Podlaha za 119/m2?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3845
11.9.08 13:05

Podlaha za 119/m2?

Ahoj, jsme před rekonstrukcí domu a koukám tak po plovoucích podlahách do pokojů + kuchyně, v Obi mají výběr ze 3? druhů (třešeň, dub…) podlahy za 119Kč za m2, běžná cena těchto podlah se ale pohybuje okolo 250kč za m2…v čem myslíte že bude nevýhoda? vyšlo by to levně, ale ta kvalita asi nebude to pravý ořechový…

ale na druhou stranu, když mi děcka zničej drahou podlahu rýhama to asi taky nebudu skákat radostí…

proto se ptám, máte někdo tuto levnou podlahu doma a jak jste s ní spokojení? doporučujete/nedoporučujete????

díky za případný odpovědi.
Lída

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
168
11.9.08 13:14

Ahoj,
my jsme rekonstruovali loni a podlahy jsme si dělali sami, dost jsme toho okoukali a jestli teda můžu poradit, tak na podlahu za 119 bych se vyprdla. Jsou opravdu dost nekvalitní, zámky se hrozně jednoduše odlupujou. Šla bych aspoň do tý druhý třídy co se týče kvality, aspoň teda do víc používaných pokojů. Tyhle podlahy by podle mě nevydržely vůbec nic. Jestli jsi z Prahy, můžu doporučit AuMex (nebo tak nějak se to píše), my tam kupovali podlahy za cenu, kterou mají v Obi atd. za o třídu nižší kvalitu. Když ti malej udělá rýhu do podlahy, není to tak hrozný, jako kdybyste jí za rok museli úplně předělávat.
A jenom jedna rada - dejte si pozor, aby podklad pod podlahou byl fakt úplně rovnej. My ho měli trochu křivej a teď nám podlahy vržou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43020
11.9.08 17:33

Ahojda, to asi bude laminátová plovoucí podlaha, ne? U té není prakticky žádná výhoda proti linoleu, naopak, má to spáry a při chození to dělá děsný hluk. To si dej raději lino. Dřevěná podlaha je příjemná, ale chce to silnější dřevo, aby se to hned neochodilo a šlo to případně ještě zbrousit. ideální jsou klasická prkna, ale to bys musela být dost boháč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
11.9.08 20:46

ahoj my dělali rekonstrukci podlahy a koupili jsme tyto levné palubky jak píšeš a děs běs. Naštěstí jen do obýváku, kde budeme dělat příští rok rekonstrukci , tak vyměníme i podlahy. Radši běž do dražších a kvalitnějších.
Laciné, dvakrát placené můžu potvrdit že je to pravda, ale zas děti si můžou hrát bez obav.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
11.9.08 22:18

Já nechala dělat podlahu, když jsem ještě studovala, tak moc peněz na to nebylo, podlaha byla kolem 220 kč/m. Jaká je to třída kvality fakt nevím…
máme to nějakých 5 let…
Záky se neodlupujou, sedí dobře, ani nevrzá, ale - když mi na ní něco upadně, tak je to vidět. Když to bylo fakt z velké výšky a velká váha, tak to udělalo i důlek.No není to třeba vidět jen tak na pohled, ale já o tom vím a štve mi to.
Jo a když se třeba psovi povedlo tak vyčůrat a nevšimla sjem si toho a bylo to dlouho, ta se jakoby „nadzvedla“, prostě ten povrch není tak kvalitní…
Asi jako se vším - levnější - na úkor kvality…
My jí máme v předsíni a v kuchyni, tak mě to tam tolik netrápí, ale třeba do obýváku bych dala už lepší…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.9.08 23:03

Ahoj, všichni Tě odrazují, já Tě podpořím.

Před 2 lety jsem kupovala tu nejlevnější podlahu a ještě ve slevě (cenu už si nepamatuji a byl to Baumax), mám ji v kuchyni a naprostá spokojenost. Do obýváku a předsíně jsem si dala dražší a rozdíl nevidím žádný.

Když se pokládala, bylo zřejmé, že je slabší (6mm?) a ta v obýváku je tlustčí (asi těch 8 mm), ale když je to položené, nepoznáš nic.

Jak budou vypadat za 10 let neřeším.

