Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s dřevěnými vláčky - Mašinka Tomáš. Dívala jsem se na internet, a je možné koupit buď originály dřevěné lokomotivy a vagonky za poměrně nelidské peníze (kolem čtyř stovek a výše za kus) nebo napodobeniny za 50 Kč kus. Chtěla bych pro syna pár lokomotiv s tím obličejíkem a pár vagónků na hraní, jsou mu 3 roky a máme zatím koleje z ikei a hodně si s tím vyhraje (ale ten seriál ho nebere). V zásobě máme i vláčkodráhu a autodráhu z Lidlu, ale to chceme dát až tak za rok. Chtěla jsem vědět, jak velký kvalitativní rozdíl je mezi originálama a kopiema, jestli barva rychle sleze nebo kolečka upadají nebo jestli nejsou zdravotně závadné (i když strkat do pusy už je nebude). Nevím jestli má cenu investovat do originálů, když je mu teprve tak málo let.
My tedy kupujeme ty napodobeniny, máme jich spousty, do pusy to nestrká a vyhraje si s tím
@bibi2233 Pokud ho vyloženě Mašinka Tomáš nebere, tak bych koukla i po jiných vláčcích. Lepší kvalitní.
Syn mašinky miluje, máme ty originál i ty za 50,– od vietnamce a žádný zvláštní rozdíl v tom nevidím. Syn si vyhraje s oběma stejně a díky ceně těch druhých jich má spousty - to bychom se v případě těch prvních vůbec nedoplatili
Jeho nebaví ten příběh, ale na návštěvách se o ty vláčky s obličejem přetahuje s dětmi, když je na výběr, tak obyčejné leží nepovšimnute. Chtěla jsem bez toho strojku uvnitř, už několik autíček a lokomotivu zničil, jak na ně tlačí a posunuje dopředu. Koukala jsem, že originály dřevěné jsou i hrající, ale bez strojku, takže se nedají zničit. Tak nevím jestli vzít kvantitu nebo kvalitu.
@bibi2233 kupujeme ty levný a vyhraje si s nima hodně. Ted jsem objednávala jednu originál za 600 i s poštou
Hiro - hrozně po něm touží a v těch levných prostě nejsou. A syn dostal vláčkodráhu loni o vánocích bylo mu necelých 3,5 a úplně tomu propadl. Asi bych s vláčkodráhou do 4 let nečekala.
Kupuju ty za 50, syn si s nimi parádně vyhraje. A jsou to držáky. Za celou dobu hraní (2 roky) se trochu pokazil Tomáš a spravilo to lepidlo.:-)
@Pekoni Prosím pěkně, odkud máš Hira?
@bibi2233 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s dřevěnými vláčky - Mašinka Tomáš. Dívala jsem se na internet, a je možné koupit buď originály dřevěné lokomotivy a vagonky za poměrně nelidské peníze (kolem čtyř stovek a výše za kus) nebo napodobeniny za 50 Kč kus. Chtěla bych pro syna pár lokomotiv s tím obličejíkem a pár vagónků na hraní, jsou mu 3 roky a máme zatím koleje z ikei a hodně si s tím vyhraje (ale ten seriál ho nebere). V zásobě máme i vláčkodráhu a autodráhu z Lidlu, ale to chceme dát až tak za rok. Chtěla jsem vědět, jak velký kvalitativní rozdíl je mezi originálama a kopiema, jestli barva rychle sleze nebo kolečka upadají nebo jestli nejsou zdravotně závadné (i když strkat do pusy už je nebude). Nevím jestli má cenu investovat do originálů, když je mu teprve tak málo let.
mame ty napodobene, za nas staly jeste 38(ks. A stale jsou v pohode, uz si hraje treti dite.
@Flyingfrog objednala jsem jí na netu. Ve čtvrtek byla skladem a v pátek byla dostupnost 6 dní a já samo objednávala v pátek. Jsem si nadávala. No co už. Tak snad bude. Adresu přikládám.
http://www.mimidekor.cz/…o-s-vagonkem
Tak děkuji za zkušenosti a názory. Nakonec koupím na zkoušku několik neoriginálních a uvidím, jak ho zaujmou. Má neštovice, tak snad ho to trochu zabaví a potěší. Na Vánoce už dárky máme, ale na jaře k narozeninám by mohl dostat třeba kvalitní závory a nějaké další příslušenství, když ho to bude bavit.