Marmeláda z pekárny

11530
9.6.09 09:52

Marmeláda z pekárny

Mám haldu jahod a potřebuji je zpracovat. Napadla mě marmeláda. Máte zkušenosti s děláním marmelády v pekárně? Tipy, recepty, fígly - uvítám cokoliv. Děkuji předem. S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5044
9.6.09 10:23

Ahoj,

já jsem dělala v perkárně marmeládu loni, mám tam na marmeládu program.
Dělala jsem rebarborovou. Je pravda, že jsem to pak ještě musela domixovat ručním mixérem, ale rebarbora je dost tvrdá, myslím, že jahody budou v pohodě. Letos se takhle chystám na meruňkovou marmeládu :-)

Jukni na http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php?…, tam určitě něco najdeš. Já tam beru recepty na chleby pořád.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
9.6.09 12:15

nejelepsi je drennnnn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.6.09 13:43

Ahoj, taky děláme marmeládu v pekárně, ale upozorňuju na jednu věc, a to je množství. Máme pekárnu max. na 1 kg chleba, marmeláda se dělá ze 300 g ovoce+ nějaký cukr, jsou to zhruba 3.5 dětský vyživy (recept z návodu pekárny). Trvá to cca 1.5 hodiny míchání. Pokud máš moooc jahod, tak bude asi lepší umíchat to ručně…

Takže recept: letní ovocná marmeláda
305 g ovoce
1 lžička citonové šťávy
300 g želírovací cukr s pektinem
15 g másla

Doporučují větší jahody rozkrájet, maliny klidně celý. Marmeláda do čistých sklenic, jen uzavře a nechá schladnout. Má toho být 450 g marmelády.

Nevím, jak dlouho vydrží, děláme první rok. Máme zatím jednu várku jahodové a jednu třešňové… Resut

• Citovat
  • Upravit
23505
9.6.09 15:29

A nemáte někdo přímo recept na rebarborovou nebo jahodovorebarborovou? Na víkend se chystám zpracovat úrodu a zajímal by mě hlavně vhodný poměr. Jestli 50 : 50 nebo víc jahod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
9.6.09 15:58

Tak jsem nějaké recepty našla a uvidíme :

1 kg jahod a necelé 1 kg rebarbory, 2 gelfixy 2:1 a 1 kg cukru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...