Pravidelný režim

294
1.2.06 12:08

Pravidelný režim

Ahoj mamky, mám 3 týdenní dcerku a pořád mám hlavu jako balón, jak jí naučit usínat samotnou a jak zavést pravidelný režim. Dodržujeme zatím pravidelné hodiny kojení, ale Berča prostě sama neusne. Přes den jí mám v obýváku v pojízdném koši, ale tam vydrží sama cca 20 min. a pak spustí ječák, zkouším jí uklidnit (nezvedat), ale probrečela by klidně hodinu a na to zase já nemám nervy, takže jí vezmu do náruče a hned je klid. Na noc jí dáváme do postýlky do ložnice, ale tam taky sama neusne, jen v náručí nebo v autosedačce. V noci jinak spí jak zabitá, po nočním kojení ji vždy rychle uspíme. Pořád nevím, nechat trochu vybrečet nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8276
1.2.06 12:18

Neboj, je to ještě prcek :wink:
Je ještě malinká a potřebuje cítit bezpečí u rodičů.
Naše Verunka ze začátku usínala v postýlce v obýváku, často se budila, pořádně zabrala až kolem půlnoci. Pak měla období, kdy usínala jen v náručí, jindy usla hned, ale za půl hodiny byla vzhůru :roll: a čučela a smála se na nás hodinu.
No až poslední měsíc má pevný režim…v jídle, bdění, spánku, procházkách…večer usne před 20 sama v postýlce :wink:
Co jsem tak vyslechla, tak režim se začíná vytvářet až po 2. měsíci.
Teď to neřeš, uspávej tak, aby usnula, krm, když bude mít hlad :wink:
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
1.2.06 12:37

Ahoj,

ted tady probiha dizkuze ktera by se ti mohla hodit tak od 2m:

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Jinak nak vybrecet bych ji nenechavala jeste je malinka, ja sem u male praktikovala od narozeni pravidelny rezim ktery se tykal vecerniho usinani a nocniho spani. Trvalo mesic a od te doby mala hezky spi celou noc (10h. v kuse). Takze sem ji ve stejnou dobu davala posleni jidlo a ve stejnou dobu ukladala do postylky s tim ze sem zatahla zavesy a proste do 8h do rana byla noc, kdyz se vzbudila tak prebalovani a krmeni probihalo jen u lampicky a na malou sem nemluvila popr. jen septala. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
1.2.06 13:01

My jsme se taky včera s manželem chytli, že je ještě malinká a já prostě nevim. Když čtu doporučení na usínání a spánek, nikde nepíšou, jak, proč a kolik hodin malá miminka musí spát, popřípadě,kdy je něco co se týče režimu nebo usinání učit. I když naše dětská doktorka mi radila, že jí mám nechat občas vybrečet, ale to asi opravdu jenom občas a málo. Tak ještě počkám a budu chovat, aby od malička cejtila u maminky pocit bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
1.2.06 13:22

Téda holky, já mám asi zázračný dítě (ťuk ťuk ťuk) :D .
Já po půl sedmý koupu, pak se malej nabaští a u toho usne … a v polospánku ho dám do postýlky, a min. do 11 mám klid. Někdy se vzbudí, ale stačí u něj chvíli postát a podržet za ručku a zas spí. Na kojení ho nebudím, čekám až se vzbudí sám (vím že by někdo mohl nesouhlasit, ale mě to přřijde docela drastický ho chudáka budit), a přes den taky baští kdy chce … cca po dvou hodinách.
A tak jsem to dělala i v porodnici … tak nevím.
Ale rozhodně bych ho nenechala vyřvat … stejně by řval dokud by asi mohl.
Andělka a Jaroušek 21dní

• Citovat
  • Upravit
375
1.2.06 13:45

Bud v pohode, 3 tydenni miminko je fakt moc malinky na to, aby usinalo samo, natoz melo nejaky rezim. Mám knizku o sani malych deti a ta rika, ze kolem 3. mesice muzou rodice zacit zkouset usinani trochu jinak, ale cca do tech 3 udelat pro to, aby mimco usnulo vse .-). já jsem ve 3 týdnech kojila skoro porad a prijde mi, ze kubik spal min nez ted (8 mesicu). To ze enche byt vic nez 20 minut samo v kosiku je taky normalni. Kuba byl rad v lehatku )to vydrzel i hodinu, ale mel co pozorovat) nebo v postylce z ktery videl. V kosiku by vydrzel dyl jak 20 jen kdyz bych s nim jezdila :-))

Fakt kliiiid, je jeste moc moc malinky a nespechej na nej.

martina

(tu knizku ti muzu za postovny poslat, uz ji nepotrebuju, ale moc mi pomohla to vsechno pochopt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
1.2.06 13:48

