Počuraný gauč

483
21.9.08 13:13

počuraný gauč

Ahojky,
poradíte mi někdo čím vyčistit počůraný gauč? Malej mi tam usnul a ze spaní se počural. Zkoušela jsem to Larinem, ale je to stále cítit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
21.9.08 13:30

:lol: :lol: :lol: Nám se na gauč čůrá skoro dnes a denně a bohužel s tím nemůžu nic udělat, leda že bych dávala Anežce na doma plínky, což se mi teda fakt nechce, když už jsme s tím odplínkováváním začali… Takže to vždycky pořádně vysuším papírovýma utěrkama a holt až to pročůrá dítě druhé, rituálně gauč upálíme a koupíme nový :wink: MMch, nesmrdí to ani tam nejsou fleky, asi proto, že to fakt vždycky vytřu úplně do sucha!
Jsem ti moc neporadila, co :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.9.08 14:25

U nás se budou po dvou dětech rituálně vyhazovat gauč, koberec i ratanová křesla :lol:
Počůraný gauč taky vždycky vytřu dosucha co to jde a pak ještě přejedu čistou vodou a zase dosucha. Pravda ale je, že my ho máme počůraný spíš ve dne, kdy je kluk nalábanej vody a to čůrání tak nesmrdí. Pokud je to po delším spaní a moč je koncentrovaná, tak to bude asi horší :cry:
Co to zkusit ředěným čističem na koberce nebo tak něco?
 Zorka

• Citovat
  • Upravit
14079
21.9.08 14:29

Tohle známe taky. Chce to ihned vytřít. Nejdřív to beru čistou vodou a hned pak hadrem do sucha. Taky je fajn vysavač na vodu. Nebo máme doma do auta čistič interiéru. Ale když se to vezme pořádně tou vodou, tak to nesmrdí ani nezůstanou fleky.

Milli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
21.9.08 15:56

Ahoj, jak už řikaly holky, vytřít do sucha papírovými ubrousky a potom si naliju trochu Vanishe (na koberce a čalounění pro ruční praní) na hadřík a čistim. Udělá se mi pěna a vše vytřu do sucha popřípadě vysaju vysavačem. Já měla teda podobný problém a to, že mi děti často blinkali na gauč a to jsem čistila vším možným a smrádek tam byl teda pořád :roll: . Jedinej Vanish to překryl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
21.9.08 18:49

Ahoj

tak to my vždy jednou za půl roku půjčíme z místní čístírny "čistič koberců a čalounění - je to vysavač na vodu, jedním tahem se do sedačky voda s čističem stříká , a zároven hned vysává. Akutní nehody samozřejmě vanishem - ale není to ono:o(

Máme světle zelenou sedačku - pistáciovou a pokaždém vyčistění je jako nová - je to sice pracné - sedačka 6 sedáků trvá cca 2-3 hodiny, ale stojí to zato - no a vždycky z toho vysavače vylíváme docela dost špinavou vodu - člověku se ani nechce věřit - to jsem vždyky šťastná že nemáme celoplošné koberce, protože tam by to bylo úplně to samé a to čištění o to víc náročnější.

Navíc je sedačka do dalšího rána naprosto suchá - už večer se na ní dá sedět - ale to bývá ještě vlhká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
21.9.08 19:57

Ahoj, díky všem za rady.
S tím půjčením stroje na sedačky a koberce je to dobrý nápad - hlavně na vánoce.
Možná jsem udělala chybu že jsem to uplně nevysušila, jen vyčistila a nechala uschnout, jak psali na návodu. Zkusím to ještě vyprat a pořádně usušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
24.7.15 00:38

Ahojky obnovuji diskuzi.

Můj syn se v noci počural na gauč :( Ale hlupacek mi to neřekl a ja to zjistila az když jsem šla skládat deku :( hned jsem to zkoušela vysušit a drbala jarovou vodou, ale nepomohlo. Smrdí to příšerne. Nevíte někdo prosim co s tim? Nechce se mi kupovat nový gauč :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15109
24.7.15 06:54

@Téra87 jar ti žádnej smrad nestáhne. Čistícím prostředkem na koberce a potom mírně naředěnou aviváží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
24.7.15 12:25

@boball to jsem nevěděla :( ale rozhodla jsem se, že zavolám radši někoho na čištění. Je počurana strana co v ni není ulozak tak nevím jak se dostat dovnitř abych ten smrad dostala ze všeho snad si s tim poradi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15109
24.7.15 12:51

To bude dobré, když to vyčistí tím strojem. Navíc časem vše vyprchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.10.16 13:44

Holky použila jsem trochu octu do vody a tím jsem vyčistila gauč a pak vytřela do sucha. Teď to smrdí po octu, ale to brzo vyčichne. I do lednice se na pachy používá ocet, takže proč ne i takto :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.18 10:21

Mi se vnučka v noci počurala na gauč, kde spala, je potažený bílou látkou. Jsem také zvědavá, jestli se mi to podaří vyčistit. Je na té látce nažloutlý flek. Nastříkala jsem na to pěnu, uvidím, co to udělá.

• Citovat
  • Upravit
6945
1.10.18 10:42
@Anonymní píše:
Mi se vnučka v noci počurala na gauč, kde spala, je potažený bílou látkou. Jsem také zvědavá, jestli se mi to podaří vyčistit. Je na té látce nažloutlý flek. Nastříkala jsem na to pěnu, uvidím, co to udělá.

Kvůli smradu ocet, a jinak vanish na koberce nebo praci prasek do vody a do peny a tim vydrhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
1.10.18 10:45

Na ten smrad je skvělej sanytol. Nejdřív jsem to vyčistila octovou vodou, po uschnutí postrikala sanytolem a není nic poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný