Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zvu diskuze maminky Martinů (ale i mámy dětí nesoucí jiné krásné jméno, táty, dědy, báby..) , slavící jmeniny svých synů (bratrů, manžů, tchánů..) pro tipy na oslavičku.
U nás už je zakoupena sedmikilová husa (má někdo nějaký mňam zajímavý recept?), určitě vypijeme neco Svatomartinského a půjdeme pochod za bílým koněm. (místní akce : lampionový průvod za opravdovským živým bílým koněm).
Moc se těším a chci se o radost podělit ![]()
A všechno nejlepší všem Martínkům ![]()
http://img1.rajce.idnes.cz/…IMG_0979.JPG
Já mám doma dva Martiny, u nás se svátky neslaví, každý dostane malý dáreček. Snad letos stihnem koupit svatomartinské víno ![]()
LeníkDOMO píše:
Já mám doma dva Martiny, u nás se svátky neslaví, každý dostane malý dáreček. Snad letos stihnem koupit svatomartinské víno
Vloni jsme koupili svatomartinské víno,ale nevypili jsme ho,já jsem plně kojila.Máme ho v lednici,snad bude ještě dobré.Malého svátek oslavíme dárkem,tvarohovým dortem a navštěvou prarodičů.
momi33 píše:LeníkDOMO píše:Vloni jsme koupili svatomartinské víno,ale nevypili jsme ho,já jsem plně kojila.Máme ho v lednici,snad bude ještě dobré.Malého svátek oslavíme dárkem,tvarohovým dortem a navštěvou prarodičů.
Já mám doma dva Martiny, u nás se svátky neslaví, každý dostane malý dáreček. Snad letos stihnem koupit svatomartinské víno
no aspoň něco..A co ta husa?Tak pokud teda nebude domácí, tak v albertu ju ted mají v akci. ![]()
Mě ten svátek přijde fajn, znám historii jména i svátku. Ale asi to fakt není obvyklý. U nás se takhle
víc slavil i Jiří (hadi a štíři) a Velikonoce. A to jsme měštáci.
Víc o Martinovi zde
janac píše:momi33 píše:LeníkDOMO píše:Vloni jsme koupili svatomartinské víno,ale nevypili jsme ho,já jsem plně kojila.Máme ho v lednici,snad bude ještě dobré.Malého svátek oslavíme dárkem,tvarohovým dortem a navštěvou prarodičů.
Já mám doma dva Martiny, u nás se svátky neslaví, každý dostane malý dáreček. Snad letos stihnem koupit svatomartinské vínono aspoň něco..A co ta husa?Tak pokud teda nebude domácí, tak v albertu ju ted mají v akci.
Mě ten svátek přijde fajn, znám historii jména i svátku. Ale asi to fakt není obvyklý. U nás se takhle
Víc o Martinovi zde
Husa je moc tučná,a nějak si na to nepotrpíme ![]()
momi33 píše:janac píše:Husa je moc tučná,a nějak si na to nepotrpímemomi33 píše:LeníkDOMO píše:Vloni jsme koupili svatomartinské víno,ale nevypili jsme ho,já jsem plně kojila.Máme ho v lednici,snad bude ještě dobré.Malého svátek oslavíme dárkem,tvarohovým dortem a navštěvou prarodičů.
Já mám doma dva Martiny, u nás se svátky neslaví, každý dostane malý dáreček. Snad letos stihnem koupit svatomartinské vínono aspoň něco..A co ta husa?Tak pokud teda nebude domácí, tak v albertu ju ted mají v akci.
Víc o Martinovi zde
Víš a to je na tom to smutný..nám nejde o tučnou husu ani víno. Ale o tu staročeskou tradici, která, bohužel, pravděpodobně vymizí.
Ahoj všem, máme Martínka a plánujeme jít na lampionový průvod, který tady bývá každý rok, ale dosud na to byl moc malý. Jestli bude kůň tak to nevím, ale bylo by to pěkné.
Janac, dívám se, že jsi z Brna. Kde ten pochod v Brně bude? Já bydlím jednu vlakovou zastávku za Židenicemi, takže kousíček, v Brně jsem často a mám tam zbytek rodiny. Třeba se nechám zlákat a vypravíme se do Brna ![]()
Ahoj, tak my taky máme husu i víno vždycky.. Jen nevím, jestli si to víno letos dám, svátek je 11. a já mám 20tého rodit…
Ale tohle víno fakt miluju ![]()
Aha, já si myslela že Martinů je víc. Přijde mi, že kam vlezeme tam nějakej je.
![]()
J.
Ja mam manzela Martina a letos bych si s nim po pruvodu chtela vypit sv.M. vino. Nevite od kdy je v prodeji? Diky