Ahoj holky,
u takto malých miminek bych řekla, že pravidelný režim spočívá jen ve večerním vykoupání v hodinu, u které časem zjistíte, že vyhovuje nejlépe, mlíčko a pokus o spánek…
Samozřejmě se o něj můžete snažit, ale z mého pohledu jsem si na něco zvykla a ono se to okamžitě změnilo, dítě není naprogramované…

Přibližně po roce jsme měli pravidelné spaní po obědě ve 12 a večerní po koupeli v 8hod. A tenkrát jsem si teprve řekla, že už by se tomu dalo říkat pravidelný režim :D

Ale doporučuji ho, dítě ho potřebuje!!! :D :D

Theo, Kryštof, Julie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
1.2.06 13:57

Ještě já :-)

Doporučuji tu pravidelnost zavést koupáním a dodržet pravidlo při nočním kojení nesvítit, nemluvit na mimčo sic by bylo roztomilé :-).

My máme jaký takýs režim cca od 8 měsíců.
m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
1.2.06 14:10

Holky mají pravdu, ve třech týdnech ještě nemůže být o režimu řeč a pokusy nějaký nastolit v tak raném věku dítě zbytečně traumatizují.
Je to zázrak, že ti usíná po nočním kojení! To u svých dcer neznám, ty měly v prvních 6ti týdnech v noci den 8O ! Jak už přede mnou holky napsaly, vytvářet nějaké usínací návyky je vhodné tak od 3. měsíce. Ale možná se vám do té doby utvoří samy. Vydrž!!!

Eva

""http://b1.lilypie.com/gqa1p1/.png:http://b1.lilypie.com/gqa1p1/.png ""http://b4.lilypie.com/jAG6p1/.png:http://b4.lilypie.com/jAG6p1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.2.06 15:12

Missaku,
pokusy o rezim ve trech tydnech jsou zbytecne!!! Ver mi! Pokus se prezit prvni tri mesice a pak zacit neco nastolovat. No a pokud budes mit rezimove deti v pul roce, muzes si gratulovat.
Usinani u kojeni a v naruci je normalni, neni to znamka rozmazlenosti, neboj!!!!
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.2.06 15:21

Teda, abych se opravila, pokusy jsou sice zbytecne, ale pokud chces nejaky trezim nastolit, je treba s nim zacit uz ted - to znamena koupat ve stejnou dobu (ne nutne 18-19 hodin, to u nas neproslo, musime koupat pozdeji, bo nam deti jinak rvaly az do pulnoci), chodit ven ve stejnou dobu, snazit se delat ve stejnou dobu stejne cinnosti. Ale necekej, ze to bude miminko respektovat drive, nez za nekolik mesicu!
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
1.2.06 16:28

Ahoj ako pisu baby, v 3m je nejaky rezim uplne sci-fi!!
My sme sa k nemu dopracovali okolo roka a aj to este dost vybocujeme.
Vies ono rezim je na jednej strane super vec, dieta ho potrebuje, dodava mu istotu, vie co kedy nasleduje.
Ale na 2 strane, potom musis pocitat s tym, ze presne v case spanku budes kazdy vecer doma, dieta bude zvyknute na svoju postielku ritualy.
My sme rezim dodrzovali, ale len v dennych aktivitach, ono sa da dost tazko naprogramovat, kedy bude dieta rano vstavat, budit sa mi ho zda drasticke.
A od toho kedy vstane, sa odvija cely den. Urcity pocet hodin je hore, urcity pocet hodin spi. Da sa to uz planovat. My sme mali ten rezim flexibilny, kludne sme zostali hodinku dlhsie na nakupoch a siel spat neskor (nie kazdy den, ale obcas sa svet nezrutil).
Nauceny bol zaspavat v postielke, ale zase v noci sa presuva k mne, takze nebol problem so spanim ani na dovolenke, ani v cudzom prostredi.
maly je fakt dost flexibilny, zaspi v:,–(e, nema problem, ked ide spat neskor.
Je na tebe co ti viac vyhovuje.
Co vsak nechapem, je nazor, ze ked dietatu nic nie je a je prebalene, nakrmene, ma lezat v postielke 8O To je fakt dost zvlastne, ved mimi potrebuje, aby sa mu niekto venoval, to ze ho nosis na rukach, to ho nerozmazli, neboj!!!
On sa este nevie ani sam otocit, zabavit. Predstav si seba v tej situacii, len lezis, este ani poriadne nevidis a pozeras len rovno hore pred seba :-(
Mna by to teda nebavilo urcite.
Nevie sa este ani poskrabat, nevie ti nic povedat, plac je jeho jediny komunikacny prostriedok.
Ja som sa s nim pohupovala na fit-lopte, pocuvali sme hudbu, on sledoval okolie, bol prituleny a ja som si pri tom citala casopisy.
Domacnost pocka, tu som vobec v takomto malom veku neriesila. Obcas sme si spolu aj poobede pospali.
Ked bol o nieco starsi a uz pasol koniky, tak som ho davala stale na zem na brusko, pred neho hrazdicku, alebo na chrbatik nad neho hrazdicka, mluvila som na neho, menila mu hracky.
Nemusis sa bat, ze bude nesamostatny, ked uz bude vediet hracky chytat do ruciciek, tak sa zabavi.
Prve 3m su fakt zahul a vsetko treba podriadit dietatu, neskor uz sa da lepsie zabavit a je to jednoduchsie. Mimi sa skludni.
Osobne podla toho co pises, mas stastie na dobre dieta, tak si vychutnavaj krasne chvile, kym je malicky, tul si ho co najviac, co najviac sa s nim maznaj, to co mu das teraz ty, mu uz nikto nikdy neda. :!
Ani sa nenazdas a nebude sa chciet tulit ani za svet :-)
A odmenou ti bude coskoro prvy usmev a potom smiech :-)
ked sa maly zacal smiat, tak ja by som sa aj rozkrajala pre jeden neho usmev :-)
A na zaver, keby mne moja dr. poradila, ze mam maleho obcas nechat vyplakat, tak ju ihned vymenim.
To bude urcite stara skola, pretoze som sa v okoli nestrela s tym a ani u mojej dr, zeby mi nieco take radila. naopak ked sa vela budil, tak mi povedala, ze je to normalne a mam kojit, kedy si vypyta.
V dnesnej dobe sa uz dost upusta aj u pediatrov od metody „urvat“, dokonca aj jej zakladatel dr. ferber sa dnes kaja, co to vymyslel a odporuca spanie s rodicmi v posteli!!!
Riad sa svojim srdcom a tym, co citis, ze je spravne.
Prajem vela sil, tie prve 3m su skutocne narocne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
1.2.06 17:45