Pokud nestavíš s vidinou, že tam ta podlaha musí vydržet do tvého důchodu, klidně bych si ji koupila.

Hlavně si vyber dobrou barvu, v obchodě ty podlahy matou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.9.08 07:11

novilon

Já už domu nechci žádnou plovoučku..levnější dražší..nejsem spokojená ani s jedním :-( Zlatá dlažba a zlatý lino - ale to lepší - Novilon :-)

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
12.9.08 08:18

Taky máme doma plovoučky a to dřevěnou i laminátovou (to je ta nejlevnější) a nedá se to vůbec srovnat!!!!
Dřevěné máme skoro v celém domečku jen u malého v pokojíčku máme tu laminátovou, protože když si hraje s autama atd. tak počítáme s tím, že se zničí a pak až bude větší ji vyměníme!
Už bych si NIKDY tuto levnou laminátovou plovoučku nekoupila - je to fakt šílené! Když po tom chodíš tak to pořád lupe a praská v těch spojích a vůbec to netlumí - ta dřevěná je úplně úúúúžasná a navíc se dá přebrousit a znovu nalakovat a máš ji jako novou.

• Citovat
  • Upravit
129
12.9.08 08:27

Ahoj ženy. Nedá mi to a přidám se do debaty tiééééž. Momentálně jsme s domem ve fázi dokončovacích prací, které co nevidět propuknou. Na tři roky jsme byli donuceni bydlet s babiškou, i když v částečně oddělené bytové jednotce. No a jak to tak bývá, tak starej barák potřebuje aspoň trochu oživit, aby to tam nesmrdělo zatuchlinou atd. Však to určitě znáte… Byl nám doporučen pan podlahář s linoleem. Přesně NOVILON. Já a linoleum špatně napodobeného mramoru, skřípaly mi zuby, ale co, je to jen na chvíli… Když jsem viděla vzorník, byla jsem přkvapena… realizace proběhla asi za 3/4 dne a výsledek??? Návštěvy nám chválí překrásnou plovoučku a že musela být nechutně drahá :lol: :lol: :lol: Prodává se i speciální kosmetika na podlahy z PVC, která dojem použití dřeva jen umocní. Jo a protože máme na novým topení v podlaze, tak jsme ani nepřemýšleli o jiné podlaze, než PVC. Je to fakt pecka, nehledě na snadnou údržbu. A to můžu říct, že máme trošku větší barák a určitě by se tam hodily i jiné krytiny. Cena byla 370,– / 1m včetně práce nejen před 3 lety, ale i teď !!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.9.08 09:16

Samozřejěm dávám za pravdu, že dřevěná podlaha je lepší - a mnohem dražší.

U těch laciných plovoucích podlah myslím že dost záleží na tom, aby podklad byl dokonale rovný. A fakt mi v tom nelupe…

• Citovat
  • Upravit
3845
12.9.08 12:22

ahoj, díky za reakce, ale pořád v tom mám zmatek…nevím do čeho přesně půjdeme

linoleum…není to náhodou dost studený???? když se to položí na beton…máme lino v kuchyni a bez pantoflí bych se tam v zimě neprošla… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.9.08 12:39

konkrétně NOVILON dělá několika sílách. My budeme mít podlahový topení, tak musíme mít tenký PVC, ale jsou i silnější, který jsou na chození bosky v pohodě. Stejně je to i u jiných značek, ale já na NOVILON nedám dopustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
12.9.08 12:43
Zděnka píše:
konkrétně NOVILON dělá několika sílách. My budeme mít podlahový topení, tak musíme mít tenký PVC, ale jsou i silnější, který jsou na chození bosky v pohodě. Stejně je to i u jiných značek, ale já na NOVILON nedám dopustit

a můžeš mi prosímtě napsat kolik chtějí za m2? a pokud možno i nějaké stránky kde to prodávají, abych nakoukla…

zkusím taky pohledat sama, díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
12.9.08 12:48

tak už jsem našla…budeme o tom uvažovat a hlavně bych to potřebovala vidět na živo…

napíše mi někdo kdo nemá podlahové topení jak je to s tou teplostí těchto podlah? z vlastní zkušenosti!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný