marináda na sele

Anonymni
2.9.09 07:39

marináda na sele

ahoj holky, potřebuji poradit, necháme si naložit sele a budeme ho opékat, jenže nevím čím ho potírat jakým kořením a kolik toho budu potřebovat na 40 kg sele. nebo se dá koupit koření přímo v řeznictví. díky moc za pomoc :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
2.9.09 10:17

díky tak já to zkusím

• Citovat
  • Upravit
6973
2.9.09 11:01

Ahoj,

mám čerstvou zkušenost :wink:

My jsme 30-ti kilové sele potírali při rožnění touto směsí:

2 l oleje, dvě palice česneku, grilovací koření (asi 2 sáčky), pivo (tak 0,3l)

Olej jsem taktéž zahřáli.

Prase bylo vynikající.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
2.7.15 11:12

Prosím poradíte? V sobotu nás čeká rožnění prasete :) to nechal připravit známý, tak nevím, jak velké bude, přepodkládám cca 40kg. A na mně je připravit marinádu na potírání. Nějaký návod jsem našla na internetu- je to na 5l marinády (2l oleje, 1,5l vody, 1,5l černého piva, 4-6ks stroužků česneku, grilovací koření, sojová omáčka, vegeta a hovězí vývar v prášku? ). Vývar v prášku jsem v obchodě neobjevila, popravdě jsem o něm ani nikdy neslyšela, tak jsem koupila takové to želé (bulionetka) myslím od Knorru.
A teď konečně otázka-jak dopředu marinádu připravit? Manžel by chtěl už dnes a oslava je v sobotu, není to brzy, nebo se musí proležet? A skladovat nejlépe v lednici? A při přípravě olej zahřát, to jsem vyčetla viz. výše, takže se mi bujon rozpustí, ale pak zase ztuhne, tak si tím nejsem jistá. A případně pokud by jste měli připomínky k tomu návodu na přípravu a udělali by jste něco jinak. Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
2.7.15 13:21

Takto dopředu jsme si to nikdy nechystali, ale myslím, že když to bude někde v chladnu, nic se tomu nestane. Jinak když se ten bujon jendou rozpusí, už to tak neztuhne, ne? S tím bujonem nemám zkušenost, nikdy jsme to s ním nedělali. Jinak u nás se to dělá tak, že prase (krůta, jehně nebo cokoli jiného) se nejdřív naloží, pak se to dá na rožeň, zabalí do alobalu, nějakou dobu se to dělá v tom alobalu, mezitím si teprve připravujeme marinádu, což je rychlovka, jen vše smícháš a po nějaké době sundáme alobal a začnem potírat, postupně odřezáváme a zas potíráme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
2.7.15 21:22

@Ale85 Moc děkuji za odpověď. Máš pravdu, že bujón při přípravě polévky se rozpustí a pak už neztuhne. Tak marinádu připravím den před :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí