Jak to vyřešit...? Máte radu???

3
1.2.06 15:06

Jak to vyřešit...? Máte radu???

Ahoj všem,

mám na vás všechny maminy, které máte děti celkem blízko za sebou dotaz. Čekáme druhé miminko, které by se mělo (pokud bude všechno ok) narodit dva roky po našem prvorozeném. Začínáme pomalu vzniklou situaci řešit a přemýšlíme s manželem nad tím, jak budeme pak uléhat ke spánku, až tu budeme čtyři… Naše situace je taková, že zatím prtě spinká v pokojíčku, který je ale od naší ložnice oddělen jen sporadicky (vlastně to byly původně dva pokoje, kde jsme probourali stěnu a teď je to ložnico pokojíček :D ) řešíme tedy jak to potom bude, až se narodí to druhé mimi. Jednak mam trochu strach z toho, „odstrčit“ prcka (a to třeba i s manžou) do jiného pokoje, než ve kterém budu já a miminko, protože mám strach, aby to provorozené mimi nevzalo špatně, ale zase jak to vyřešit s tím, že malé mimi bude v noci plakat? Nedělám si marné naděje, že by spinkalo od narození celou noc a ani že by to prvorozené dítě nebudilo. Jak to třeba ale řešej rodiny, kde bydlí v malém bytě???

Můžete mi napsat své zkušenosti, názory a postřehy?
Budu moc ráda a třeba si v tom udělám trochu jasno.

Děkuji
Jadama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
1.2.06 15:07

Juj, přehodila jsem písmenka v niku… omlouvám se, jestli vás to zmátlo…

Dajama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
1.2.06 15:13

ahoj Dajamo,
budu ráda, když se někdo na tvoji diskuzi ozve, pomalu začínám řešit stejnou otázku, do porodu mám sice hooodně daleko, ale stejně. Já to mám v plánu zatím tak, že mimi i straší dítko budou v jednom pokoji spolu, doufám, že si straší zvykne a nebude se už časem budit. Máme jen 2+1 byt, takže moc jiných variant nemáme :( přemýšlela jsem, že malému nad postel koupím taková nebesa, co mají v Ikea, aby ho nerušila lampička při nočním přebalování. Myslím, že to ale budu přizpůsobovat nejvíc až po porodu, podle toho jaký bude další miminko spavec a křikloun :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.2.06 15:19

Neboj, decka se vzajemne nerusi. Mame 2+1, taky jsme z toho mela strach, protoze vsichni spime v loznici a je to zcela bez problemu. Viz napisu vecer, ju? :)
Lesina s dracaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
1.2.06 15:25

Taky víc napíšu večer, ale žádný strachyyyyy :-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
648
1.2.06 15:25

Ahoj Dajamo,

já bych staršího prcka nechala spát tam, kde je zvyklý a miminko bych měla v postýlce blízko mojí postele. Starší si zvykne a myslím si, že ho to ani nebude budit, malé děti spí tvrdě, když jsem kluky, když byli malí v noci budila kvůli antibiotikům byl to celkem problém.

Já mám kluky od sebe o 2 a půl roku, starší spal v pokojíčku, miminko v ložnici hned vedle, takže je taky všechno slyšet a nevzpomínám si, že by ho to nějak rušilo.

Zatím bych to neřešila, až podle nově vzniklé situace, jak to bude probíhat až budete čtyři, třeba to bude bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
1.2.06 15:31

Ahoj,
jenom krátce. Starší si na nový rytmus velice rychle zvykne a nebude se budit. My jsme měli opačný problém - starší ze začátku budila mladší… :D Ale vše se ustálilo a zvykly si obě na to, že se kolem nich něco děje v noci. Mladší chodila dříve spát a starší jsme ještě před spaním četli v ložnici.
Když ji hned od začátku ukážeš, že je to normální standard, tak vůbec nebude přemýšlet nad jinou variantou. Opravdu nikoho nestěhuj - ani manžela.

Holky s námi spí v ložnici do teď a je to v pohodě.
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.2.06 21:13

Ahoj!

