Marmoleum a zkušenosti v bytě

5697
28.9.08 17:40

Marmoleum

ahoj maminky,
máme v chodbě a kuchyňském koutu, trochu i obýváku šílené koberce. Majitel před náma je nijak neudržoval a je tam spousta fleků, které nejdou odstranit. Uvažujeme o změně povrchu a našla jsem super ohlasy na MARMOLEUM.
Zajímaly by mě zkušenosti, které máte vy, co ho vlastníte a hlavně by mě zajímala, na kolik to celkově vyjde. Máme totiž klasický panelákový byt po přestavbě, na zemi je dlažba, která se musí asi vysekat? Našla jsem něco, co se dává pod to marmoleum když je dlažba nebo nerovný povrch ale nedokážu si to představit. Máte někdo konkrétní zkušenost? Je lepší udělat si to sami nebo najmout firmu? hlavní je asi cena, ale vím, že do takových věcí je třeba pořádně inestovat. Musí to vydržet nápor v podobě dětí a taky se zouváme až doma a domů si taky vozím kočárek, takže to bude zátěž asi celkem velká. Z toho důvodu se koberce u nás nedají udržovat…

poradíte?
díky
Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
535
28.9.08 20:20

Zuzi, mrkni na www.marmo.cz , je tam i ceník.

Marmoleum je přírodní linoleum nikoliv obyčejné PVC, takže určitě doporučuji najmout si profíky.

Cena za lepení vč. stěrkování (na beton) je cca 300,– / m2. K tomu musíš ještě počítat cenu za sokly, záleží na tom co si vybereš. Hodně se dělá sokl vytahovaný na stěnu a tam je cena za práce cca 120,– / mb.

Co se týká té dlažby, dá se použít nějaká podložka nebo stěrka. To by ti měla po prohlídce stavu podlahy poradit odborná firma jak to nejlépe řešit. Taky záleží na tom do jaké výšky ještě můžeš jít .. např. kvůli vchodovým dveřím.

Jinak se mi Marmoleum taky moc líbí, je odolné, používá se např. i do nemocnic apod. Důležitý je ho správně a důkladně udržovat a minimálně 1× ročně odmýt ochrannou vrstvu a znovu napastovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
28.9.08 21:19

marmoleum

Ahoj!

Marmoleum mám doma v kuchyni, a v chodbách ( v RD se jedná o opravdu hodně m2) - bylo mi doporučeno architektkou - a nikdy jsem nelitovala.
Udržuje se velmi dobře - stačí vysát, ev setřít na polosucho. Dá se vybrat v různých barevných odstínech a vzorech - takže se dobře ladí s interiérem. Já mám např. FRESCO - na tom se dobře maskuje nějaká ta špína :)
A co se týče položení - určitě od specializované firmy!!! Není to jednoduché! A je potřeba najít firmu, na kterou máš reference, že to dobře umí. Stačí drobná nerovnost nechaná pod marmoleem, a začne se ti po čase lámat. Jednotlivé pruhy se na sebe speiálně natavují - takže zůstává jednolitá vrstva - a to je taky náročné.
A můj typ- nenechat olištovat, ale vytáhnout okraje do výšky - v chodbě to vypadá líp, méně se ničí, ale bohužel o trochu dražší.

A cena - počítej - se vším všudy - stěrka, nivelizace, lišty, závěrečná úprava ( at ti ho nezapomenou napastovat a jakoby zažehlit - hodne to chrání!) 1000 Kč m2. Ale to tě nakonec přijde každá slušná podlaha - krormě snad nejlacinější plovoučky.

Petit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
28.9.08 22:21

Ahoj,
marmoleum vidím jako strašně fajn věc..
nemám jej osobně, ale k vylepšení životního minima, které je fakt minimální, jsem si přivzala uklid v naší a sousedovic firmě.
My máme klasické koberce, vedlejší firma - sídlíme v jednom baráku si pořídila marmoleum.
Nemám absolutně nic proti, když opomenu majitelův strach, aby se s ním něco nestalo.
Funkci samozřejmě plní, hezký, vzhledný…ovšem.
marmoleum má šedou barvu, tudíž non-stop vypadá špinavě. I když uklízím, zprvu luxuju, poté stírám prostředky, které jsou pro tento povrch předepsanými..i po setření vypadá vše tak nějak divně, ušlapaně, flekatě.
Určitě záleží velmi na výběru..promysli barvu, promysli, k čemu přesně slouží a kde jej míníš položit. V žádném případě neříkám že ne, ale říkám - popřemýšlet. Ve firmě je šedé marmoleum, všude jinak černá a oranžová..myslím, že chtělo vybrat jinou barvu a bylo by to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný