Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky milé maminky, náš malý už je devět dní přikrmovaný. Baštíme už mrkev, bramborky i brokolici, ale pořád dokojujem. Myslíte, že je už vhodné začít i s masem nebo žloutkem? Navíc odkdy by měl dostávat i pití? Moc vám všem děkuju Kitten
Ahoj, co vím tak se s masozeleninovým příkrmem začíná v půl roce, ale já dávala maso až od 10m. Ani teď (máme rok) to s masem moc nepřeháním. Žloutek teď dáváme na chlebík s máslem a to jí docela jede. Ale na chlebík ještě máte moooooooře času… Tak rozkvedlat do zeleninové polívečky, nebo přidat kousek vařeného.
Ahoj.
Žloutek bych už možná zkusila, ale s masem bych ještě chvíli počkala. Radim měl poprvé maso až měsíc po zavedení zeleninových příkrmů. Jinak názory na frekvenci podávání masa se různí - od vůbec ( vegetariáni a vegani), po skoro každý den. My dávali asi 4× týdně.
Dobrou chuť.
Beruška
Ahojky, nepíšeš, jak staré máš mimi. Ale počítám že tak kolem šesti měsíců?
No, se žloutkem bych rozhodně počkala aspoň do roka. A maso? Tak kolem 10. měsíce.
Ahoj Kitten,
pediatri zväčša odporúčajúzavádzať mäso okolo 7 mes., asi mesiac po čisto zeleninovom príkrme. Čo sa týka toho pitia, okrem MM by malo dieťatko začať dostávať pitie ak nahradíte dve dávky mliečka denne iným jedlom.
Pá ![]()
eva_j píše:
Holky,děláte si masozeleninové příkrmy doma nebo kupujete?
Já poctivě vařím
Představa, že kupuju každý den skleničku za 3pětky není pro mne teda vůbec přijatelná.
Skleničku máme tak 2×-3× do měsíce když nestíháme uvařit.
Jinak mé info z gastra,maso od 6tého měsíce, od 8mého měsíce lepek,od 10tého měsíce luštěniny.
Uju: Já se taky snažím vařit- tedy začínám. Malej doteď baštil kupované skleničky (u nás stojí 46,90 Kč). Jen nevím,jak mám navařené jídlo uchovávat. Když ho zamrazím,připadá mi pak vodnaté ![]()
eva_j píše:
Holky,děláte si masozeleninové příkrmy doma nebo kupujete?
Taky poctivě vařím. Už jsme vetší tak nemixuju, ale postivě patlám přes cedník
Všichni si klepou na čelo že nekupuju skleničky.
A taky jsem zamrazovala, ale jak píšeš ksyž jsem ho rozmrazila byla to vodnatá sr*čka a malý mi to všechno vyplival ven. Takže každý den vařím novou várku ![]()
Zjistila jsem,že mě taky neubude, když budu maličkému každý den vařit a ono nám to jde perfektně. Oba nás to baví,protože si spolu při vaření hrajeme a je to super ![]()