Zvýšené postele Gazel vs.Domestav

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3504
15.9.08 11:36

Zvýšené postele Gazel vs.Domestav

Ahoj,
právě jsme ve fázi výběru postelí pro kluky a už z toho začínám být docela šedivá :lol: . Rozhodli jsme se pro masiv a to nejspíš z Domestavu. Byli jsme se na něj podívat a hodně se nám líbí. Ale teď jsme si to nechali ještě spočítat ve stejné variantě (dvě zvýšené postele s žebříky) od firmy Gazel a vychází to levněji. Můžete mi prosím někdo napsat zkušenosti s nábytkem od Gazelu? Případně zkoumal jste někdo rozdíly? Mě to totiž přijde hoooodně podobné a přitom bychom se při dvou postelích dostali o 4 tisíce níž. Tak teď váhám.
Díky všem za příspěvky.
 Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
VERONIKA
15.9.08 12:14

Ahoj Zuzi
my (teda malý) máme zvýšenou postel od Gazelu a jsme s ní velice spokojení! Malý už na ní spává přes rok a je to super! Postel je pohodlná, že se k ní nemusíš sklánět a navíc dole pod postelí je super úložný prostor pro všechny poklady co dětičky potřebují! Když uklidíš hračky pod postel „do domečku“ tak máš pořád uklizeno!
Rozdíly jsem nezkoumala, takže o Domestavu nic nevím.

• Citovat
  • Upravit
5784
15.9.08 12:50

my máme teprve 14 dní gazel a malej ji miluje. neznám tu druhou firmu nevím z čeho vyrábí, ale ten gazel je myslím smrk takže to je měkčí dřevo a tím každý "škrábanec " je vidět. To je jediná nevýhoda. jinak jsem velice spokojena! gazel můžu doporučit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
15.9.08 13:16

mame domestav, po montazi jsem byla celkem zklamana. Rozdil je ve variabilite akorat, ze s domestavem si pak muzes vice hrat v tech kombinacich posteli.

pri montazi jsme zjistili ze nam dali nastiply rost a ze zebrik nema vyvrtanou dirku, taky ze se rost do toho ramu postele sroubuje a misty to jde dost ztuha - u zadne jine postele jsem to nevidela.

Duvod proc jsme ji vzali byl i ten, ze mi prisly ty bocnice nejak bezpecnejsi, mame zvysenou a maly je dost spokojeny.

Jinak pokud ji vyberete upozornuju davejte bacha pri montovani tech noh co postel zvysuji, jak to jednou spatne namontujete bude se to cele viklat a je treba to pripevnit i ke stene.

Pristi rok budem kupovat druhou :) ale Gazel je stejne kvalitni a vidis , jak jsme dopadli, ale uz ji mame tak co :)

N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
22.9.08 01:39

Tak my máme část nábytku Gazel a teď jsme dokupovali Domestav. Oboje je masiv a myslím, že kvalitní. My jsme byli naopak s Domestavem moc spokojení, dobré návody na sestavení atd. Gazel myslím na tohle dost kašle. Chtěli jsme zvýšené postele jen na skříňky a to Gazel nedělá, takže bylo rozhodnuto. Ty postele z Domestavu jsou velmi robusní a bytelné a řekla bych, že toho vydrží hodně.
Myslím, že v tomhle případě toho nemůžete moc zkazit ať koupíte jedno nebo druhé. Ještě mě napadá, že Gazel má tu zelenou a oranžovou velmi světlou (domečky a mantinely), Domestav má barvy mnohem výraznější (červená, zelená, žlutá), což se mi líbí víc.
Tak šťastnou ruku a dobré spaní,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
22.9.08 01:43

Nedávno jsem dávala fotky postelí do fóra Návrh dětského pokoje, tak můžeš mrknout.
Halka
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
29.10.08 14:18

Tak já jen dopisuji, kdyby někdo dočítal:-)
Nakonec jsme koupili postele od Domestavu, musím říct, že zatím jsem z nich nadšená, montáž naprosto v pohodě. Kluci si pomalu zvykají a ten prostor proti postýlkám jim vyloženě prospívá:-) Barvy chráničů na zábrany jsou krásné. Tak snad nám ta spokojenost vydrží :lol: .

Halko , pokojíček krásný!!! Postele máme v podstatě stejně jako vy do elka, jen je nemáme zatím zvýšené :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.10 14:02