ahojky

nečetla jsem komentáře takže se možná budu opakovat,

ale pravidelný režim u tak malého miminka si mylsím že je spíš vzácnost… prostě ho neudržíš ještě chvilku vzhůru aby spinkalo od 10 a ne už v 9 atd…

O pravidelnosti u našeho prcka se dá mluvit až tak od 5 měsíce a to nemám žádný zlobidlo, Michal je suprový zlatý dítě, ne nijak extrémě ubrečený nebo nespavý…

takže klid ono to přijde samo, dřív nebo pozdějc… nesnažila bych se to lámat přes koleno..... prcek si svůj systém najde a zbytečně mu ho narušovat se nevyplácí (před měsícem jsem zkoušla zavést jeden spánek místo dvou a ze zlou jsem se potázala… tak furs spíme 2× za den …

tak pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.2.06 10:07

Možná se budu opakovat, všechny příspěvky jsem nečetla.

U nás to nastalo tak že jsme dodržovali rituáli, večer kolem sedmé až osmé vykoupat ( v koupelně jsme schopný být hodinu) malou jsem si naučila na baby masaže, je pravda že když je přeskočím usínání je horší, takže nevynechávám, ustrojit a napapat. Ze začátku jsme ji uspávali v náručí. Jakmile usnula šla do postýlky, když se zbudila stačilo hladit a mluvit ona se uklidnila a spala dál.

Od 2 měsíců jsme přestali s uspáváním v náručí a začali v postýlce, taky po jídle jde do postýlky, já ji tak 30 minut čtu pohádky , někdy u nich usne někdy ne. Když nespí zhasnu a jdu pryč ona pak spí tak do pěti minut.
Je pravda že ji dávám spát tak po deváté hodině.

Jinak bych to nechala na mřňouskovi on si svůj režim najde sám jen to chce dodržovat nějaký ten rituál před spaním, to tělo si pak řekne tak teď se jde spát. Pravda trvá to tak měsíc než se to dítě naučí.

Achesa a Anička 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
23.11.12 09:55

Režim mladšího dítěte

Ahoj, chtěla bych swe trošku poptat - jak vám jde dodržování režimu u miminka když máte ještě starší dítko? Já mám 27 měsíční holčičku a půl roční. ta starší měla a má vše naprosto přesně. Měla v 8 snídani, v 10 ovoce, spánek do 12, v 13 oběd, ve 14 spaní do 16, svačina, v 19 večeře a ve 20 spát. Tento režim mi vyhovoval a vyhovuje, teď už teda má trošku jiný, ale pořád pravidelný. Ráda bych ho zavedla i té mladší, ale jednou jedeme se starší cvičit, jednou je doktor, jednou jí ta starší vzbudí atd…A navíc ta starší ted už spí jen po obědě, chodí tak v půl jedný a já občas musím taky odpdnout pod peřinu…Tak tu mladší vezmu k sobe a uspim jí…jenže pochopitelně je pak celý den co se týče režimu v pytli…jak jste to dělali vy? Zvládáte být přesní i když máte ještě jednoho ďáblíka? Pořád si vyčítám když jí o něčím naruším, ale to prostě nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí