Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, neříkám, že s partnerem máme na všechno 100% stejný pohled a to včetně politiky. Ale základní pohled stejný máme, neumím si představit vztah 2 lidí, kdy jeden by volil komunisty a druhý demokratickou stranu. To podle mě fungovat nemůže.
Ale třeba ohledně věku odchodu do důchodu se taky neshodneme ![]()
No my s manželem ne vždy volíme stejně (plus on občas k volbám nejde vůbec, což teda dost rozdýchávám), ale přijít mi domů, že to hodil Pitominovi nebo komančům, tak nevim
Naštěstí se politickými řečmi v práci ovlivnit nenechává (a že má kancelář taky plnou levičáků, co tak vypráví). Ty jo, když nad tím přemýšlím, tuhle situaci ti vůbec nezávidím..
Chápu tě, taky bych těžce rozdýchávala, kdyby se najednou z člověka se stejným světonázorem, jako mám já, začínal stával bolševický nok
Radu ale moc nemám, sama nevím, co bych dělala. Protože vím, že úplně se vyhýbat všem tématům, co s tím souvisí, zkrátka nejde..
No ale to má muž pravdu, to je vládní průšvih (a to je velmi slabý výraz). To, že chápe důsledky a že ho zřejmě zklamala strana, kterou možná opakovaně volil, ale přece neznamená, že se nějak změnil.
Mně osobně by spíš nas. ral ten tvůj naivní optimismus „máme se nejlíp v historii“, protože to a) nesouvisí, b) není tak zcela pravda.
My s přítelem máme oba úplně odlišné názory na politiku, takže se o ní nebavíme. Jsme každý z trochu jiné sociální bubliny. Každý to vidíme jinak, stejně bychom toho druhého nepřesvědčili, akorát bychom se zhádali.
My se s manželem o politice ani moc nebavíme… Co se týče voleb, tak oba volíme, stejný směr, ale ne stejně
. On je proti určitým lidem vyhraněný, mě třeba zas nevadí, ale taky je nevolím. Tyhle diskuse se snažím raději utnout, když je u nás nějaká sešlost, protože třeba s mým tátou a švagrem se neshodneme nikdy a manžel už pak začíná startovat
. Kdyby otočil o 180 stupňů, tak bych to asi neviděla na konec manželství, asi bychom diskuse omezili… Ale ti, co v jednom kuse melou o tom, co je každých 10 minut v TV, ti mě teda taky štvou… jako jo, je to blbý, ale hroutit se z toho nebudu přece ![]()
My máme naštěstí na tohle názory stejné, takže si i společně zanadáváme, nejčastěji u zpráv.
Ale pokud bychom se v tomhle názorově rozcházeli, tak je nejlepší se o tom nebavit. Ať si každý myslí to svoje a je zticha. Přece si nebudu jinak fungující vztah ničit politikou. V rodině jsou důležitější věci.
@Anonymní píše: Více
Dobrý námět. Se ženou nevolíme vždy stejně, někdy se před volbami bavíme a když oba váháme komu, tak když váháme mezi stejnými subjekty, dohodneme se, že jeden to hodí jednomu, druhý druhému.
Jinak je asi vyloučeno, aby člověk, kterého chci za životníha partnera a měl určité nastavení ve vnímání světa některé subjekty na politické scéně volil, a z těch, které zůstávají v úvaze mi nevadí volba žádného, a tedy i jakákoliv volba partnerky z nich.
Já čekal pikantní spojení sexu a politiky, třeba milostná chvilka v posteli, kdy manžel řekne Pohlaď mi Blažka!
My máme stejné názory a postoje, takže tohle řešit nemusíme.
A jinak tedy tvůj názor: Máme se dobře, takže se nás BTC kauza netýká, vždyť o nic nejde
to mě pobavilo.
My jsme s manželem taky politiku doma nikdy neprobírali a volili jsme každý jinou stranu, ale ze stejného politického spektra. Navíc já jsem věřící a manžel byl asi agnostik a ani o tom jsme se nebavili. Bylo nám to tak jako jedno, doma byly jiné věci k řešení, Pokud by mne ale manžel nějak násilím přesvědčoval o něčem, s čím bych nesouhlasila, vadilo by mi to a musela bych se s ním domluvit, že si každý necháme svoje a nikoho nebudeme přesvědčovat na svou víru. A vím, že bych se manželem domluvila. A taky vím, že kvůli rozdílným názorům ma politiku bych se nerozváděla, pokud by jinak manželství fungovalo. Každý má právo na svůj názor a nikdo nemá naopak právo mu ho zakazovat, všechno je vždycky o domluvě. Ještě dodám, že jsme s nanželem každý pocházeli z jiného prostředí. On z dělnické třídy, já ze třidy střední, rodiče byli úřednící ve vedoucích funkcích. Ale nastavení jsme měli oba zhruba stejné.
Zakladatelko, co přesně ti vadí, že uvažuješ o rozvodu? Různé politické názory a nebo že je z pohodáře věčně naštvaný mrzout? To první by mi osobně až tak nevadilo, pokud bychom vzájemně respektovali rozdílné názory toho druhého. To druhé už je podle mě větší problém.
Tak mu prostě řekni, že se o politice bavit nechceš a tečka. Pokud se jedná jen o změnu názorů na jedno téma při konverzaci, ale jinak se ti z normálního chlapa nestal ezo člověk, co nechce očkovat a dávat do školy vaše děti, tak nechápu, co vůbec řešíš.
A jinak teda můj názor… Vy se máte nejlíp poslední dva roky zřejmě proto, že manžela povýšili, jinak se má celá západní společnost kromě hrstky vyvolených objektivně hůř. A kauza Bitcoin, Dozimetr, kampelička, skoro zbankrotovaná VZP, armádní miliardové zakázky dojednané za zavřenými dveřmi,… Je něco, co by možná mělo ze židle zvednout většinu lidí.
Ahoj,
poslední roky a stále víc se mi manžel mění před očima. Měli jsme opravdu krásný vztah, ale změnil práci…finančně si o něco polepšil, ale novým věcem už se na stávající pozici opravdu nepřiučí, spíš naopak.
Kolegové v práci ho postupně začali měnit a to dost k horšímu. Už není ten veselý a spokojený chlap. Včera nedokázal mluvit o ničem jiném, než BTC kauze a jak je to průšvih vlády. Řekla jsem mu jediné, že nikdy jsme se neměli lépe než za poslední dva roky. Alespoň finančně, jenže je jak navedený, jako kdyby měl vymytý mozek.
Dost mě to trápí, jestli to tak půjde dál…no nechci to domyslet, ale museli bychom jít od sebe, navíc ty jeho hloupé levicové názory už se nedají poslouchat.
Máta to také tak? Vypořádali jste se s tím?