Mám děti rok a půl a kousek od sebe a spíme všichni v jednom pokoji. Starší se v noci pláčem malého vzbudí jen výjmečně a když jo, tak stejně po chvilce zase usne. Přes den se mi asi 2× stalo, že starší kluk dokonce usnul při urputném řevu svého brášky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
6.2.06 21:18

Taky jsem nad novou situaci premyslela, ale kdyz jsem si predstavila, ze nasi prvorozenou nevzbudi ani stekani obrovskeho psa, hned me to uklidnilo…Je ovsem pravda, ze je naucena spat i v hluku. Nikdy se kolem ni nechodilo po spickach.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
7.2.06 08:52

Ahojky!

Já to měla celkem vyřešený,máme 2+1 a manžel hrozně chrápe,takže jsem spala v pokojíku se starší.Ta mívala jako miminko večerní koliky až do půlnoci,tak jsem do naší ložnice dala koš,že v tom malá bude,než jí tohle přejde…

Hm,holky mi udělaly čáru přes rozpočet.....chodí spát jak hodinky spolu v půl osmé,a v noci se rozhodně nebudí…zato mě stačí se vysmrkat a určite se jedna začne mlet…

A už jsem zjistila,proč se nebudí…pak by se totiž synchronizovaly a já se v pauzách vyspala,takhle úspěšně buzením pokryjí celou noc,byť se budí minimálně :lol:

Takže doporučuju sice mít třeba jen větší prádelní koš na mimi v ložnici,ale čím dřív budou spát spolu,tím menší je šance,že se budou budit…zkrátka si zvyknou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
7.2.06 09:01

Ahojky!

Naše holky mají mezi sebou sice rozdíl 3 roky, ale taky máme byt 2+1, takže jsem měla obavy jak to bude se spaním.

Manžel byl odstěhován :oops: do obýváku, já s holkama jsem v pokojíčku. Starší dcerku občasný pláč sestřičky nevzbudí ani náhodou. Je ale pravda, že mimísek opravdu moc nepláče. :)

Xeňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.2.06 09:13

Ahoj,já mám holky od sebe dva roky a obě spí s námi v ložnici…a ani řev jedné z nich nevzbudí zaručeně tatínka(chlapi jsou opravdu odolní) a sebe navzájem vzbudí opravdu jen občas.Takže taky radím,hned od začátku zavést model,který potřebujete.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.18 11:21

Ahoj, oživuji diskuzi.Moje téma se týká snažení o mimčo. Jde o to, že se už rok snažíme. Zezačátku jsem to nijak nehrotila, ale už začínám být nervózní a zkouším tomu různě pomoct. Třeba po sexu nejít na záchod a zůstat ležet. Jenže pokaždé pak dostanu zánět močového měchýře :? Jak to vyřešit, zase když pak jdu rovnou na záchod, asi tím snižuji šanci nevím.

• Citovat
  • Upravit
72725
20.3.18 11:23
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi.Moje téma se týká snažení o mimčo. Jde o to, že se už rok snažíme. Zezačátku jsem to nijak nehrotila, ale už začínám být nervózní a zkouším tomu různě pomoct. Třeba po sexu nejít na záchod a zůstat ležet. Jenže pokaždé pak dostanu zánět močového měchýře :? Jak to vyřešit, zase když pak jdu rovnou na záchod, asi tím snižuji šanci nevím.

nesnižuješ šanci.. nohy nahoru popř ležení nepomáhají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.3.18 11:49
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi.Moje téma se týká snažení o mimčo. Jde o to, že se už rok snažíme. Zezačátku jsem to nijak nehrotila, ale už začínám být nervózní a zkouším tomu různě pomoct. Třeba po sexu nejít na záchod a zůstat ležet. Jenže pokaždé pak dostanu zánět močového měchýře :? Jak to vyřešit, zase když pak jdu rovnou na záchod, asi tím snižuji šanci nevím.

A mas zjistenou ovulaci, partner spermio? Po roce uz bych to řešila s dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky