@Jari1989 píše: :lol: :lol: :lol: to me pobavilo, manzeluv bracha bude mit v prosinci 30 let a porad bydli u rodicu, kteri za nej vse plati, i kdyz ma praci, kde si vydelava :lol: taky se ptam proc jsou tak blbi, ze je totalne rozmazlenej a nepripravenej v jeho letech do zivota, ALE…je to jejich synacek a prece ho nenechaji zivorit… 8o

Tak to je jako kdybych to psala já-manžel má bráchu, tomu je 29 let a bydlí u rodičů. S celým servisem-nic neplatí, tchyně pere, žehlí, uklízí, vaří…k tomu mu občas / ne moc často / něco koupí, jako tričko, ponožky…Tchyně s tchánem jsou v důchodu, každý má 8 tisíc.,tzn. žádná sláva na dnešní dobu.On má 20 tis. v práci a nedá jim ani korunu, peníze si užívá. Kdyby jim apelspoň občas vypomohl na zahradě, se zvířaty, s opravou domku-nic.
Pro mě je to odstrašující případ, jak nechci, aby jednou žily naše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí