Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
chtěla bych se taky optat jak mám zavést režim. Mám 3 měsíční holčičku a jsme na nutrilonu. Uspáváme většinou po 18h(převážne usne u jídla) a do max. 19h je tuhá, jelikož krmíme od rána zpravidla po 3 hodinách a vyjde to na 18h poslední jídlo, pak se vzbudí cca mezi 4-5 na jídlo a už neusne a vejrá a pak začínáme zas kolem 8.30 až 9h další jídlo. Přes den spí tak cca 4× 20min…snažíme se koupat ve stejnou dobu, takže půlšestá, někdy dýl. No nevím jak udělat, aby jí dostala do postýlky až na sedmou a do 20h usínala, aby se mi nebudila, tak brzy. Jelikož řve jak pavián, když to není po těch třech hodinách a o hladu jí nenechám přeci. Děkuji, snad má taky někdo podobný problém.
Já bych to zkusila trochu protáhnout - nekrmit po třech hodinách, ale po třech a čtvrt, půl, záleží, jak dlouho málá vydrží, koupání taky posunout a když se to takhle udělá u čtyřech krmení, tak je spánek rázem posunutej skoro o dvě hoďky, a po pár dnech jí klidně zase krmit po třech hoďkách, až si zvykne na novej režim ![]()
Já souhlasím s Iva159, můžeš to o kousek posunout díky krmení. Mě chviličku malá dělala to samé. Byla vyspalá v pět. Bylo mi doporučeno ji vzbudit v půl pátý a dát znova spát, že si to posune. No já začala krmit v půl jedenáctý večer a malá se začala budit ve 4h, takže si to posunula sama. Spí do šesti, aspoň něco. A nebo bych zkusila jí dát ještě spát na těch 20 min kolem šesté a dát ji pak spát až bude unavená a třeba si to posune sama. Taky si to upraví potom co přestanou ty vedra…
Jo a ja mám 4,5měs. holčičku
Děkuji za odpovědi, myslela jsem si to tak nějak, ale asi je to tím, že při každým kňournutí běžím, že asi má hlad
Včera jsme to už zvládali od rána mít posunuté a dnes jsem jí krmila až v 7 ráno a to mi usnula před 20h večer, takže myslím, že paráda. Je fakt, že jsem si to asi udělala sama, jelikož kolikrát kňourala ve 3 ráno a já běžela s jídlem, njn první mimi, tak je člověk ze všeho poprděnej
Takže dnes jsme vstávali v 7 ráno a po 3 hodinách krmíme a do 20h spíme, takže snad už to tak půjde. Převážně mi usíná cca 1,5 po krmení tak na 20-40min jak kdy 4× denně, dýl to nedá…tak Vám přeji hezký den a ráda si s někým popovídám.,jelikož někdy opravdu člověk tápe aby všechno dělal dobře ![]()
Ahoj maminy, měly sme režim, že mi malá před každým krmením aspoň půl hodinky spala. Večer sem v sedum koupala, nakrmila a v osum už ležela v postýlce a nejpozději o půl deváté usínala. Spala celou noc až do sedmi, někdy do půl osmé, někdy do osmi.
Teď nám bude 7. října 7 měsíců a ona se mi začíná v noci budit. Vstáváme pořád stejně. Dopoledne si spí někdy hoďku někdy půl hoďky. Většinou kolem půl jedenácté svačíme, do oběda, což je kolem půl druhé už nespává, po obědě usíná kolem třetí, nebo půl čtvrté a spí si jak kdy. Někdy půl hoďky, někdy hoďku a někdy dokonce hoďku a půl. Kolem půl páté, páté většinou svačina, pak si hrajeme nebo si hrává sama. No a v sedum už zase napouštím vanu.
Myslíte si že spí přes den hodně a proto se v noci budí? Jinak nevím proč by se mi budila když ještě před týdnem mi spávala celou noc…
Mě přijde, že mezi odpoledním spánkem a nočním máš moc krátkou dobu.
Mě dcera skoro nespala, ale bylo to cca - vstávala max v 6hod, pak většinou ještě na půl hodiky dopo usnula. Ale když neusnula do půl10, tak už jsem jí nenechala. Oběd měla mezi12-1 usínala jak kdy, ale nejpozději v 5 jsem jí budila, ale ona chodila spát až mezi 9-10. Jinak by se mi budila ještě dřív.
Odpoledne spala taky max 1.5
@ewick.z Děti nejsou roboti, jejich potřeby se mění. Taky se neustále vyvíjejí. Může se budit, protože jí rostou zoubky, nebo má špatné sny, potřebuje se přitulit, zpracovává dojmy ze dne. Nepitvala bych se v tom a začala fungovat podle toho.
@Netopirek 2-3 hodiny bdění mezi spánky u sedmiměsíčního mi přijdou naprosto dostatečné. Šestiměsíční mi kolikrát po hodině a půl bdění začně zívat a mudlat se.
Příspěvek upraven 29.09.15 v 14:54
@Svistice píše:
@ewick.z Děti nejsou roboti, jejich potřeby se mění. Taky se neustále vyvíjejí. Může se budit, protože jí rostou zoubky, nebo má špatné sny, potřebuje se probudit, zpracovává dojmy ze dne. Nepitvala bych se v tom a začala fungovat podle toho.@Netopirek 2-3 hodiny bdění mezi spánky u sedmiměsíčního mi přijdou naprosto dostatečné. Šestiměsíční mi kolikrát po hodině a půl bdění začně zívat a mudlat se.
souhlaa
Napadlo mě ještě prdiky. Od druhého měsíce nás celkem dost trápily a přešlo to až kolem čtvrtého měsíce. Ale od té doby co jsem začala s příkrmy tak začala zase tlačit a hodně v noci cvičí s nožkama. Tak jestli ji v noci nebudí ty prdiky…V noci kolem jedné jsem si ji vzala k sobě do postele a podložila ji nožičky. A pak spala až do půl osmé…
Děkuji moc za rady
![]()