Postel Domestav

Koupili jsme zvysenou postel od Domestavu. Bohuzel po rozbaleni zabrany A jsme zjistili, ze na je stojne noze podpery cmarenec cervenou fixou. Cervena cara je bohuzel vyse (cca 20 cm od rostu), nez kam dosahuje matrace Samanta (13,5 cm), ktera byla v akci k teto posteli. Podperu jsme reklamovali u prodejce. Nová podpera byla opet cmarnuta ve stejnem miste, coz udivilo i prodejce. Z Domestavu prisla odpoved, ze mame spatnou (= nizkou matraci), doporucili matraci Domino vysky 15 cm. Coz nas problem neresi. Podperu bez cmarance (udajne je to bezpecnostni riska) nam zhotovit na nasi vlasni zadost a riziko odmitli. Takze mame novou postel s cmarancem od cervene fixy, ktery nejde odstranit ani lihem… :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
8.11.10 14:38
jitulinek81 píše:
Koupili jsme zvysenou postel od Domestavu. Bohuzel po rozbaleni zabrany A jsme zjistili, ze na je stojne noze podpery cmarenec cervenou fixou. Cervena cara je bohuzel vyse (cca 20 cm od rostu), nez kam dosahuje matrace Samanta (13,5 cm), ktera byla v akci k teto posteli. Podperu jsme reklamovali u prodejce. Nová podpera byla opet cmarnuta ve stejnem miste, coz udivilo i prodejce. Z Domestavu prisla odpoved, ze mame spatnou (= nizkou matraci), doporucili matraci Domino vysky 15 cm. Coz nas problem neresi. Podperu bez cmarance (udajne je to bezpecnostni riska) nam zhotovit na nasi vlasni zadost a riziko odmitli. Takze mame novou postel s cmarancem od cervene fixy, ktery nejde odstranit ani lihem… :twisted:

Ty jo, tak to teda ziram 8-o Je to docela mozny, ze tam tu risku maji schvalne, ale nikdy jsem o tom neslysela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.10 08:09

Bohuzel taky jsem nevericne zirala. V obchode na stare vystavene posteli nic nebylo. Kdyby aspon ta znacka byla podle pravitka, ale takhle to vypada, jak kdyby tam mala cmrkla fixou. Fakt profici :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.1.11 13:31

Domestav, nespokojenost

Zdravím,
já mám od Domestavu zvýšenou postel s textilním bunkrem a schůdky šikmými. Jsem s tím dost nespokojená. Domeček je na suché zipy, ty se potrhaly už po půl roce. Dřevo je měkké a hodně poškrábané už po krátké době, ale ani jedna z těch věcí by mě netrápila, kosmetické vady přehlížím a textilní domeček jsme přišroubovali. Velká vada tohoto systému je ta, že šrouby spojující postel a zvyšující nohy se zavrtávají přímo do předvrtané dřevěné díry a nikoliv do hmoždinky nebo nečeho takového - mají to tak obvykle řešeno konkureenční výrobci. i když to pravidelně utahujeme, postel se hooooodně hýbe, i pod mým 20ti kilovým synem. Já na ní nejsem schopná spát, jak se hrozně hýbe při každém otočení. když jsem to po roce reklamovala, vyměnili mi tu nohy s tím,že prý snad ten šroub byl užší či co. Ale nebylo to tím, drželo to tak půl roku a je to zase to samé, prostě to měkké dřevo se tím šroubem při každém pohybu čím dál více vykotlává jako prožraný zub. Prostě Domestav postel už nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vass
13.5.11 09:17

Máme čerstvou postel MARK4 s úložným prostorem. Kvalita dřeva celkem dobrá, ale kování naprostá hrůza. Tak nekvalitní jsem viděl naposledy na nějakém výrobku z Číny. U šroubů špatně ukončené závity, takže matku pořádně nenašroubujete. Díry pro kolíky klidně +- 1 mm, takže nejdou zasunout. Sololitové dno tak prasácky uříznuté(do oblouku místo rovně), že doma na koleně to uděláte lépe. Tedy jediné co jde je samotné dřevo, ale zpracování, na to, že prý je to české tragédie. Skoro mám pocit, že jim to vozí z Číny a oni to přeprodávají. Když porovnám s GAZELEM tak GAZEL je o třídu lepší. Cena taky nic moc, za to co DOMESTAV nabízí. Takže příště si to budu moc rozmýšlet jestli koupím něco dalšího od DOMESTAVU.

• Citovat
  • Upravit
3
10.8.15 13:09

Rozdil mezi Gazelem a Domestavem v patrových postelích je ve dvou zasadnich vecech:

Prvni je material - Domestav nabizi postele v provedeni smrk nebo buk (buk je tvrdsi drevo) X Gazel vyrabi pouze ze smrku (smrk je mekci drevo, jsou videt oderky a rypance).

Druhy je zpracovani dreva - Domestav ma zcela jine zpracovani dreva, jedna se o lepene drevo s odstranenim suku. Gazel pouziva pro svou sestavu prken a hranolu (hranene drevo). Obe firmy pouzivaji masiv, pouze ho rozdilne zpracovavaji.

Tyto dva rozdily, co jsem popsala vyse maji vliv na cenu - bukove drevo a lepeni profilu vyrazne zvysuje cenu a proto vychazi v porovnani podobnych sestav Domestav draz nez Gazel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.8.15 13:12

A vlastni zkusenost - koupili jsme Gazel a jsme spokojeni. Mame manzelskou i dvoupatrovou pro deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.8.15 16:35

A jeste pridam dalsiho vyrobce, ktery je konkurence schopny vuci vyse zminovanym:

http://www.roalholz.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný