sádrokartonové podhledy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
135
23.9.08 19:04

sádrokartonové podhledy

Ahoj, nemáte někdo, prosím zkušenost s instalací sádrokartonových podhledů v bytě? Zajímá mě, zda je třeba stavební povolení a jak to zhruba vychází finančně. Díky. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
23.9.08 22:22

Ahoj,
nám dělali podhledy v obývacím pokoji a chodbě a myslím, že na to stačí jen ohláška. My měli tedy stavební povolení, ale to se týkalo posunutí chodby a vybourání jádra. Tohle se udělalo navíc kvůli elektrice ve zdech, co se bouraly.
Co se týče financí, tak tam Vás nepotěším. Podle mě je to docela darda. V obýváku s kuchyní (necelých 30m2) nás to vyšlo na cca 26.000,–.
U té chodby s koupelnou mám před sebou rozpočet:
„Provedení sádrokartonových podhledů na WC, koupelně z vodě odolného materiálu, předsíň normální sádrokarton s vykroužením otvorů pro bodová světla“ - 18.300,– (chodba 16m2, WC+koupelna 4,5m2 a komora 1,2m2)

Je to dost peněz, ale v chodbě jsou ty bodovky krásné a v koupelně ještě víc. Ten obývák je ale s normálními světly a tam mi to teda přijde dost drahé. Tam původně podhledy ani být neměly, ale protože ve zdi, která se zbourala, vedla elektrika, tak se udělaly.
Jinak firma byla podle mě na Prahu tak středně drahá, ale hlavní je, že vlastně veškeré práce, co tu udělala, byly bez reklamace, včas a precizně udělané, takže za ty prachy… :lol:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
23.9.08 23:53

Sádrokartonové podhledy se cenově pohybují mezi 500-1200,– podle náročnosti montáže, způsobu uchycení a taky podle vzhledu SDK desek (hladké, děrované, strukturované, atd).

Doporučuju vyfotit místnosti, kde podhled chceš a poslat to po domluvě spolu s rozměry těch místností nějaké firmě s tím, že si u toho ujasníte, co chceš a oni by měli být schopni dát cenový odhad.

a rozhodně by mělo stačit jen ohlášní, pokud s tím nebude spojený i nějaký zásah do nosních zdí.

Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.2.18 15:50

sadrokarton

Dobry den chtela jsem se zeptat jestli je treba davat finisku na sadrokarton.?nebo staci jen vymalovat.??: hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný